כללי דירוג משתמשים לפי רמת מקצועיות

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
מה עם דירוג שלילי?

אפשר לעשות דירוג שרק מי שמוכן להתדרג יוכל לדרג.
ורק אחרי וותק של חצי שנה וכמות מסויימת של אשכולות והודעות.
וכל אחד עם וותק יוכל גם לדרג.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי עדיין את התועלת שתהיה מהדירוג, אם בקשר לחו"ד עסקינן- אז קבלו את הערה לגופה, מסכימים איתה- קבלוה ואם לאו מחקו אותה מזכרונכם, תכל'ס אנשים עושים בסוף מה שהם אוהבים ורוצים ומתחברים (מנסיון)
נכון שאני מצטרפת חדשה לפורום אבל ממש לא חדשה בתחום, ולכו תנסו להבין את רמת המקצועיות שלי מאיפה אפשר לדעת?
אולי הרעיון שהגולשים ידרגו את ההודעות כמה הם היו רלוונטיות וכו', זה רעיון טוב.

• הוסף לסימניות
התועלת היא שאם מישהו מדורג גבוה ושואל שאלה למשל, או קובע עובדה למשל, לא כותבים לו "תעבוד ב-CMYK", או "מאיפה לקחת את העובדה שקבעת".

בקיצור, הדירוג יראה כיצד להתייחס לדברי הכותב.

המשתמשים האחרים יהיו המדרגים.

הבעיה של "דרג לי ואדרג לך" תיפתר ברגע שיהיה גם דירוג שלילי.

• הוסף לסימניות
בלי להתייחס לסוגיה עצמה,
ובתקווה שההערה שלי תתקבל בצורה חיובית -
רציתי רק להגיד שהדיון הזה גורם לי להרגשה קצת לא נעימה.
לא חשבתי שבשביל להביע את דעתי אני צריכה לבדוק טוב טוב מה הדרגה שלי ומה הדרגה של השואל ומה בדיוק היחס ביניהן, ואם מותר לי לענות...
לדעתי חבל לחסום משתתף בפורום מלהביע דעה, גם אם הדעה שלו לא רלוונטית. הרי ממילא לא יתייחסו אליה.
נהיה מלחיץ כל הסיפור הזה... :confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2216665:
כיף לשמוע דעה אחרת, כשהיא מנומקת בטוב טעם.
נ.ב. עדיין לא שכנעת אותי. היות ולדעתי מקצוען אמיתי יתייחס בכבוד גם למי שעוד לא סיים לימודים,
ומנגד דווקא אלו שהם לא מתייחסים יפה (אם יש כאלו) הם בדר"כ פחות ברמה.

• הוסף לסימניות
רק שאלה:
האם מי שאין לו דירוג כי הוא לא מקצועי בתחום מסוים, יוכל לפתוח את כל הפורומים שפתח עד עכשיו?
מדגימה:
אין לי גרם מושג בצילום, אבל אני מאד מאד אוהבת לעיין באשכולות בנושא הצילום ומרגישה התקדמות יפה בצילום הביתי.
אין לי ענין להביע דעה (מטורף!!! סוף!!! תאורה מדהימה וכו' וכו') כי אני לא באמת מבינה בזה, אבל כן שואבת השראה מהתמונות.
האם למרות שלא יהיה לי דירוג - מה אני, שכירה פשוטה - אוכל לפתוח ולעיין באשכולות השונים, או שאין קשר בין העיון לדירוג?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לב הענין;2225010:
רק שאלה:
האם מי שאין לו דירוג כי הוא לא מקצועי בתחום מסוים, יוכל לפתוח את כל הפורומים שפתח עד עכשיו?
מדגימה:
אין לי גרם מושג בצילום, אבל אני מאד מאד אוהבת לעיין באשכולות בנושא הצילום ומרגישה התקדמות יפה בצילום הביתי.
אין לי ענין להביע דעה (מטורף!!! סוף!!! תאורה מדהימה וכו' וכו') כי אני לא באמת מבינה בזה, אבל כן שואבת השראה מהתמונות.
האם למרות שלא יהיה לי דירוג - מה אני, שכירה פשוטה - אוכל לפתוח ולעיין באשכולות השונים, או שאין קשר בין העיון לדירוג?

אין קשר לצפייה ותגובה, הדיון רק על אייקון בצד שידרג את המשתמשים לפי מקצועיות וותק.

• הוסף לסימניות
לא חשבתי להביע את דעתי, בכל אופן אני לעומת הרבה מכאן נקראת בתחילת הדרך ולא הרגשתי שייכת... אבל בכל אופן...

אני חושבת שכל אחד כבר הצליח לקלות לבד למי יש וותק פחות או יותר, מי מתחיל, מי מתלמד ומי... אני לא חושבת שצריך להכריז את זה כך בקול.
אך כמו שאמרו קודמי, אולי כדאי שהמקצוענים יעלו לכאן עבודות לחו"ד והם אלו שיחזירו לכאן את הרמה. הדירוג לא יעשה את זה לבד! (וחושבת שזה דבר שיכול לגרום להתנשאות והשפלה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;2224939:
כלדעתי מקצוען אמיתי יתייחס בכבוד גם למי שעוד לא סיים לימודים, ומנגד דווקא אלו שהם לא מתייחסים יפה (אם יש כאלו) הם בדר"כ פחות ברמה.

לא מחייב בכלל!
אני מכיר פה בפורום חברי הפורום מקצוענים שמתייחסים מאוד יפה ומשיבים גם לשאלות פשוטות (כמוך למשל...), ולעומתם חברי פורום שקוטלים כל מי ששואל שאלה פשוטה ונראה להם שהוא מתחיל (הם נולדו כבר מקצוענים...). אני לא רוצה להעלות כאן אשכולות אבל עם תעיין בפורום תמצא כאלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2225141:
אין קשר לצפייה ותגובה, הדיון רק על אייקון בצד שידרג את המשתמשים לפי מקצועיות וותק.

תודה. כבר פחדתי :mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;2224267:
מה עם דירוג שלילי?

אפשר לעשות דירוג שרק מי שמוכן להתדרג יוכל לדרג.
ורק אחרי וותק של חצי שנה וכמות מסויימת של אשכולות והודעות.
וכל אחד עם וותק יוכל גם לדרג.
כמובן, לא לקחת בחשבון הודעות שפורסמו ב"איש את רעהו".

נכתב ע"י RCpro;2224629:
התועלת היא שאם מישהו מדורג גבוה ושואל שאלה למשל, או קובע עובדה למשל, לא כותבים לו "תעבוד ב-CMYK", או "מאיפה לקחת את העובדה שקבעת".

בקיצור, הדירוג יראה כיצד להתייחס לדברי הכותב.

המשתמשים האחרים יהיו המדרגים.

הבעיה של "דרג לי ואדרג לך" תיפתר ברגע שיהיה גם דירוג שלילי.
איך? לא הבנתי.

נכתב ע"י לב הענין;2225010:
רק שאלה:
מדגימה:
מצטרפת לשאלה. לפעמים יש לי הערה בפורום צילום, ולמרות שאיני צלמת ההערה מתבקשת או רוצה לפרוץ.

נכתב ע"י וו;2225189:
לא חשבתי להביע את דעתי, בכל אופן אני לעומת הרבה מכאן נקראת בתחילת הדרך ולא הרגשתי שייכת... אבל בכל אופן...

אני חושבת שכל אחד כבר הצליח לקלות לבד למי יש וותק פחות או יותר, מי מתחיל, מי מתלמד ומי... אני לא חושבת שצריך להכריז את זה כך בקול.
אך כמו שאמרו קודמי, אולי כדאי שהמקצוענים יעלו לכאן עבודות לחו"ד והם אלו שיחזירו לכאן את הרמה. הדירוג לא יעשה את זה לבד! (וחושבת שזה דבר שיכול לגרום להתנשאות והשפלה)
לא ממש מסכימה. מתחילים גם צריכים לדעת מי עונה להם, לא? ולפעמים ותיקים מאד שקופצים לבקר מפעם לפעם גם רוצים לדעת איך להתייחס לשואלים או מגיבים.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - דירוג עושה להרבה אנשים פה לא טוב - אף אחד לא אוהב שמדרגים אותו נמוך - זה סוג מסויים של השפלה! - חשבתם על זה???
אלו שמאוד רוצים דירוג - זה אלו שמרגישים את עצמם מספיק גבוה, על קרקע מוצקה - הם דווקא כן רוצים שיראו את הדירוג שלהם - את המקצועיות שלהם (יש בזה צדק, אבל במחילה מכולם גם קצת אגו...)
דבר נוסף - כדי לעלות את רמת הפורום - זה תלוי רק במקצוענים עצמם (לא בדירוג), כמה שהם יותר יענו תשובות - נקבל יותר ויותר תשובות מקצועיות. כמה שהם יותר ישתפו - רמת הפורום תעלה - כי נראה יותר ויותר עבודות מקצועיות.
בעצם כל מקצועי - בתחילת דרכו היה מתחיל - נכון, שיש רמות שונות למתחילים, אבל בכל אופן - עד שהמקצועי קיבע את עצמו - היה עליו ללכת דרך ארוכה, הוא נעזר, בדק, בחן והתקדם... והרבה בעזרת הפורום הזה!
אותו מקצועי - בתחילת דרכו - עשה עבודות שהיום שהוא מסתכל עליהם ויחייך - זה מקצועי?! - אבל אז, בהתחלה ואפילו באמצע - היה נחמד לו שמישהו ידרג אותו קבל עם ועדה (לא בפני עצמו) אתה אחד, שתיים שלוש???

לגבי תשובות - שחשוב שידעו 'מי הדובר':
לא בטוח בכלל. לפעמים למתחילים יש הברקות, עצות ודרך חשיבה חדשה - שיכולה מאוד לעזור...
ואם 'הדובר' ישודרג כמתחיל - שימו לב, באופן טבעי - ההתייחסות ל'דובר' תרד...
וכאמור, כדי לעלות את רמת הפורום - המקצוענים יעזרו (ובהחלט, יש כאלה שעוזרים ב"ה - ועל כך תודה!) - ומיד ירגישו שזה מקצועי!!
וראו פלאים - רמת הפורום תעלה.... :)

• הוסף לסימניות
לאחר שיחה עם חיים הבנתי שהוא לא מעוניין ביצירת הדירוג על שלל האפשרויות שהועלו כאן מחמת הכאב ראש שזה יגרום למנהלים. במקום זאת מתוכננים מספר שיפורים ופונקציות חדשות שירעננו את האתר ויאפשרו לקבל חוו"ד מקצועי על המשתמשים, כך שאין טעם להמשיך את הדיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחר עולה;2227035:
דבר ראשון - דירוג עושה להרבה אנשים פה לא טוב - אף אחד לא אוהב שמדרגים אותו נמוך - זה סוג מסויים של השפלה! - חשבתם על זה???
אלו שמאוד רוצים דירוג - זה אלו שמרגישים את עצמם מספיק גבוה, על קרקע מוצקה - הם דווקא כן רוצים שיראו את הדירוג שלהם - את המקצועיות שלהם (יש בזה צדק, אבל במחילה מכולם גם קצת אגו...)
דבר נוסף - כדי לעלות את רמת הפורום - זה תלוי רק במקצוענים עצמם (לא בדירוג), כמה שהם יותר יענו תשובות - נקבל יותר ויותר תשובות מקצועיות. כמה שהם יותר ישתפו - רמת הפורום תעלה - כי נראה יותר ויותר עבודות מקצועיות.
בעצם כל מקצועי - בתחילת דרכו היה מתחיל - נכון, שיש רמות שונות למתחילים, אבל בכל אופן - עד שהמקצועי קיבע את עצמו - היה עליו ללכת דרך ארוכה, הוא נעזר, בדק, בחן והתקדם... והרבה בעזרת הפורום הזה!
אותו מקצועי - בתחילת דרכו - עשה עבודות שהיום שהוא מסתכל עליהם ויחייך - זה מקצועי?! - אבל אז, בהתחלה ואפילו באמצע - היה נחמד לו שמישהו ידרג אותו קבל עם ועדה (לא בפני עצמו) אתה אחד, שתיים שלוש???

לגבי תשובות - שחשוב שידעו 'מי הדובר':
לא בטוח בכלל. לפעמים למתחילים יש הברקות, עצות ודרך חשיבה חדשה - שיכולה מאוד לעזור...
ואם 'הדובר' ישודרג כמתחיל - שימו לב, באופן טבעי - ההתייחסות ל'דובר' תרד...
וכאמור, כדי לעלות את רמת הפורום - המקצוענים יעזרו (ובהחלט, יש כאלה שעוזרים ב"ה - ועל כך תודה!) - ומיד ירגישו שזה מקצועי!!
וראו פלאים - רמת הפורום תעלה.... :)

למרות שהדיון הסתיים, הרשו לי להגיב משהו.
צודקת את וצודקות כל אלו שדיברו על ההשפלה, האגו המנופח וכו'.
המטרה בשום אופן לא יכולה לקדש את האמצעים. וטוב שפרוג ירדו מהעניין.

אבל על המשך ההודעה לגבי תגובות מבריקות של מתחילים. את ציינת את זה ועוד הרבה אחרות. זה נכון בידה מסוימת אבל לא תמיד.
הרבה פעמים אני רואה עבודה שעולה ואז נותנים עליה חו"ד נוסח 'יפה מאד, רק תוסיף בוול' או 'מקסים! רק הייתי מכניסה עוד קצת צבעוניות ללוגו'(-צבע רביעי) (ובכוונה אני נותנת דוגמאות שלא היו ממש כך).
והמעצב/ת שומעים למקצוענים של פרוג, משנים ומעלים שוב. והעבודה מתרחקת עוד יותר מלהיות מקצועית.
(וכבר ראיתי שכשענה מישהו מקצועי באמת, אז האחרים סתרו אותו וצידדו בעד ה...בוול נגיד.)

• הוסף לסימניות
מותר לומר עוד מילה?
לדעתי, אפשר להגביל למינימום את מספר ההודעות שמכילות קריאות התפעלות בלבד, ולעודד הודעות המכילות הערות או הארות.
ולמה?
כי כשאני פותחת אשכול שכותרתו חוו"ד אני מעונינת להחכים מההערות / הארות שנכתבות על התמונה או המודעה, איור וכו'. אבל לדפדף ב-20-30 הודעות שרובן מכילות מילים מעלפות, ורק מיעוטן עוסק בחוו"ד אמיתית על התמונה, זה קצת מעצבן.
אז אפשר להסתפק בצלצול, במקום להטריד את הציבור במהמם, מטריף, אין דברים כאלה, וכו'...

ותודה על הפורום המדהים שהחכים אותי בכמה וכמה תחומים.

• הוסף לסימניות
ישנם צדדים לכאן ולכאן
רק דבר שוודאי בטוח יעזור(לא יודע אם ריאלי) זה להפריד לגמרי את "איש את רעהו"(אתר נפרד?)
משאר הפורומים ואז זה יגרום למיקוד יותר ומשמעותי בפורומים הנ"ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פינת המבקר;2271655:
ישנם צדדים לכאן ולכאן
רק דבר שוודאי בטוח יעזור(לא יודע אם ריאלי) זה להפריד לגמרי את "איש את רעהו"(אתר נפרד?)
משאר הפורומים ואז זה יגרום למיקוד יותר ומשמעותי בפורומים הנ"ל

גם דעתי כך.
אי אפשר להקים פורום חברתי כל כך, כמו הפורום איש את רעהו, לצד פורומים מקצועיים, ואח"כ להתעצבן על אנשים שמבקשים מתכונים.
לא מתאים? תורידו את הפורום. יש פורום כזה? אנשים עטים עליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לב הענין;2230365:
מותר לומר עוד מילה?
לדעתי, אפשר להגביל למינימום את מספר ההודעות שמכילות קריאות התפעלות בלבד, ולעודד הודעות המכילות הערות או הארות.

צודקת. לשם כך נועד כפתור ה"תודה", לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה