indesign.tips
תודה אבל אם אני עובדת באילוסטראטור- שם יש פיתרון?מאמר חשוב של @אברהם:
תעלומת הדגשים הקופצים | InDesign Tips
מכירים את זה שבטקסטים שהועתקו מהאינטרנט הדגש לפעמים קופץ מחוץ לאות? הפתרון להתגבר על הבעיה המעצבנת הזו, כאן בפנים.indesign.tips
כתור מעצב פונטים הסיבה לזה היא פשוטה:תודה אבל אם אני עובדת באילוסטראטור- שם יש פיתרון?
תודה על התשובה אבל איך אני עושה את זה ידנית? כי אני מעתיקה מתוכנת ניקוד באינטרנט העתק הדבק?כתור מעצב פונטים הסיבה לזה היא פשוטה:
בפונטים הישנים אין הגדרה של דגש, אלא יש גליף מיוחד לדגש, ויש גם פקודת אופן טייפ שמוצאת אות ודגש ומחליפה בגליף הזה.
הבעיה קוראת מתי שיש ניקוד בין האות לדגש, ואז התוכנה לא מוצאת אות ודגש, אלא אות, ניקוד ואז דגש, פה הדגש חוזר למקום הרגיל שלו - מיד אחרי האות.
הפתרון לזה הוא למקם את הניקוד אחרי הדגש, וזה הפתרון ש@אברהם הציע.
באינדיזיין שאי אפשר לסדר זאת ידנית, צריך GREP שיריץ את זה, באילוסטרייטור ניתן לסדר זאת ידנית.
(אני בתכנות חדיש מסדר את ההגדרה הזאת, שתמיד הדגש ישב במקום שלו).
בווינדוס 10-11:תודה על התשובה אבל איך אני עושה את זה ידנית? כי אני מעתיקה מתוכנת ניקוד באינטרנט העתק הדבק?
אשמח לתשובה
א. הפקודה שמוצאת אות ודגש ומחליפה בגליף הזה, היא איננה פקודת OpenType, אלא ליגטורה (זה נכון שאפשר גם באופן טייפ לעשות את זה אבל באופן טייפ לא צריך להשתמש בליגטורה בשביל זה, אפשר למקם את הניקוד כמו שצריך)כתור מעצב פונטים הסיבה לזה היא פשוטה:
בפונטים הישנים אין הגדרה של דגש, אלא יש גליף מיוחד לדגש, ויש גם פקודת אופן טייפ שמוצאת אות ודגש ומחליפה בגליף הזה.
הבעיה קוראת מתי שיש ניקוד בין האות לדגש, ואז התוכנה לא מוצאת אות ודגש, אלא אות, ניקוד ואז דגש, פה הדגש חוזר למקום הרגיל שלו - מיד אחרי האות.
הפתרון לזה הוא למקם את הניקוד אחרי הדגש, וזה הפתרון ש@אברהם הציע.
באינדיזיין שאי אפשר לסדר זאת ידנית, צריך GREP שיריץ את זה, באילוסטרייטור ניתן לסדר זאת ידנית.
(אני בתכנות חדיש מסדר את ההגדרה הזאת, שתמיד הדגש ישב במקום שלו).
ר' אברהם היקר.א. הפקודה שמוצאת אות ודגש ומחליפה בגליף הזה, היא איננה פקודת OpenType, אלא ליגטורה (זה נכון שאפשר גם באופן טייפ לעשות את זה אבל באופן טייפ לא צריך להשתמש בליגטורה בשביל זה, אפשר למקם את הניקוד כמו שצריך)
ב. בוודאי שאפשר לשנות באינדיזיין באופן ידני, אבל זה עשוי להיות מתיש ומייגע כשיש לך את זה הרבה, ולכן בא ה-GREP. ה-GREP הוא לא חיסרון אלא יתרון.
גם פנקס הרשימות שנמצא בכל מערכת ווינדוס בסיסית פותרת את הבעיה באופן מופלא.אם זה לא הרבה מילים, אפשר להדביק לחלונית של גוגל תרגום, ולהעתיק משם חזרה, אז התווים מסתדרים לפי הסדר הנכון.
(קרדיט: @איתמר נתן )
לא הצליח לי, אנסה שובגם פנקס הרשימות שנמצא בכל מערכת ווינדוס בסיסית פותרת את הבעיה באופן מופלא.
הנה:א. הפקודה שמוצאת אות ודגש ומחליפה בגליף הזה, היא איננה פקודת OpenType, אלא ליגטורה (זה נכון שאפשר גם באופן טייפ לעשות את זה אבל באופן טייפ לא צריך להשתמש בליגטורה בשביל זה, אפשר למקם את הניקוד כמו שצריך)
www.prog.co.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים