עזרה דרומיים יקרים, איך עברה עליכם המלחמה?

• הוסף לסימניות
יש בתי ספר תתי"ם ומשרדים ממשלתיים כמו ביטוח לאומי...
אבל בהחלט קשה למצוא כאן עבודה, אני אישית עדיין מחפשת
איך אפשר להבין את זה,הרי העיר מתפתחת המון לא? ממה חיים שם כולם? הבנו שיש גם המון אברכים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מי אמר?
גם בכולל, באשדוד המילגה הייתה כמעט כפולה מכאן :(
ואאאו.לא נשמע משהו...אולי באמת לא נעבור (?)....זכינו שמה בנווה שרון
אז למה באמת עברתם,נשמע מקום חור?? (כמובן שאם לא נח לענות מבינים!)

• הוסף לסימניות
ואאאו.לא נשמע משהו...אולי באמת לא נעבור (?)....זכינו שמה בנווה שרון
אז למה באמת עברתם,נשמע מקום חור?? (כמובן שאם לא נח לענות מבינים!)
  1. אני מחפשת כיוון שונה לגמרי מעבודה משרדית, אז זה לא אומר.
  2. אנחנו נהנים כאן מאוד למרות החסרונות [אם תרצו בעלי אומר שישמח לדבר אתכם רק אין לי מושג איפה לכתוב את המס' שלו, בטח לא כאן בפרוג...]
  3. לקנות דירה במקום אחר? לא נראה לי שיש במחירי רצפה כאלו, אולי בבאר שבע או במנהטן- במערב נתיבות.
  4. עוד כמה שנים כבר יהיה כאן סופר והכל יתפתח.
לשיקולכם... בהצלחה!

• הוסף לסימניות
צריך להודות לד' שהמבצע הזה היה קצר, בלי נפגעים בצידנו,
וגם הטיל שנפל מאשקלון - מי שנפגע מרסיסים היה פלסטיני תושב חברון.!
תודה לד' !! על כל הניסים והנפלאות היה הצלחה גדולה גם בחיסולי הבכירים שלהם.

באמת למי שאין ממד בבית זה יותר מלחיץ, כי גם לרוץ למקלט עם כמה ילדים זה עוד יותר מלחיץ ולא תמיד פרקטי.

• הוסף לסימניות
כ"כ נכון, מזמור לתודה!!!
https://www.hidabroot.org/article/1172090 -

מבצע "עלות השחר" בתמונות: צפו ב-55 שעות ניסיות​

התמונות ממש ממחישות את הניסים, במיוחד זאת
309554.jpg

תמונה יפה ומצמררת בו זמנית
ולחשוב שהרקטות היו מכוונות לבתים שלנו, ברררר....

• הוסף לסימניות
זהו הסתיימה המלחמה או עדיין?

• הוסף לסימניות
יש את הטילים של חמאס,
ויש את הטילים של הג'יהאד האיסלאמי.
של חמאס הרבה יותר "איכותיים", הם משקיעים הרבה יותר בבניית הטילים ובחומר הנפץ שממלא אותם.
הם הרבה יותר מדוייקים ויותר מחזיקים מעמד עד אזורים מרוחקים יחסית.
של הג'יהאד האיסלאמי הרבה פחות בכל הנ"ל.
עד כמה שהבנתי הטילים הרחוקים יותר הם של הג'יאד.
אחת ההוכחות היא שלחמאס לקח כמעט שבוע עד שהוא זרק לתל אביב והג'יאד אחרי יומיים מבצע כבר שלח כמה...
זה ממש לא דומה.

ואנסה להסביר:

הטילים והאזעקות רודפים אחרייך לכ-ל מ-ק-ו-ם!!!!!!
את לא מרגישה מוגנת בבית שלך!!!! אפילו במיטה שלך!!!! לא משנה מה תעשי!!!!
זאת ההרגשה הכי נוראית שבעולם!!!!!!
אין לך מושג מה קורה בחיים שלך בעוד שניה, בעוד דקה ובעוד שעה.
בכל שניה הם יכולים לשגר טילים לפה,
והמתח הזה קשה מנשוא!!!!!
וזה לא רק הבומים, האזעקות, הפיצוצים והנפילות.
זה האווירה הלחוצה, המתח שעומד באוויר, הבהלה התמידית מכל רחש.
אי אפשר לישון בכלל (רק להירדם בחצי ישיבה עם המחשב בידיים ולהתעורר בכל חצי שעה למשמע בומים, פיצוצים, אזעקות וכו').

בפיגועים את צריכה להיות בטווח כמה מטרים מהמחבל כדי להילחץ ולהיפגע נפשית.
ילדי ותושבי הדרום נמצאים במרחקים הרבה יותר גדולים וזה משפיע על נפשותיהם מאוד.

כשאת יוצאת לרחוב את דרוכה באופן טבעי, את לא במצב מנוחה כפי שאת נמצאת בבית.
אצלנו הדריכות הזאת נמצאת בבית. אי אפשר לברוח ממנה.
הבית לא יכול להגן עליי מפני איומים. אנחנו לא יכולים להיכנס לבית ולנוח. אי אפשר.

מקווה שהצלחתי להסביר ולו במעט ממה שאנחנו חווים.

בתודה,
תושבת הדרום.
ת'אמת שעד שלא חויתי את זה בעצמי באמת היה לקשה לי להבין ולהאמין למציאות הזו.
ועד שלא חווינו פגיעה ישירה מרחק קצר מהבית לא הבנתי מהי הרגשה של פחד וחוסר ביטחון בבית פנימה.
וסופסוף גם הבנו מה ההבדל בין בום מטורף של יירוט לבום מחריד של פגיעה ישירה..
אבל אני אגיד לך עוד משהו..
חוויתי טוב מאד גם מה זה פיגוע.
ולצערי אני עדיין בדעה שמחבל משתולל זה לא פחות מפחיד ואולי אף יותר.
גם אם את אח''כ בבית והכל תכל''ס בסדר, אין באמת רוגע,
לוקח הרבה זמן להבין שהכל בעצם בסדר והמטורף הזה מת/בכלא,
את מדמיינת אותו בכל מקום כמעט, בסיוטים בלילה (בחלום אי אפשר לרוץ אגב...) בקניות בסופר, ברחוב-כל פעם נראה לך שההוא נראה...
בקיצור זה לא כזה נחמד.
ובמחשבה שניה לא נראה לי שיש בכלל מה להשוות, אומנם הכל נכנס תחת קטגוריה של טרור אבל זה שני דברים שונים. ושניהם לא פשוטים בפני עצמם.

• הוסף לסימניות
שומעים בומים גם שיש בשדרות או שמציצים ברצועה.
לאשקלון מכוונים כי היא עיר גדולה ויש בה תחנת כח וגם קרובה מאד לרצועה. אשדוד בגלל אלתא
זה לא קשור לאלתא.
ניסו לירות לנמל המון, היו אזעקות רק בנמל שברובעי המגורים לא היו.
בגלל שאשדוד היא עיר גדולה מאוד, יותר מנתיבות שדרות וכל העוטף ביחד,
יורים אליה המון.

• הוסף לסימניות
בגלל שאשדוד על הכוונת שלהם כל הזמן, זה מפחיד מאוד!!!
בכל שניה הם יכולים לשגר טילים לפה,
והמתח הזה קשה מנשוא!!!!!
האמת אני לא מבינה על מה הפרץ,
בכמה פעמים האחרונות אשדוד כמעט לא טווחה,
אומנם שומעים את הבומים מאשקלון, אבל בקטנה.
והרבעים החרדיים קיבלו אזעקה פעם אחת בערך.

• הוסף לסימניות
זה לא קשור לאלתא.
ניסו לירות לנמל המון, היו אזעקות רק בנמל שברובעי המגורים לא היו.
בגלל שאשדוד היא עיר גדולה מאוד, יותר מנתיבות שדרות וכל העוטף ביחד,
יורים אליה המון.
אין הרבה קשר לערים גדולות או קטנות...
העניין שלהם זה לפגוע אז יורים הרבה לעוטף כי שם ל''ע זה קרוב והסיכוי הוא גדול יותר.
אשדוד הרבה פעמים בטווח א. לפעמים זה בכלל טילים למרכז שמיגעים לשם. ב. הם יודעים מצוין שיש דברים רגישים שאם הם יפגעו בהם זה בהחלט ניצחון מתוק בשבילם.

• הוסף לסימניות
אני מאזנת: הילדים שלי מחו על הקיפוח שאנחנו באשדוד, רבע ז' שמענו רק אזעקה אחת,
והבני דודים ברובע ג' שמעו כמה וכמה..
הם נהנו מאוד מהאקשן ורק כל השבת חיכו שיזכו לשמוע עוד אזעקה אחת לפחות
אני חושבת שרוב האשדודים הוותיקים פיתחו אדישות מסויימת

• הוסף לסימניות
אנחנו לא באשדוד ולא היו אצלנו בכלל אזעקות, אבל את כככל היירוטים וההפצצות אנחנו שומעים והרבה מאד מהם רואים, הפחד שזה מכניס ללבבות כל פעם מחדש הוא נורא!!
אנחנו שומעים המון מהטילים של עוטף עזה ושלא לדבר על אשקלון, אשדוד וכל הארץ, יוצאים למרפסת בלילה ורואים את היירוטים, השמיים זרועי אורות מפחידים, להגיד שמתרגלים לזה - זה לא דבר שקורה כ"כ מהר.

• הוסף לסימניות
אני מאזנת: הילדים שלי מחו על הקיפוח שאנחנו באשדוד, רבע ז' שמענו רק אזעקה אחת,
והבני דודים ברובע ג' שמעו כמה וכמה..
הם נהנו מאוד מהאקשן ורק כל השבת חיכו שיזכו לשמוע עוד אזעקה אחת לפחות
אני חושבת שרוב האשדודים הוותיקים פיתחו אדישות מסויימת
מוכר בעליל...
בתור אחת שגדלה בדרום אני ממש זוכרת איך התלהבנו מכל אזעקה, אחי הקטנים היו מתפללים שיהיו אזעקות בלי נפגעים:sne:
אחר כך בעקבות חוויה של נפילה קרובה עם נפגעים כבר נוסף מימד של פחד.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו כאן קודם היחס משתנה ממשפחה למשפחה אצלינו מרגע שבביכנ"ס הילדים שמעו מהחברים שהולך להיות אזעקות אמנם החברים סיפרו בהתלהבות ובצחוק אבל הם כבר התכנסו לתוך עצמם וכך מהאזעקה הראשונה בתחילת סעודת ליל שבת הגדולים {כן, דווקא הם} לא היו מסוגלים לאכול כלום ורק ביקשו לסיים מהר את הסעודה וללכת לישון בצפיפות בממ"ד עד השינה נדבקו אלינו לגמרי וכמובן קפצו מכל בום והיו עשרות כאלה אצלינו לא מפספסים שום שיגור ועל הדרך גם ההפצצות הצהליו"ת מורגשות כאן היטב [הפעם קצת פחות אבל בסבבים קודמים הבית רעד כולו]
כמובן במשך השבת הלחץ התמתן אך עדיין קפצו מכל בום וכל שיגור של כיפת ברזל [שנשמע אצלינו חזק מאוד] גרר ריצה משפחתית לממ"ד בתשעה באב הלחץ ירד עוד קצת כשהבנים כבר הצטרפו לתפילות והכל מתוך תכנון בכל רגע להיכן נכנס {כמובן תפסנו כמה בדרך מלבד הבומים} בבוקר הילדים כבר היו מסוגלים להצטרף לשכנים במרפסות שספרו יירוטים ושיגורים 24/7 צרחות בסגנון וואו הנה 1 2 3 10 12 וכו' עכשיו כמובן העבודה להחזיר אותם למסלול שיאמינו שיש הפסקה ואש וכל בום גורר ויכוח מה זה בדיוק
אגב הפארקים כאן היו מלאים היום +אורחים מרחוק מה שמלמד על הסתגלות וחזרה מהירה לשגרה בתקווה שאיננו נושאים שאריות וצלקות
ראוי לציין שחבר שהתעניין למה הילדים לא באו לתפילה בשבת בבוקר ממש התפלא לשמוע שעדיין יש שמפחדים ובאמת היום כמעט ואין בורחים ביחס לסבבים קודמים שהעיר הייתה מתרוקנת ממש היינו עושים כל יום ספירת מלאי מי נשאר כיום הבורחים הם רק חדשים שהגיעו לאחרונה לעיר....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה