להשתיק פירושו להדחיק? לחנוק?
להרגיע פירושו להחליק? לטאטא?
אם אני מדחיקה אני מרגיעה? אם אני מרגיעה אני משתיקה? אם אני משתיקה אני מרגיעה?
רציתי רק להבין את המשמעות המילולית למילים שאנחנו משמתשים בהם למשמעויות שונות.כשמדברים בסיסמאות אין ערך למילים. לא בקטע של זלזול חלילה ..
אתן דוגמא-
במהלך לימודי היעוץ נתנו לנו כתרגיל מילה, וכל אחת הרהרה מה פירוש המילה הזו עבורה (למשל: בדידות). מדהים לראות איך אצל כל אחד הפרשנות שונה!
כך שיהיה מי שיקח את המילה 'השתקה' למקום של הדחקה ויהיה מי שיקח למקום של הרגעה.
אם את רוצה תשובה אמיתית למשהו ספציפי- צריך לפרט מה זה עורר בך ואיך התמודדת. לא במילה.בתאור מפורט יותר. יתכן שכשתכתבי לעצמך כבר תהיה לך תשובה אם זו הדחקה או הרגעה ..![]()
אנחנו משתמשים באותם מילים לאותן משמעויות ומעניןן פעם אחת להבין את זה.הום. יש כאן קצת בלאגן ואפשר לעשות סדר למעונינות.
ביחס השתקה - היא כמו שלב א' (חיצוני) שהדחקה - זה שלב ד' ולחנוק? זה ממש שלב י"ז.
אבל בין המילים הנ"ל לפחות יש יחס והקשרם מדורגים כאשר ב "להרגיע" להחליק" ולטאטא" יש רק מעט מן המילים הנרדפיות אך אין קשר ישיר רק במקרין מסוימים.
להרגיע זה דבר אחר, להחליק זה יכול להיות גם שיער, ולטאטא - את המטבח.
אבל לפעמים שמרגיעים - זו צורה של טיוח - כלומר טאטוא מתחת לשטיח, ובין להחליק איני מוצאת שום הקשרים מלבד רחוקים ביותר כמו להרגיע על מנת להחליק.
ולשאלה השלישית-
שאת מרגיעה, לאו דווקא שאת משתיקה לאו דווקא שאת מדחירה, לפעמים יש יחסי גומלין אך אלו פעולות שגם מהוות ישות נפרדת וממש אינן מחייבות אחת את השניה.
בכל אופן, מענין היה לנתח, למה (עם שווא בלמד) זה חשוב? סקרונתי מלהבין...
רק לדייק, הרגעה היא הפעלה, אין הפעלה כזו שאינה מדחיקה, מכחישה, וכדו'.יכולה רק להוסיף, שהרגעה - אם היא אמיתית - היא נובעת מהכלה, מהבנה, מנשיאה בעול, מהשתתפות, מאכפתיות, ועוד.
וודאילהשתיק פירושו להדחיק? לחנוק?
להרגיע פירושו להחליק? לטאטא?
איזה מקרה? לא דברתי על מקרה, פשוט שאלתי שאלה כדי לעורר דיון.וודאי
אם לא עכשיו אז מחר, ואם לא מחר בעוד שנה, ואם לא בעוד שנה אז...
אחרי שיחה רויית ''אש'' שהייתה לי עם משהי מומחית המתעסקת בתחום הנפש ויעוץ זוגי במקביל
הדבר הטוב ביותר למקרים כאלו היא שילוב של שתיקה (כמה שאפשר ואת רואה לנכון) ודיבוב פנימי נכון
שתבני לעצמיך בהתאם למצב ולרגישות.
איכות הדיבוב והתמדתו הם אלו הישפיעו וימגרו את התופעה לאט וביסודיות מהשורש.
מהו דיבוב? ואיך בונים אותו?
לפעמים אפשר שאנחנו נבנה אותו ולעיתים דווקא בעלת מקצוע מנסיון אישי יכולה לעזור פלאים!
(ואולי דווקא היא כי אין לה נגיעות ותדע לבנות משהו שישב בול עלייך בהתאם לכל מצב ורגישות)
אילו יכולתי הייתי נותנת יותר מסתם תודה.כשמדברים בסיסמאות אין ערך למילים. לא בקטע של זלזול חלילה ..
כך שיהיה מי שיקח את המילה 'השתקה' למקום של הדחקה ויהיה מי שיקח למקום של הרגעה.
אם את רוצה תשובה אמיתית למשהו ספציפי- צריך לפרט מה זה עורר בך ואיך התמודדת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים