נכתב ע"י nיה;1157052:עוד שאלה בבקשה:
נרשמתי כבעל הכנסה שלא מעבודה ולא כעוסק עצמאי, ועלי לקיים את התנאי שממוצע ההכנסות החודשי לא יעלה על 4,414 ש"ח בשנת 2013.
גם כאן השאלה לגבי ביטוח לאומי, איך הם יחשבו את ההכנסה החודשית - ההכנסה מאז פתיחת העסק חלקי 12 או כל ההכנסה מאז פתיחת העסק חלקי מספר החודשים מאז פתיחת העסק??
תודה מראש על כל מענה!!
נכתב ע"י nיה;1157052:עוד שאלה בבקשה:
נרשמתי כבעל הכנסה שלא מעבודה ולא כעוסק עצמאי, ועלי לקיים את התנאי שממוצע ההכנסות החודשי לא יעלה על 4,414 ש"ח בשנת 2013.
גם כאן השאלה לגבי ביטוח לאומי, איך הם יחשבו את ההכנסה החודשית - ההכנסה מאז פתיחת העסק חלקי 12 או כל ההכנסה מאז פתיחת העסק חלקי מספר החודשים מאז פתיחת העסק??
נכתב ע"י פרייליך רו"ח;1157690:בדרך אגב, לגבי הסכום שכתבת 4,414 ש"ח, כדי להחשב כבעל הכנסה שלא מעבודה
חשוב לדעת, שלא מדובר ברווח גדול, ויתכן שמפסידים בזה יותר ממה שמרויחים, ואפרט:
עצמאי שהכנסתו מגיע עד לסכום הנ"ל, ההכנסה נחשבת כהכנסה פסיבית. ועל הכנסה פסיבית יש פטור שנתי עד 26,484 ש"ח. אחרי שעוברים את תקרת הפטור הנ"ל, משלמים ביטוח לאומי אבל לא דמי בריאות. ששיעורם הוא בין 9.61% ל12%.
אבל, על הכנסה פסיבית, לא מבוטחים בגמלאות מחליפות שכר, שבעברית מדוברת, הכוונה לדמי לידה, או ח"ו דמי פגיעה בעבודה, ודמי תאונה.
כך שלפעמים, אם כבר משלמים, עדיף לשלם מעט יותר ולהיות מבוטחים.
נכתב ע"י nיה;1157999:תודה תודה תודה!!!
אסביר לך את החישוב שלי, כשהתייחסתי רק לדמי לידה ולא לדמי פגיעה:
אם כעצמאית אני מרוויחה בשנה 50,000 ש"ח, ושכירה אני מרוויחה למעלה מ-5,000 ש"ח לחודש, כך שאני כבר מנצלת את התקרה הנמוכה.
אם ארשם כעצמאית אשלם מהשקל הראשון 16.23% = 8115 לשנה.
אם ארשם כבעלת הכנסה שלא מעבודה אשלם על 23,500 12% = 2822 לשנה.
פער של כ-5,300 לשנה.
במקרה של לידה הזכאות תהיה ל-3/12 *50,000 = 12,500.
יצא לי, שאם אישה זכאית לדמי לידה כל שנתיים שווה לה להירשם כעצמאית. מעבר לזה לכאורה הכף נוטה לטובת בעל הכנסה שלא מעבודה.
צדקתי?
נכתב ע"י adr חשבונאו;1158134:לגבי ביטוח לאומי, הסכום השנתי מחולק לחדי העבודה בפועל באותה שנה לפי הדווח.
אם הדווח שהעבודה בשנה הייתה בתחילת חדש 12 אז זה כל ההכנסה תחשב לחדש אחד.
(באמצעות עובדים אחרים)
כןנכתב ע"י nיה;1158198:תודה על ההתייחסות!!
אבל חשוב לי מאד - מה הכוונה הסכום השנתי מחולק לחודשי העבודה בפועל באותה שנה - אם הצהרתי לביטו"ל שפתחתי עסק ב-1.7 אז את ההכנסה השנתית יחלקו לי רק ל-6 בשנה הזו?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים