לא הצלחתי להבין איך. אפשר הסבר צעד אחר צעד? תודה רבה
אני אסביר.
בדוגמא שהבאתי עמודת המקור היא A
בעמודה B מתבצעת שליפת נתונים מהתאים בעמודה A מהתו השני ואילך.
ולכן יש להדביק את הקוד להלן בתא הכי עליון (בדוגמא לעיל מדובר בתא B1)
קוד:
=MID(A1,2,LEN(A1))
ולאחר מכן לסמן את התא ולגרור את ידית המילוי (מופיע בפינה השמאלית למטה בגיליון מימין לשמאל .כמו צורת פלוס +) עד לסוף הטבלה.
אם משהו לא מסתדר נא לשלוח גיליון שיטס דוגמא למייל (המופיע בפרופיל הניק) ואטפל בזה בשמחה

האם ניתן להוסיף בשורות הריקות למשל עבודה אשה וזה יוסף את עצמו בכל החודשים אוטומטית ?
או שבכל חודש צריך לרשום ידנית ?
סידרתי את זה שירשום אוטומטית רק בשבע שורות הראשונות בכל חודש, שבדרך כלל זה ההכנסות הקבועות, בשאר השורות זה לא מתעדכן וזה מיועד להכנסות משתנות.

בהצלחה

יש לי באקסל טור של חישוב שלוקח נתון מהשורה מעל, וכשאני עושה סינון החישוב משתנה. איך גורמים לנתונים לא להשתנות?
מצורף אקסל דוגמה

קבצים מצורפים

• דוגמה.xlsx
    KB 10.4 · צפיות: 23
יש לי באקסל טור של חישוב שלוקח נתון מהשורה מעל, וכשאני עושה סינון החישוב משתנה. איך גורמים לנתונים לא להשתנות?
מצורף אקסל דוגמה
בעיה מורכבת.השימוש עם subtotal בעמודה f בין עם קוד 9 או קוד 109 בעייתי וממאי נפשך.
מפאת קוצר זמני לא ארחיב על כך כעת.

מה שאוכל להציע - טבלת עזר שתייבא נתונים מהמקור עם סינון מובנה בפונקציית filter
כלומר , לא להשתמש בסינון המובנה בשורה 1 באקסל.
הנה דוגמא
Screenshot_20250422_144151_Sheets.jpg

• תודה
Reactions: chh
בעיה מורכבת.השימוש עם subtotal בעמודה f בין עם קוד 9 או קוד 109 בעייתי וממאי נפשך.
מפאת קוצר זמני לא ארחיב על כך כעת.

מה שאוכל להציע - טבלת עזר שתייבא נתונים מהמקור עם סינון מובנה בפונקציית filter
כלומר , לא להשתמש בסינון המובנה בשורה 1 באקסל.
הנה דוגמא
צפה בקובץ המצורף 1946349

הSUBTOTAL לוקח נתונים מאותו שורה, אז להבנתי זו לא אמורה להיות בעיה
מצאתי את הפתרון- אפשרויות חישוב בחוברת העבודה המקורית היה ידני, שיניתי לאוטומטי והכל הסתדר (אחרי שעות של תהיה...)

שאלה,
יש לי טבלה אחת עם שורות של מוצרים, לכל אחד יש מק"ט, כמות בחבילה, מחיר וכו'
וגם עמודה של כמות מוזמנת בשנה- שעמודה זו מתחלקת לשנים: 2022, 2023, 2024.... (כל שנה מוסיפים עמודה)
בטבלה אחרת אני רוצה לעשות כל מיני חישובים של דברים אחרים בתוספת הנתונים מהטבלה של המוצרים, ומעל טבלה זו (לא של המוצרים) יהיה תא עם רשימה נפתחת לבחירת השנה הרצויה לחישוב.
ואז לכל מק"ט יתן לי את הכמות שהוזמנה (מטבלת המוצרים) באותה שנה שבחרתי למעלה.
מקוה שהובנתי..
עם איזה פונקציה להשתמש?
אשמח מאד לעזרה! תודה

שאלה,
יש לי טבלה אחת עם שורות של מוצרים, לכל אחד יש מק"ט, כמות בחבילה, מחיר וכו'
וגם עמודה של כמות מוזמנת בשנה- שעמודה זו מתחלקת לשנים: 2022, 2023, 2024.... (כל שנה מוסיפים עמודה)
בטבלה אחרת אני רוצה לעשות כל מיני חישובים של דברים אחרים בתוספת הנתונים מהטבלה של המוצרים, ומעל טבלה זו (לא של המוצרים) יהיה תא עם רשימה נפתחת לבחירת השנה הרצויה לחישוב.
ואז לכל מק"ט יתן לי את הכמות שהוזמנה (מטבלת המוצרים) באותה שנה שבחרתי למעלה.
מקוה שהובנתי..
עם איזה פונקציה להשתמש?
אשמח מאד לעזרה! תודה
ניתן להשתמש בטכניקה הזו למשל
Screenshot_20250424_171933_Sheets.jpg

אם משהו לא ברור/לא מסתדר נא לשלוח גיליון שיטס דוגמא למייל (המופיע בפרופיל) ואטפל בשמחה
בהצלחה!

יתן להשתמש בטכניקה הזו למשל
Screenshot_20250424_171933_Sheets.jpg

אם משהו לא ברור/לא מסתדר נא לשלוח גיליון שיטס דוגמא למייל (המופיע בפרופיל) ואטפל בשמחה
בהצלחה!
תודה רבה!
את הסוף של הפונקציה לא ממש הבנתי,
1745735157866.png

למה הכוונה ב 1,0+ ?

תודה רבה!
את הסוף של הפונקציה לא ממש הבנתי,
צפה בקובץ המצורף 1949892
למה הכוונה ב 1,0+ ?
שאלה מצוינת.
אני אסביר:
בדוגמא לעיל , פונקציית match אומרת לפונקציית hlookup איזה תא יש לשלוף ולהביא את ערכיו ,כלומר כמה שורות לרדת למטה.
עכשיו, אם נבודד את פונקציית match התשובה שלה תהיה 4, כי המספר 13 מופיע בשורה הרביעית מA2:A5.

מה הבעיה פה?
שבארגומנט השני תחילת הטווח הוא שורה 1 כלומר A1:C5.

ולמה נכתב שורה 1?
התשובה כי ערך החיפוש של F2 מופיע בשורה 1.
ולכן, לאחר התוצאה של match שהיא 4.
אנו מוסיפים עוד 1.
וכך פונקציית hlookup מחזירה את השורה החמישית מתחילת הטווח.
דהיינו הערך 60.

לגבי 0 משמעותו התאמה מדויקת הן בvlookok והן באחותה התאומה hlookup

הסברתי בעבר על כך בהרחבה במאמר בלינק כאן

על ההסבר אודות פונקציית hlookup ומשמעותה כתבתי בעבר במאמר בלינק כאן

איך הכי קל להצליב בין שתי טבלאות אקסל ולראות האם הכל תואם או שיש שינויים?

איך הכי קל להצליב בין שתי טבלאות אקסל ולראות האם הכל תואם או שיש שינויים?
הדרך הידועה היא בעזרת countif כפי שמוסבר בלינק כאן
או בדרך פחות מוכרת בעזרת vlookup כפי שהדגמתי בלינק כאן

בהצלחה!

איך אפשר לקבע רצף של תאים, שיהיה א, א, ב, ב
ולא את הסדר הכרונולוגי של הא"ב?
תודה!

שיניתי קובץ אקסל לCSV וכל הקשורים נמחקו - זה הפך לי אותם למלל ונמחק מזה הצבע הכחול
איך אני מחזירה את התאים הללו לקישור??
בדחיפות, תודה!!!

שאלה באקסל
האם יש אפשרות לעשות SUBTOTAL לפי תנאים /משולב עם FILTER
ללא שימוש בעמודת עזר?

תודה

יש לי רשימה אשר השתבש מספר זהות בחלק מהאנשים,
ולכל לקוח יש אצלי מספר ID ייחודי ואני רוצה לייבא לכל אחד את המספר זהות הנכון לפי ID שלו,
(ברשימת המקור אשר ממנה אני מעונין לשאוב יש יותר שורות),

אשמח מאוד לעזרתכם

יש לי רשימה אשר השתבש מספר זהות בחלק מהאנשים,
ולכל לקוח יש אצלי מספר ID ייחודי ואני רוצה לייבא לכל אחד את המספר זהות הנכון לפי ID שלו,
(ברשימת המקור אשר ממנה אני מעונין לשאוב יש יותר שורות),

אשמח מאוד לעזרתכם
ברשימה שהשתבשה יש לפתוח עמודה ריקה ולבצע את פונקציית vlookup או xlookuo למשל.
אם משהו לא עובד נא שלח את הלינק לגיליון שיטס במייל ואטפל בשמחה

שאלה באקסל
האם יש אפשרות לעשות SUBTOTAL לפי תנאים /משולב עם FILTER
ללא שימוש בעמודת עזר?

תודה
נא שלח גיליון דוגמא ותכתוב בו בבירור מה רצית לבצע ומהן התוצאות שאתה מצפה לקבל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה