gila zohar
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
מתכון של בצק אמפינדס (ספידי)
כיסנים כאלו שהיא מילאה עוף.
נראה לי של תמי פיליפ.
למישהו יש?
כיסנים כאלו שהיא מילאה עוף.
נראה לי של תמי פיליפ.
למישהו יש?
תודה. רק הרגע ראיתי.15-12 כיסנים
עם איזה מילוי הכנת אותם?וזה יצא מעולה
גם אני הכנתי לסוכות יצא מדהים, הקפאתי לפני אפיה את המיותרים ויצא מהמם, שמתי על זה רוטב של קוביות חזה עוף, ורוטב עם כבדים!גם אני ראיתי את המתכון ואמרתי לעצמי שווה ניסוי. בינתיים עוד לא הגעתי לזה..
אשמח לשמוע איך הצליח
15-12 כיסנים
לבצק:
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
מכינים את הבצק:שמים בסיר שמן, מים ומלח ומבאים לרתיחה.
15-12 כיסנים
לבצק:
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
למילוי:
כוס קוביות קטנות של חזה עוף
2 כפות קמח
מלח ופלפל
4 כפות שמן
בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 1/2 ס"מ
1/2 כוס אפונה קפואה
3/4 כוס כרוב קצוץ
1/2 כפית פפריקה
2 כפות צילי מתוק
כף קמח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לבן ושחור
מכינים את המילית: מערבבים נתחי עוף עם קמח, מלח, ופלפל.
מחממים מחבת 2כפות שמן ומטגנים את העוף כמה דקות עד שהוא מלבין, מוצאים ומנחים בצד.
מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, ומטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה.
מוסיפים למחבת את שאר הירקות ומטגנים תוך כידי ערבוב במשך 3 דקות עד שהירקות רכים חלקית.
מוסיפים למחבת את קוביות העוף, התבלינים, רוטב הצילי והקמח ומערבבים במשך דקה, מסירים מהאש ומצננים.
מכינים את הבצק:שמים בסיר שמן, מים ומלח ומבאים לרתיחה.
שמים את הקמח בקערה, יוצקים עליו את תוכן הסיר ומערבבים לקבלת בצק, תחילה בעזרת כף ואחר כף לשים מעט עם הידיים לאיחוד החומרים.
מכסים את הקערה ומניחים את הבצק למנוחה של 5 דקות. מחלקים את הבצק ל 12- 15 כדורים ומרדדים לעיגול דק.
מניחים במרכז תלולית מהמילוי וסוגרים לכיסן, מהדקים היטב את שולי הבצק כידי שלא יפתח במהלך האפייה.
מנחים בתבנית מרופדת בניר אפיה, מברישים בביצה וזורים שומשום.
אופים ב- 190 מעלות כ- 15 דקות עד ההזהבה.
שכחתי להוסיף 1/2 כוס מיםלבצק:
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
אני הכנתי אותםאשמח לשמוע איך הצליח
משהו בין בצק עלים לבצק פריך...זה דומה לבצק עלים?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים