ברחבי הרשת יש אינספור מידע, כאן בפרוג זה מקום מאוד טוב לרכוש את הידע.היכן לומדים השקעות גם בשביל עצמך, וגם בשביל להשקיע לאחרים? והאם יש בזה עבודה?
www.prog.co.il
הכל תלוי במה שאתה רוצה.היכן לומדים השקעות גם בשביל עצמך, וגם בשביל להשקיע לאחרים? והאם יש בזה עבודה?
אני מתכוון גם בתור מקצוע, מה זה בעצם המקצוע של יעוץ השקעות, והאם יש בזה עבודה. וגם לעצמי, היכן לומדים באופן מקצועי השקעות מא' עד ת' בכל הסוגים. מניות, קרנות. וכו'הכל תלוי במה שאתה רוצה.
קודם תגדיר לעצמך מה אתה באמת צריך.
זה כמו להגדיר כיוון ומטרת הנסיעה, גם בשביל לא לנסוע לכיוון אחר וגם בשביל לא לקנות מכונית מרוץ לנסוע למכולת.
ענו לך מצוין ותראה גם פה
https://www.prog.co.il/threads/לימודי-שוק-ההון.1041161/post-14784316
אני אכתוב מבחינה מקצועית ותראה אם זה מה שאתה מחפש.אני מתכוון גם בתור מקצוע, מה זה בעצם המקצוע של יעוץ השקעות, והאם יש בזה עבודה. וגם לעצמי, היכן לומדים באופן מקצועי השקעות מא' עד ת' בכל הסוגים. מניות, קרנות. וכו'
אבל זה לא מכין אותך למבחני הרשות לניירות ערךיש קורס אינטרנטי מקיף מאד של @דניאל נבון ,
קיבלתי עליו הרבה מאד המלצות, גם על התוכן והמקצועיות וגם על האנושיות.
עדיין לא עברתי אותו בגלל מחסור בזמן, אבל אני לומד הרבה מהמאמרים שלו, וזו הזדמנות לומר לו תודה.
המבחנים הם של הרשות לניירות ערך נכון? בפועל אין תנאי סף של תעודת בגרות או משהו. זה מבחינת מוסד הלימודים אבל מבחינת הרישיון שמקבלים?.אני אכתוב מבחינה מקצועית ותראה אם זה מה שאתה מחפש.
אבל יש הרבה קורסים ברשת כל אחד ומעלתו וצריך לדעת בדיוק מה אתה צריך ומה מציעים לך.
לפעמים מתאים לפעמים לא.
אומר מיד שיש הבדל גדול מבחינת הלימוד בין ישראלי ובין בינלאומי.
ויש הבדל עוד יותר גדול בין מקצוע בשביל לעבוד ובין שליטה בחומר בשביל עצמך.
היו דברים ב-CFA שאפילו לא פתחתי.
בישראל
יש הרבה מקומות שמלמדים בשביל המבחן לדוגמה בלבד
![]()
קורס יועץ השקעות - לימודי ייעוץ השקעות - האקדמיה לפיננסים
לימודי ייעוץ השקעות באקדמיה לפיננסים המציעה מסלולי הכשרה ממוקדי בחינה למעבר הבחינות של הרשות לניירות הערך ומשרד האוצר. היכנסו לפרטים על קורס יועץ השקעות מקצועיwww.bdo-academy.co.il
בינלאומי
CFA® Program Curriculum | Overview | CFA Institute
Explore the CFA Program curriculum overview with Levels I, II, and III topics, PSM information, and key insights to support your CFA Program journey.www.cfainstitute.org
תתחיל מהדפים האלה ותקליק על הקישורים, תראה את החומר.
בהצלחה
המבחנים הם של הרשות לניירות ערך נכון? בפועל אין תנאי סף של תעודת בגרות או משהו. זה מבחינת מוסד הלימודים אבל מבחינת הרישיון שמקבלים?.
וגם כאןתתחיל מהדפים האלה ותקליק על הקישורים,
אם אתה מנהל בעצמך השקעות של אנשים, אתה חייב שזה יהיה במסגרת של חברה עם רשיון לעסוק בהשקעות.מה זה אומר?
צפה בקובץ המצורף 1918660
ואנשים שרוצים להשקיע בדרך כלל ירצו שאחרים יבצעו להם את הפעולה (ואז צריך להיות מנהל תיק השקעות ולא רק יועץ) ואם הוא כבר מבצע לעצמו את הפעולות אז אולי הוא כבר יסתדר בלי יועץ אלא ממדריכים באינטרנט?...אם אתה מנהל בעצמך השקעות של אנשים, אתה חייב שזה יהיה במסגרת של חברה עם רשיון לעסוק בהשקעות.
אם אתה רק מייעץ ולא מנהל אתה יכול להיות עצמאי
המקצוע מועיל לך רק אם אתה רוצה לעבוד בשביל מישהוואנשים שרוצים להשקיע בדרך כלל ירצו שאחרים יבצעו להם את הפעולה (ואז צריך להיות מנהל תיק השקעות ולא רק יועץ) ואם הוא כבר מבצע לעצמו את הפעולות אז אולי הוא כבר יסתדר בלי יועץ אלא ממדריכים באינטרנט?...
לא הבנתי את התשובה. לעבוד בשביל מישהו אבל יועץ בלי מנהל תיק שווה?המקצוע מועיל לך רק אם אתה רוצה לעבוד בשביל מישהו
אתה יכול להבין ולהכווין גם בלי להיות יועץ רשמי, רק צריך לציין שאתה לא.לא הבנתי את התשובה. לעבוד בשביל מישהו אבל יועץ בלי מנהל תיק שווה?
אולי לא הברתי את כוונתי. נגיד אני רוצה ללמוד ולקבל תעודה ולהיות יועץ רישמי, אנשים משלמים על זה אם בסוף אתה לא עושה להם את הפעולות? שהרי אם הם יבצעו בסוף את הפעולות בעצמם, אז הם כבר נכנסים לעניין ואולי באמת יסתדרו עם יעוץ ממדריכים וכו'.אתה יכול להבין ולהכווין גם בלי להיות יועץ רשמי, רק צריך לציין שאתה לא.
זה שני תחומים שונים לגמרי.אולי לא הברתי את כוונתי. נגיד אני רוצה ללמוד ולקבל תעודה ולהיות יועץ רישמי, אנשים משלמים על זה אם בסוף אתה לא עושה להם את הפעולות? שהרי אם הם יבצעו בסוף את הפעולות בעצמם, אז הם כבר נכנסים לעניין ואולי באמת יסתדרו עם יעוץ ממדריכים וכו'.
מילא מי שלא מבין בזה כלום וגם לקנות ולמכור נזקק לשירות של מנהל תיקי השקעות אז זה יותר שווה, אבל רק יעוץ?
rhon.co.il
חבל לרוץ ישר לפתיחת חשבון השקעות רגיל לפני שבודקים כל אפיקי ההטבות שפתוחים עבורך. בחשבון השקעות רגיל יש מס רווחי הון, עמלות חודשיות. לפני שנוגעים בזה כדאי לבדוק אפיקים שמקבלים פטור מס או דחיית מס.ערב טוב
אני רוצה להשקיע 20000 ואח"ז סכום חודשי יחסית (לסביבתי) גבוה
במחקה מדד עולמי או בנאסד"ק 100 וכד' בקרנות איריות
אני קצת מבולבלת
איפה כדאי מבחינת
עמלות
מיסוי
שקל דולר
אני לא רוצה לגעת בזה אלא להשקיע וזהו לא פאסיבי,
אשמח לעזרתכם
@אמת מארץ תצמח @מקצועי בלבד @ה. שלמה @דניאל נבון (אחלה אתר!)
אשמח לעזרת כולכם.
בלי לבלבל אותי תודה.
ואולי באמת כן שווה דרך ברוקר עולמי?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //