למיטב ניסיוני לא קיימת הגדרה כזו.איך אפשר להעתיק את האוצר מילים שנהיה לי בגיליון הראשון באקסל לגיליון השני זאת אומרת כשאני יכתוב מילה יופיע לי אופציה להשלמת המילה ממילים שכתבתי בגיליון הקודם
תודה רבה
נסה בקובץ>מידע>נהל את חוברת העבודה.האם יש דרך לחזור לתוכן קודם באקסל אחרי שמירת שינויים ?
בוקר טובלצורך בניית קטלוג ספרים ברשותי טבלה עם מספר עמודות.
בכל עמודה הכותרת היא מספר המדף והתאים הם הספרים שבתוכה.
אני מעוניין ליצור גליון נוסף מבוסס על הטבלה הנ"ל ובה יופיע כל ספר ובמקביל יופיע מספר המדף.
יש דרך לעשות את זה?
מצרף גליון דוגמא
אני רוצה בעצם גליון חדש שבו יופיע לי כל ספר עם הכותרת של העמודה שלו, לדוגמא: ש"ע או"ח, 1.
הלכות בשר בחלב, 3.
וכן הלאה.
אודה לעזרתכם.
אפשר עזרה ע"ג הטבלה?
כן.בשמחהאפשר עזרה ע"ג הטבלה?
הציע כאן את דרכי לפיתרון הסוגיא.לצורך בניית קטלוג ספרים ברשותי טבלה עם מספר עמודות.
בכל עמודה הכותרת היא מספר המדף והתאים הם הספרים שבתוכה.
אני מעוניין ליצור גליון נוסף מבוסס על הטבלה הנ"ל ובה יופיע כל ספר ובמקביל יופיע מספר המדף.
יש דרך לעשות את זה?
מצרף גליון דוגמא
אני רוצה בעצם גליון חדש שבו יופיע לי כל ספר עם הכותרת של העמודה שלו, לדוגמא: ש"ע או"ח, 1.
הלכות בשר בחלב, 3.
וכן הלאה.
אודה לעזרתכם.
=A2&" "&A$1
ידידי היקרהציע כאן את דרכי לפיתרון הסוגיא.
שלב א
נחבר בתא אחד כל ספר עם מספור המדף, וכ"ז ע"י נוסחת >(יש להקפיד לקבוע אך ורק את השורה ולא את הטור כך שנוכל לשרשר בקלות את הנוסחא)קוד:=A2&" "&A$1
צפה בקובץ המצורף 1517128
שלב ב.
נעתיק ונדביק בצורה ידני את כל הערכים לטור אחד גדול (נקפיד להדביק בשיטת ערכים).
צפה בקובץ המצורף 1517129
שלב ג.
ע"י אשף מילוי מהיר נפריד בשני תאים את שם הספר ואת המספור.
ע"ז נאמר טובים השניים.ידידי היקר
ראשית שאפו גדול.נהנתי מאוד מהמהלך המבריק שעשית פה.
כהארה אומר לך."הבעיה" היחידה פה זו "הדינמיות" בשלב ב מדובר בהדבקה ידנית.וכן בשלב ג יש לבצע גרירה עם טכניקת מילוי מהיר.
אם התווסף ספר בטבלת המקור הוא לא יוצג באופן אוטומטי בשלב- ב ו-ג.
ולכן ברשותך אציע כאן.להשתמש בשלב ב עם שילוב הפונקציות שהצעתי לעיל.
צפה בקובץ המצורף 1517222
בשלב ג.ניתן להגיע לחילוץ אוטומטי של הספרות על ידי טכניקת חילוץ עם קומבינציית פונקציות ככה
צפה בקובץ המצורף 1517227
שלב א שהצעת הוא מצוין ומושלם כהכנה לשלבים הבאים.
ואני שוב חוזר ואומר.המהלך הכללי פה הוא הברקה גאונית ומעולה.ומגיע לך על כך שאפו גדול.
כל הכבוד!
ושמחתי לראותך שותף עימנו פה היום![]()
אבקש את עזרתכם.
בטבלאות אקסל ישנו אפשרות להסתיר את הנוסחאות וגם למנע מאחרים לשנות את הנוסחאות באמצעות הגנת גיליון, הבעיה היא שכאשר מעלים את הקובץ לדרייב ופותחים בגוגל שיטס הגנת הגיליון מתבטלת והנוסחאות הופכים שוב לגלויים וניתנים לשינוי, מה הפתרון שהנוסחאות יהיו מוסתרים ונעולים גם בדרייב?
www.prog.co.il
עברתי על השרשור שם ועשיתי הגנת גליון אבל כאשר שלחתי את הקובץ במייל למישהו אחר ההגנה נעלמה.![]()
מעשה ב-Sheet פרק ב' - ובו נספר מה עשינו כדי להגן על הנתונים.
הגנת גיליון ב-Google Sheet. איך להגן על הנתונים מדריסה ושינוי לא רצוי.www.prog.co.il
הפיתרון יעיל אם תשלחי במייל את הלינק(url) של הקובץ בדרייב.עברתי על השרשור שם ועשיתי הגנת גליון אבל כאשר שלחתי את הקובץ במייל למישהו אחר ההגנה נעלמה.
מה הפתרון?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים