גם שתיקה היא סוג של פשע.

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1167258:
אני בטוחה שאם אדם מעורער בנפשו היה נענש כמו כל אדם רגיל, הוא לא היה עושה דברים שהוא עושה בתירוץ של 'הוא מעורער בנפשו'...

אולי אני נאיבית, אבל כל פעם שאומרים את התירוץ הזה זה מקפיץ אותי:mad:
התירוץ הזה נובע מאלף סיבות...
אבל זה לא משנה בסופו של דבר את התוצאה:
אדם שכשיר לעמוד לדין(מודע למעשיו, הייתה לו כוונה פלילית במעשיו, וכו'), יבוא על עונשו בכלא, בנוסף להגנת הציבור מפניו כתוצאה מסילוקו מן הסביבה.
אדם שלא כשיר לעמוד לדין (לדוגמה: אדם שביצע משעשה כתוצאה של התקף פסיכוטי), לא יבוא על עונשו, אך הוא יאושפז בכפיה, להגנת הציבור מפניו.

זה הרציונל מאחורי הטיעונים האלה, שיש להם נפק"מ משפטי במקרה של אי שפיות זמנית, הוכחת אי שפיות זמנית, היא מורכבת ומסובכת ביותר, אך הרבה עו"דים מנסים להוכיח אותה, בעיקר בשביל למשוך זמן, ולהאריך את הדיונים לטובת הכיס שלהם...
קיימת ביקורת רבה על עצם הטיפול בעבריינים לא שפויים בנפשם, שבחלק מהמקים משתחררים מהאשפוז ללא ביקורת מספקת.
המצבים המשפטיים שמביאים אותם לכך, אשמים בחלק מהמקרים בתופעה, משום שקיימת יד קלה מידי על הכרעות של הגנת אי שפיות, כתוצאה מחוות דעת פסיכיאטריות שגויות ומגמתיות, שמאבחנות אנשים שכשירים לעמוד לדין, ככאלה שאינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1167258:
אני לא מבינה דבר אחד, איך זה שנהיה מצב שלאדם מעורער בנפשו מותר לעשות ככל העולה על רוחו????????

הפעם זה סטירה, אבל לפני מס' שנים זה היה גם רצח של רבי אלעזר, ורצח של לייבי קלצקי, ועוד סיפורים הזויים שפחות מפורסמים... ואנחנו אומרים לעצמנו: אה, זה מעורער בנפשו.
וזהו, זה פוטר אותו מדין.
אין דבר כזה, גם לאדם מעורער בנפשו אסור לעשות כאלו דברים, בגלל שנוצר מצב בחברה שאנשים עושים מה שהם רוצים, ואחרי זה מתרצים את זה בזה שהם מעורערים בנפשם.
אם הוא לא יכול לשלוט על הידיים שלו, שישב במוסד סגור ואם הוא לא שם שלא יעשה כאלו מעשים!!!
מה קרה? נהינו בהמות?? לבן אדם יש בחירה!! אם אנשים עושים דברים בלי אחריות וזה נקרא בסדר כי זה אדם מעורער בנפשו, אז אנחנו צריכים לבדוק את עצמנו, מה קרה לנו בשנים האחרונות? מרוב שנותנים מקום לאנשים עם בעיות נפשיות חריגות, אז מותר להם לעשות הכל.
אני בטוחה שאם אדם מעורער בנפשו היה נענש כמו כל אדם רגיל, הוא לא היה עושה דברים שהוא עושה בתירוץ של 'הוא מעורער בנפשו'...

אולי אני נאיבית, אבל כל פעם שאומרים את התירוץ הזה זה מקפיץ אותי:mad:

ואחר כך האנשים הללו מגיעים לחזו"א 5, ועושים שם מה שהם רוצים.
והאנשים הטפשים ברחובות מתווכחים אם הוא כן נורמלי, לא נורמלי. כאילו שזה תירוץ...

• הוסף לסימניות
למי אכפת אם הם נורמלים או לא? חולה נפש אמור להתאשפז מהרגע שהוא מסוכן לסביבה או מסוכן לעצמו, לי אישית המקרה נשמע הזוי ואם חלילה וחס היה קורה דבר כזה לאחד הילדים שלי נאמר בלשון המעטה שלא הייתי מקנאה באשה...מה שייך כאן הבנה וכף זכות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1167404:
ואחר כך האנשים הללו מגיעים לחזו"א 5, ועושים שם מה שהם רוצים.
והאנשים הטפשים ברחובות מתווכחים אם הוא כן נורמלי, לא נורמלי. כאילו שזה תירוץ...

הוא לא נורמלי וזה אכן לא תירוץ
כי גם מה שבנ"א עושה מחוסר שפיות זה מדד למשהו, עובדה שלא חסרים חולי נפש בעולם אך יש להם כבוד בסיסי לגדו"י וכד'
הוא שמע כל היום דברים נגד מישהו אז לכן הלך ופעל.
זה כמו שאדם ניכר בכוסו... שם אין לו שליטה וזה מראה מה הוא באמת.
כמו שאמרה כאן מישהי שפעם משוגעים טמרו שהם המשיח כי זה מה שהם שמעו והיום - ל"ע.

• הוסף לסימניות
אני מאד מסכימה עם זה:
נכתב ע"י park;1167131:
רוב בני האדם מתעלמים מאירועים שקורים סביבם!
בחו"ל אצל הגויים המצב קשה פי כמה שאתם אפי' לא יכולים לתאר.
אנשים ברגע שמתערבים נכנסים לתוך אירוע בעייתי ונהפכים להיות חלק מזה.
זה נכון. אנשים כנראה נוטים להתעלם!
אולי בגלל שהם מפחדים 'להיות חלק מזה'
סיפרו לי פעם על ניסוי כזה שערכו ברחוב העיר-
לקחו שני שחקנים: גבר וילדה, וביימו סצנה שהגבר מושך את הילדה בכח וצועק עליה לבוא איתו, והילדה צועקת 'זה לא אבא שלי! זה לא אבא שלי!!'
ואף אחד לא ניגש לעזור לילדה!!!
אנשים פשוט פחדו!
עד שבסוף הגיע איזה זוג בריונים כושים או משהו כזה והם החליטו להתנפל על הבנאדם (ומהר לפני שהם עושים ממנו קציצות, עורכי הניסוי יצאו ממחבואם, והשחקן צעק 'זה רק ניסוי')
אבל אלמלא הכושים האלה- לכאורה הילדה היתה 'נחטפת'...

נכתב ע"י park;1167131:
מה שכן טוב שאתם מעלים את זה כי אתם מעלים את זה למודעות ואנשים שלא מגיבים יש סיכוי גבוה שיגיבו אחרי שיקראו את האשכול הזה כי זה נכנס למודעות , וזה כבר לא חומר חדש שאתה לא יודע איך להגיב ועדיין לא עיכלת את זה לכל הצדדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1167415:
למי אכפת אם הם נורמלים או לא? חולה נפש אמור להתאשפז מהרגע שהוא מסוכן לסביבה או מסוכן לעצמו, לי אישית המקרה נשמע הזוי ואם חלילה וחס היה קורה דבר כזה לאחד הילדים שלי נאמר בלשון המעטה שלא הייתי מקנאה באשה...מה שייך כאן הבנה וכף זכות?

מקרה הזוי?
להעיף סטירה זה לא כזה הזוי לבנ"א שמשהו מתח לו את העצבים וא"א לדעת מה, יכול להיות שהילדה בטעות הסתכלה עליה קצת יותר ממה שעצביה המתוחים של האישה יכלו לשאת, או שמשהו אחר חבר הגיון הפריעה לה, יש דברים שלכל אחד מציקים אבל מי שלא שולט בעצמו מטפל בהם בדרכים פרימיטיביות וחסרות שליטה.
כבר ספרתי כאן שזה קרה לי פעם, מישהו מעורערת בנפשה, באמצע רבי עקיבא, עשתה איזשהיא פעולה שמשכה להסתכל עליה, פזלתי בזהירות למשך כמה שניות ותאום הרשתי דחיפה הגונה, זה היה מבהיל נורא, אבל ידעתי חולת נפש וזהו, זה עדיין לא עושה אותה חייבת אישפוז.
זה עושה את הציבור רגיש עוד יותר
או שמציאות זו מציאות וקורים לפעמים דברים לא נעימים.

• הוסף לסימניות
הינה סיפור לעורר את המודעות,

עלינו על אוטובוס בינעירוני בירושלים, ישב שם אדם זקן, נרגן, וצרח על ילד. אתם הדתיים וכו' הילד ברח פנימה מבוהל והזקן עבר לילד אחר... התגובה הכללית של האנשים והילדים הייתה לסגת לפנים האוטובוס. אנשים רעדו מפחד. בעלי קלט את הנעשה פנה מיד לזקן, אמנם בטון מכובד אבל תקיף לא פחות... "אתה נוסע באוטובוס של חרדים לעיר חרדית אנחנו מתירים לך לנסוע כאן, אך תשב יפה ותכבד את הסביבה שלך! מילה אחת ממך אני קורא למשטרה!" הזקן נבהל ודמם עד לסוף הנסיעה.(ואני זו שרעדתי במקומו...)
וסיפור נוסף - נושא רגיש, אני מתרה מראש...
בעלי התפלל בשטיבלך, ובסוף התפילה נאמר קדיש ע"י 2 אנשים שאחד מהם מעדות המזרח שניגן את המילים בהברה לפי הנוסח שלו (אם אפשר לנסח את זה כך)
מיד בתום התפילה פנה הליטאי שככל הנראה רושם תפילתו נפגע אנושות, למתפלל השני וצעק לו: את הניגונים שלך תשאיר לבית כאן אתה תתפלל בנוסח של המקום...
בעלי ענה לו בקול רם לא פחות - ואת הנאציזם שלך שהבאת אתך - תשאיר בגרמניה. כאן תתנהג כמו בן אנוש, זה קצת יותר חשוב...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שבעלי ג"כ היה שם...
ונהנה מאד מהתגובה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shuli43;1167434:
הינה סיפור לעורר את המודעות,
וסיפור נוסף - נושא רגיש, אני מתרה מראש...
בעלי התפלל בשטיבלך, ובסוף התפילה נאמר קדיש ע"י 2 אנשים שאחד מהם מעדות המזרח שניגן את המילים בהברה לפי הנוסח שלו (אם אפשר לנסח את זה כך)
מיד בתום התפילה פנה הליטאי שככל הנראה רושם תפילתו נפגע אנושות, למתפלל השני וצעק לו: את הניגונים שלך תשאיר לבית כאן אתה תתפלל בנוסח של המקום...
בעלי ענה לו בקול רם לא פחות - ואת הנאציזם שלך שהבאת אתך - תשאיר בגרמניה. כאן תתנהג כמו בן אנוש, זה קצת יותר חשוב...

סתם כך זו בעיה כללית היום שאם מישהו חלילה לא משובץ בתוך ריבוע מסויים זה נחשב לבעיה במקום לראות את היופי ביהדות על שלל גווניה.

• הוסף לסימניות
גם אני חושבת שמוכנות מראש תעזור לנו להתמודד נכון עם כאלו מקרים.
ו-את שצעקת על הילד בגינה, כל הכבוד לך! כך צריך לנהוג. אנחנו המבוגרים אמורים להיות הסביבה הבטוחה לילד, שיוכל להיעזר בנו ונהיה לו לגב.
ולך 23, כאב לי לשמוע. הייתי מתייעצת עם חיים ולדר.

• הוסף לסימניות
בקשר למקרה של הילד בגינה- אני מאד מעריכה[פוסטר?] שצעקת ועשית סדר.
קרה לי לא פעם כנ"ל ואכן זה מקומם מאד שאמהות אחרות לא טורחות אפילו לגבות רק שומרות על הילדים הפרטיים שלהם.
רק מה שקורה, שלפעמים זה לא ילד,אלא מתבגר או יותר גרוע- בחור ואפילו קבוצה,
שאז יש חשש מאד רציני להעיר להם או אפילו להסתכל יותר מידי.
ומה לעשות אז?
לפני מס' שנים בעלי העיר[בעדינות!] לקבוצה כזאת על נזק חמור שעשו.-והוקף ע"מ להיות מותקף.
אמנם היום שם נערים בני 12-17, אבל הוא היה לבד. בנס יצא מהענין.

• הוסף לסימניות
תוספת- במיוחד מצוי לפני פורים[כמה חודשים לפני] שהילדים עסוקים עם כל הנפצים האסורים וכו'
ואני לא מדברת על פרחחים, אלא גם על ילדים טובים[?] ממשפחות טובות[?]
שחוצפתם עולה ועוברת כל גבול, וכתגובה על גערה בזריקת נפץ קרוב לעגלת תינוק- זרק את הנפץ ממש עלי.[!] יצאתי בנס רק בחרשות זמנית באוזן אחת למשך שבוע.
מה מציעים לעשות במקרה כזה? הרי אין להם גבולות?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1167457:
באוטובוס או בשטיבלך?

בשטיבלאך

בכל מקרה נהניתי מהתגובות
זה רק מראה שאכן יש בציבור גם אנשים שמגיבים ושלא יגזימו כאן...

• הוסף לסימניות
לצעוק נאצי (בהטיה) זו גם תגובה חריפה מידי לטעמי
איזהו מכובד המכבד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;1167515:
תוספת- במיוחד מצוי לפני פורים[כמה חודשים לפני] שהילדים עסוקים עם כל הנפצים האסורים וכו'
ואני לא מדברת על פרחחים, אלא גם על ילדים טובים[?] ממשפחות טובות[?]
שחוצפתם עולה ועוברת כל גבול, וכתגובה על גערה בזריקת נפץ קרוב לעגלת תינוק- זרק את הנפץ ממש עלי.[!] יצאתי בנס רק בחרשות זמנית באוזן אחת למשך שבוע.
מה מציעים לעשות במקרה כזה? הרי אין להם גבולות?!

אני חושבת שבמקרה כזה כל תגובה רק מלבה, כי זה מה שהם רוצים, לראות שהלך להם והם הצליחו להזיז את המבוגר בשלוותו
במקרה כזה צריך לדעתי להתעלם, עם כל הקושי ופשוט לזוז מהמקום בצורה אגבית וכאילו לא הזיז לך כלום

• הוסף לסימניות
וזה מה שרוב האנשים עושים- לא פחד מנשים לא שפויות או גברים אלימים אלא ילדים...!
באחת הפעמים שזרקו נפצים קרוב לאחד הילדים בגינה שאמו לא היתה שם[!]
באמת הרגעתי את הילד אבל לא היה שייך לצעוק עליהם. והנה זה ממש שתיקת הרוב השפוי והאילם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 450;1167538:
לצעוק נאצי (בהטיה) זו גם תגובה חריפה מידי לטעמי
איזהו מכובד המכבד...

צודקת! הניסוח שלי לא מדויק. בעלי מאד מכבד ברמה שלא רואים בציבור, לצערי. הוא לא באמת אמר "שלך", אבל זה לא מה שחשוב ולא בדיוק הנושא זה רק במאמר מוסגר.

ולגבי ילדים שמתחצפים זה מתרחש הרבה, אני נתקלתי במבוגר שהעיר לילד בן 12 על הרס שחולל באחת הגינות. הילד התקרב אליו באופן מאיים ללא פחד וצחק לו בפרצוף!

אם אני יעיר לילד שמכה או משהו כזה, זה יהיה כוסות רוח למת, מניסיון...

במיוחד אם זה חילוני שמתקיף -אין להם גבולות!! איך אפשר להתערב? את מיד הופכת לאובייקט הבא... זה פשוט מפחיד.

ומה באמת התגובה המומלצת במקרה של תקיפה ע"י חילונית במקום דומם ואת אישה ולא גבר???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה