התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?

בקיצור, העסקה הפיננסית הכי שווה זה להתחתן כליטאי, ואז אחרי החתונה להיהפך לחסיד...
אקזיט של ממש...
יש עסקה יותר טובה בשביל הבנות לקחת חתנים חסידים, ואת הבנים להשאיר ליטאים.

מי שישקיע 2000 ש"ח בחודש עם תשואה של 7%, ל30 שנה (כלומר יש ילדים שיתחתנו אחרי 20 שנה ויש שיתחתנו אחרי 40 שנה)
יהיה לו יותר מ2 מיליון ש"ח (אחרי מס, ויכול להיות שאפשר להפקיד בדרכים שלא יחייבו מס)
אפשר חישוב?

אפשר חישוב?
חישבתי במחשבון הזה
סכום השקעה ראשוני 2000 ש"ח. סכום השקעה חודשי 2000 ש"ח. תשואה שנתית 7%. מספר שנות השקעה 30. הורדתי 25% מס מהרווח.

בציבור החסידי מקבלים הצעות בלי קשר לסכום כי אצל הציבור החסידי זה לא הדבר הראשון שמוודאים (כמובן תמיד יש את אלו שיוצאים מן הכלל), ויש הרבה שאפילו שהיו רוצים או שמבקשים סכום מסוים ולא נענים מוותרים על זה וניגשים לשידוך כי העיקר הוא איך הבחור ואם נראה שזה המתאים להיות החתן לביתם אז הכסף לא הנושא בכלל, ודרך אגב ההורים שלי באף אחד מהילדים לא התענינו כלל כמה הצד השני מתכנן לתת ולא ביקשו כ ל ו ם מהסיבה הנ"ל, וזה נתן לי הרגשה מאוד טובה שהוריי מחפשים לי בחורה שתתאים 'לי' ולא מסתכלים על הדברים שמסביב.
ההבדל המרכזי שאצל החסידים לחתן ילד, זה עוד שלב בגידול הרגיל שלו, וכמו שדואגים לצרכיו מגיל 0 כך דואגים להתחלת החיים העצמאיים שלו עד שיעמוד לבד על הרגליים, ולכן הנושא הכספי הוא משני מאוד. העיקר השידוך עצמו.
אצל הליטאיים יש את הנושא שהחתן ישב וילמד ברוגע והוא לא יהיה כלול בשאלה של הגמרא ריחיים בצווארו ויעסוק בתורה?
זה המנוע המרכזי מאחורי כל העניין, וכל זמן שיש אפשרות שהורי הכלה יתנו סכום שיחד עם המשכורת של האשה מאפשר לבעל לשקוע בתורה, אז ראשי הישיבות ימשיכו לעודד את זה,
וגם אם הסכומים הם הזויים לחלוטין, המטרה עדיין ברת השגה .
עובדה שעל כל בחור מצויין בפונביז חברון תפרח וכו' יש כ 100 !!!! הצעות שממתינות לשידוך המושלם ... וכולם "מבטיחים" סכומים הזויים,
יש כאלו שיש להם כסף אבל רובם הם אברכים שהשקיעו בדרך כזו או אחרת ורוצים באמת חתן שיהיה שקוע בלימוד, לא דוקא הרב אלישיב כמו שכתבו כאן, אבל שיהיה תלמיד חכם אמיתי.
כמובן שיש כאלו שעושים את זה בגלל כבוד וכדומה ויש את השקרנים שסתם מבטיחים אבל הם המיעוט ממש.
תג המחיר של בחור כזה הוא 800 עד מיליון, כי סכום זה מאפשר איכשהו לזוג עם משכנתא מטורפת לקנות דירה כל שהיא במרכז. במקומות שיש את הכוללים הותיקים הגדולים והטובים שמאפשרים לתלמיד חכם הצעיר לצמוח.
השלב הנמוך יותר הוא 500 - 700 אלף וכו'
ולכן 400 לא נחשב מכובד
הגלגל יעצור, רק כשהסכום שיוכלו הורי הכלה לתת לא יאפשר לחתן לקנות דירה וללמוד בשקט.
כל זמן שהאפשרות הזו קיימת זה יגיע למקומות עוד יותר הזויים מהיום...

או שבועת ההייטק תתפוצץ, ולא כל מי שלמדה מחשבים גם תרוויח מזה סכומים שיאפשרו לה משכנתא רצחנית.
נראה לי שרק זה יוביל לשינוי.

ההבדל המרכזי שאצל החסידים לחתן ילד, זה עוד שלב בגידול הרגיל שלו, וכמו שדואגים לצרכיו מגיל 0 כך דואגים להתחלת החיים העצמאיים שלו עד שיעמוד לבד על הרגליים, ולכן הנושא הכספי הוא משני מאוד. העיקר השידוך עצמו.
אצל הליטאיים יש את הנושא שהחתן ישב וילמד ברוגע והוא לא יהיה כלול בשאלה של הגמרא ריחיים בצווארו ויעסוק בתורה?
זה המנוע המרכזי מאחורי כל העניין, וכל זמן שיש אפשרות שהורי הכלה יתנו סכום שיחד עם המשכורת של האשה מאפשר לבעל לשקוע בתורה, אז ראשי הישיבות ימשיכו לעודד את זה,
וגם אם הסכומים הם הזויים לחלוטין, המטרה עדיין ברת השגה .
עובדה שעל כל בחור מצויין בפונביז חברון תפרח וכו' יש כ 100 !!!! הצעות שממתינות לשידוך המושלם ... וכולם "מבטיחים" סכומים הזויים,
או כאלו שיש להם כסף אבל רובם הם אברכים שהשקיעו בדרך כזו או אחרת ורוצים באמת חתן שיהיה שקוע בלימוד, לא דוקא הרב אלישיב כמו שכתבו כאן, אבל שיהיה תלמיד חכם אמיתי.
כמובן שיש כאלו שעושים את זה בגלל כבוד וכדומה ויש את השקרנים שסתם מבטיחים אבל הם המיעוט ממש.
תג המחיר שלבחור כזה הוא 800 עד מיליון, כי סכום זה מאפשר איכשהו לזוג עם משכנתא מטורפת לקנות דירה כל שהיא במרכז.
השלב הנמוך יותר הוא 500 - 700 אלף וכו'
ולכן 400 לא נחשב מכובד
הגלגל יעצור, רק כשהסכום שיוכלו הורי הכלה לתת לא יאפשר לחתן לקנות דירה וללמוד בשקט.
כל זמן שהאפשרות הזו קיימת זה יגיע למקומות עוד יותר הזויים מהיום...
או כשיבינו שאפשר להיות שקועים בלימוד גם בלי לגור בדירה משלך במרכז הארץ
(ולדעתי יותר קל להיות אברכים בפריפריה ממליון ואחת סיבות)

אבל זה לא מכובד ששפיץ כמו X יתגורר בעפולה..... ס'איז פאסט נישט! כבוד התורה!

אבל זה לא מכובד ששפיץ כמו X יתגורר בעפולה..... ס'איז פאסט נישט! כבוד התורה!
אם עפולה תוכיח שהיא מגדלת תלמידי חכמים אז זה יהיה מכובד לגור שם גם לשפיץ כמו Y.
לפני 20 שנה ק"ס הוכיחה שהיא לא פחות מגדלת לפחות ככה הקסניקים חושבים.
עכשיו חובת ההוכחה היא על עפולה וכל השאר, אגב מישהו יודע למה כל דוקא עפולה היא הדוגמא המוזכרת היא באמת הק"ס הבא?

וליטאיות שאני מכירה לא ינשאו לחסידים...
חיכיתי לראות מי הראשון שיענה ככה.
אז במחילה מכבוד הליטאים, הכוונה הייתה שזה לא יכול להתאים משני הצדדים, ולא חלילה שהחסיד הוא זה שיפסול את הליטאי.

רוצים באמת חתן שיהיה שקוע בלימוד, לא דוקא הרב אלישיב כמו שכתבו כאן, אבל שיהיה תלמיד חכם אמיתי.
עם כל הכבוד, נדרש כ 400 אלף ש"ח, לא בשביל "שקוע בלימוד" "תלמיד חכם אמיתי",
אלא בשביל בחור שנקרא "סטנדרטי".

איך מגיעים לתואר הזה בעולם הישיבות של ימינו?
הדרישות לכך הם שלושה דרישות קשוחות במיוחד:
1. הבחור צריך להיות ללא בעיות נפשיות.
2. הבחור צריך להיות ללא בעיות גופניות.
3.הבחור צריך לא לנשור מהדרך.
וזהו פחות או יותר.

ההורים (-90% מההורים) לא משלמים את הסכומים האדירים האלו בשביל לתמוך בת"ח שיוכל לשקוד על תלמודו ללא דאגות,
אלא פשוט כדי שביתם תתחתן ולא תשב בבית.
נקודה.

עם כל הכבוד, נדרש כ 400 אלף ש"ח, לא בשביל "שקוע בלימוד" "תלמיד חכם אמיתי",
אלא בשביל בחור שנקרא "סטנדרטי".

איך מגיעים לתואר הזה בעולם הישיבות של ימינו?
הדרישות לכך הם שלושה דרישות קשוחות במיוחד:
1. הבחור צריך להיות ללא בעיות נפשיות.
2. הבחור צריך להיות ללא בעיות גופניות.
3.הבחור צריך לא לנשור מהדרך.
וזהו פחות או יותר.

ההורים (-90% מההורים) לא משלמים את הסכומים האדירים האלו בשביל לתמוך בת"ח שיוכל לשקוד על תלמודו ללא דאגות,
אלא פשוט כדי שביתם תתחתן ולא תשב בבית.
נקודה.
זה נכון לגמרי מ 2 סיבות שונות.
בישיבות לפני השואה רק העילויים האמיתיים קיבלו הכל האחרים לא קיבלו כלום
הסיבה לשינוי היום שכל בחור ישיבה ונערת סמינר מקימים בית אברכי והשאיפה של רובם שהבעל כל החיים ילמד.
אז בשביל השאיפה הזו הם צריכים סכום מכובד של 400K.... שאיתו עד לא מזמן הייתה איכשהו אפשרות לקנות דירה בפריפריה היום גם זה לא ממש
אחרת הבעל צריך לצאת לעבוד כמה שנים בודדות אחרי החתונה כמו אצל החסידים.
הסיבה השניה היא חברתית ולא מוצדקת כי אם החבר שלי המוצלח מקבל 800 אני יקבל לפחות 400 או שאני לא ניגש....

נערך לאחרונה ב:
בחור מצויין בפונביז חברון תפרח
נראה שהעולם מתחיל ומסתיים כאן...
סתם כך מעניין כמה אחוזים מהציבור הליטאי מביאים 800 לכל בת (לא רק לבת הראשונה). לדעתי מדובר במקסימום 5% מהציבור.
300-400 לכל בת נראה לי יש אחוזים הרבה יותר גבוהים. (כלומר אברך צעיר שמנסה לבנות "תכנית עסקית" לעזור לכל הבנות שלו, נראה לי עדיף לו להתמקד ב300-400 לכל בת שזה יותר ריאלי)

אם עפולה תוכיח שהיא מגדלת תלמידי חכמים אז זה יהיה מכובד לגור שם גם לשפיץ כמו Y.
לפני 20 שנה ק"ס הוכיחה שהיא לא פחות מגדלת לפחות ככה הקסניקים חושבים.
עכשיו חובת ההוכחה היא על עפולה וכל השאר, אגב מישהו יודע למה כל דוקא עפולה היא הדוגמא המוזכרת היא באמת הק"ס הבא?
הנתונים בשטח משתנים בקצב מהיר
המוסכמות משתנות בקצב איטי

במוסכמות של הדור הקודם המושג של "פריפריה" בציבור הליטאי השמרני היה עפולה (גבעת המורה)
במציאות של היום בגבעת המורה לא ניתן להשיג דירה , אך המוסכמות עדיין מדברות על ילך לגור בעפולה (גבעת המורה) שזו דוגמא למקום שמור מאוד

אתה צודק לחלוטין,
אבל כנראה הסיבה לכך היא גם אפשרויות הפרנסה שמצויות יותר בשפע באזור המרכז,
גם העובדה שבסוף אתה קרוב לכל מקום,שמחות ,חתונות,חנויות וכו
וגם העובדה שמבחינה רוחנית הרבה יותר קל לחנך ככה ילדים.
אבל אין ספק שצריך לחשוב בראש גדול.
חבר שלי חיפש דירה דווקא בירושלים ליד העבודה של אשתו שהיא - סייעת.
חישבתי לו שרק הריבית החודשית על המשכנתא לדירת שתיים וחצי חדרים יעלה לו יותר מהמשכורת של אשתו.
וזה עוד לפני חלק הקרן שבתשלומי המשכנתא.

אני מכיר חוצניק מרקע קצת חסידי (נוסח ספרד וגרטעל) עם חליפה קצרה שלקח חתן כלל חסידי.
אם הוא חוצניק, אז מסתמא הוא מספיק עשיר.
אז לא היה מגרד לו לקחת ג''כ חתן ליטאי...
או שהוא שילם על החתן החסיד כמו שמשלמים על ליטאי:rolleyes:

אם הוא חוצניק, אז מסתמא הוא מספיק עשיר.
אז לא היה מגרד לו לקחת ג''כ חתן ליטאי...
או שהוא שילם על החתן החסיד כמו שמשלמים על ליטאי:rolleyes:
כחוצניק הוא מימן את הדירה של עצמו. ומהיכרות אתו הוא ממש לא עשיר.
וגם ההורים שלו ושל אשתו אינם בעלי אמצעים.
(הייתה תקופה שהוא נאלץ לעבוד בשכר של פחות מחמישים ש"ח לשעה במשמרות)
לידיעתך, גם בחו"ל יש קופות צדקה שמחזיקות את עניי הקהילה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה