אמת מארץ תצמח
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
- #16,821
לא מחפש לצבוע אותו כאינטרסנט
מלבד עוד ניקים באשכול מקביל בפרוג. (קבוצת טיפים כלכלה נבונה)אמור להיות לו אינטרס
לא מחפש לצבוע אותו כאינטרסנט
מלבד עוד ניקים באשכול מקביל בפרוג. (קבוצת טיפים כלכלה נבונה)אמור להיות לו אינטרס
????(גילוי נאות- לקוח שלו)
שלדעתו (של אהרון סלומון) בגלל ששוק ההון עכשיו יקר אז עדיף להשקיע עכשיו בנדל"ן
זה לא נושא האשכול רק אני רוצה לחדד נקודה חשובהאבל אני גם חושב שבשביל השקעה ולא מגורים השקעה בנדלן היא לא בהכרח השקעה טובה עכשיו
הטיעון שכדאי לחכות על הצד שהריביות ירדו לא מובן, שכן הורדת ריבית גוררת עליית מחירים כמעט וודאית, אז למה לא לקנות לפני כן?. אלא אם כן הטענה היא שהשפעת הורדת הריבית היא גם לעליית המניות, כך שההסבר הוא רק להשקיע במניות.אני עכשיו בוובינר של אבנר סטפק והוא אומר שכדאי לחכות שנתיים שלוש מי שלא זכה כי גם אם הוא לא יזכה יקרה 1 מה2: או שהריביות ירדו, או שמחירי הדירות ירדו.
מעניין מה המומחים כאן חושבים על זה.
ההשקעה לטווח קצר אתה צודקאבל הטענות ש"גם אם זה יקר כדאי לקנות, כי ממילא אחר כך יהיה עוד יותר יקר" הם טענות מאוד בעייתיות.
או אתה קונה היום ואחר כך המחיר יורד, ואולי עוד 20 שנה המחיר יחזור למחיר שקנית, אז אתה בבעיה גדולה.בהשקעה לטווח ארוך (כמעט) אין השפעה אם זה "יקר"
בנוסף ישתנה תמהיל הדירות ובמקום 80% לזכאים פחות לזכאים יותר לשוק חופשיבגדול התוכנית תימשך אבל יהיה שינוי באופן ההגרלות כך שהם יתמקדו בפריפריה ובאזור הצפון הרחוק.
בנוסף לכך, הזוכים יהיו חייבים לגור במקום.
דווקא אני רואה את זה כחיובי.בנוסף ישתנה תמהיל הדירות ובמקום 80% לזכאים פחות לזכאים יותר לשוק חופשי
אם כך נעשה סדר:
א. יוגרלו רק דירות בפריפריה שזה אומר פחות הגרלות
ב. באותם הגרלות יהיו פחות דירות בהגרלה כי רוצים לתת יותר דירות לשוק החופשי
ג. הזוכים יצטרכו לעבור לגור בפריפריה
משום מה נשמע לי תוכנית מוזנחת.
דוקא זוועה,אם יהיו חייבים לגור בדירות שזוכים, אז רק צריך לשכנע את הציבור להרשם להגרלות, בעפולה לדוגמא, מכאן והלאה כל מי שזכה יהיה חייב לגור שם, וכך תקום שם קהילה חרדית (נראה לי @עו"ד נתן רוזנבלט יכול לחגוג..)
לא בטוח. מי שקנה בתשנ"ז למשל היה צריך לחכות 11-12 שנים לתשואה ריאלית.ההשקעה לטווח קצר אתה צודק
בהשקעה לטווח ארוך (כמעט) אין השפעה אם זה "יקר"
זה הפרט הכי דרמטי, אבל אני לא רואה את זה בכתבה.בנוסף לכך, הזוכים יהיו חייבים לגור במקום.
זה הציטוט:זה הפרט הכי דרמטי, אבל אני לא רואה את זה בכתבה.
מעניין איך אפשר לאכוף כזה דבר. לדעתי השינוי הזה לא יצא לפועל.תוכנית דירה בהנחה תעבור שינוי, כך שמי שיקבל דירה בהנחה משמעותית יצטרך להבין שהוא מעתיק את מגוריו למקום אחר.
אפשר נניח, להאריך את איסור המכירה ל-10 שנים ואפילו יותר, מה שיבריח את רוב המשקיעים. אם יהיה גם איסור השכרה (שזה באמת הרבה יותר מסובך לאכוף), זה יבריח את כולם.מעניין איך אפשר לאכוף כזה דבר. לדעתי השינוי הזה לא יצא לפועל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים