דרוש מידע הכשרות מהודרת. אבל....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לי ברור כמו שכתבו למעלה, שאם לקראת סיום, יגש לקוח למנהל ויסביר לו שזו פעם אחרונה שהוא כאן. ויעשו את זה עוד אנשים, זה יפתור את הבעיה על הצד הטוב ביותר.
דוקא לא כ"כ נשמע לי...
אמנם פותח האשכול לא ציין היכן ומה ומי המסעדה (וגם לא צריך) אבל כפי המצוי לדוג' בירושלים, הרבה מסעדות נמצאות באזורי תעשיה ותעסוקה, כך שגם אם אתה כלקוח חרדי "תאיים" עליו שלא תחזור, זה לא ישבור אותו, וכנראה שגם הבקשה לגבי הלבוש לא תתקבל כ"כ בקלות, נכנסים למקומות האלו המוני בנ"א במהלך היום שמכניסים לו יפה לכיס, וענין הלבוש לא הכי מפריע להם (אם לא בכלל לא)

• הוסף לסימניות
הייתי אתמול במסעדה בירושלים.
הכשר מעולה ומהודר.
אני לא מגיע הרבה למסעדות. אולי כי אני מקמץ... תכל'ס, הייתי חייב להשביע את רעבוני.
לא הכנס להתנהגות לא חוקית או על גבול החוקי של בעלי /עובדי המסעדה.
מה שמאד צרם לי זה הלבוש של המלצרית שפנתה אלי.
הלבוש היה ממש לא צנוע בלשון עדינה...
שאלתי ובקשתי למה נותני הכשרות לא יכולים להתנות את נתינת ההכשר גם על דבר כ"כ חשוב כמו הצניעות?!
יבואו ויגידו החכמים שהנכנס למסעדה זה על דעת שמגיעים אנשים שונים בבגדים כאלו ואחרים, אענה להם:
1. א"א להשוות בין אורחים לאלו שנמצאים בקביעות במקום, קרי צוות המלצרים.
2. צוות המלצרים הוא תחת חסותו של בעל המקום והוא זה שצריך לדרוש בכל תוקף שיבואו בלבוש צנוע בלבד.
3. עם שאר האורחים, לא אמור להיות לי קשר מסויים במהלך שהותי במסעדה. משא"כ עם המלצרים הפונים אלי לתת לי שירות כך שאין מדי הרבה ברירות.
אין שום בעיה לפרסם את שם המסעדה . לגופו של עניין ,אני הייתי יוצר קשר עם ההכשר או עם משגיח במקום וייתכן ויטופל אני חושב שזה חובתינו כלפי אחרים שיבואו בלי לדעת מראש על הבעיה ,"כל ישראל ערבים"

• הוסף לסימניות
דוקא לא כ"כ נשמע לי...
... נכנסים למקומות האלו המוני בנ"א במהלך היום שמכניסים לו יפה לכיס, וענין הלבוש לא הכי מפריע להם (אם לא בכלל לא)
אז למה הוא בוחר בהכשר מהודר?
אלא מה? לכאורה הציבור החרדי כן חשוב לו.

• הוסף לסימניות
אשמח שתפרסם את שם ההכשר והמסעדה (או בפרטי) אני יפנה אליהם . חייבים להבין ,ואין פה מי שיכפור בזה ! אם משהו פה היה יודע על מסעדה שהאוכל מקולקל מידי פעם ... הוא היה שותק ? ולא יתכן שהכשר מכובד יתעלם מבעיה כזו ,דיי ברור שההכשר יותר חשוב להם מהלבוש של המלצרית והם "יוותרו"!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אשמח שתפרסם את שם ההכשר והמסעדה ,אני יפנה אליהם . חייבים להבין ,ואין פה מי שיכפור בזה ! אם משהו פה היה יודע על מסעדה שהאוכל מקולקל מידי פעם ... הוא היה שותק ? ולא יתכן שהכשר מכובד יתעלם מבעיה כזו ,דיי ברור שההכשר יותר חשוב להם מהלבוש של המלצרית והם "יוותרו"!
מישהו מעשי ואולי כולנו נפנה ונבקש כי בנפשנו הדבר

• הוסף לסימניות
קודם כל יש לחלק בין גופי כשרות שנותנים כשרות אך ורק על האוכל, שעליהם אין טענות, כי זה לא קשור אליהם.
לעומת זאת ישנם הכשרים שדורשים מעבר, כמו שעות פתיחה, מקומות ישיבה ועוד.
אבל גם אותם לא יעזור להאשים, יש קודם כל לידע אותם, ובדרך כלל זה יפתר.
אם לא, אז גם כן אין מקום להאשים, בסופו של דבר זה לא מה שהם חותמים עליו, ולא מה שהחנות משלמת עליו.
ואף אחד לא רשאי להתלונן כשנותנים לו פחות בונוסים

• הוסף לסימניות
סתם ככה תרשו לי לומר פה משהו, לפעמים אנחנו סומכים על גוף כשרות או על אחראי/ממונה/אבא/מדריך וכדו' שיסדרו לנו את כל ענייני היהדות
אז לא, ממש לא, גם אם הוא אמור לדאוג לנו שלא יהיו לנו נסיונות, אי אפשר להאשים אותו בכשלון שלי, זה היצר הרע שלי, ואי ההתגברות שלי. ואני לא יכול לומר הוא אחראי אז אני הולך עם עיניים פתוחות ולב חומד.
לפעמים מישהו בא לנטפרי וצועק עליהם שאיך יכול להיות שהם פותחים משהו מסויים או כל מיני פשלות, הלו, חבוב, אל תזרוק עליהם את הנפילות שלך, הרי כשאתה סוגר את המחשב אתה יוצא לרחוב וממש לא מטשטש כל מראה, נכון?
אז שוב הוא אחראי שאני לא אתנסה, אבל לעמוד בנסיון זה רק אני.

• הוסף לסימניות
או ש..ש...ש.. לא כל אחד שם את ליבו למכשול הנ"ל
או שלאנשים לא נעים להעיר??
היינו לא מזמן בגלידריה שמתהדרת בהכשר מהודר והיתה מלאה בקונים וקונות חרדים. היו שם שירים מזעזעים בקולי קולות, המלצרית במקום הצטרפה להנאתה ואין פוצה פה ומצפצף. ניגשנו לאחראי ביקשנו לכבות את המוזיקה. הוא אמר לנו בכיף... אבל זה לא מוזר לכם שאתם היחידים שמבקשים??

• הוסף לסימניות
היינו לא מזמן בגלידריה שמתהדרת בהכשר מהודר והיתה מלאה בקונים וקונות חרדים. היו שם שירים מזעזעים בקולי קולות, המלצרית במקום הצטרפה להנאתה ואין פוצה פה ומצפצף. ניגשנו לאחראי ביקשנו לכבות את המוזיקה. הוא אמר לנו בכיף... אבל זה לא מוזר לכם שאתם היחידים שמבקשים??
כל אחד פוחד להיות הצדיק היחיד
זה לא חדש...., "ואל יתבייש מפני המלעיגים עליו"

• הוסף לסימניות
וואו...
את חטאי אני מזכיר.
לא נעים. לפני תקופה אמי תחי' שלחה אותי לקנות מוצר מסויים בחנות מאד מסויימת. בגאולה. (יש להם כמה סניפים) המבין יבין באיזו חנות מדובר. כן נכון, עם ההכשר הכי... למי שלא הבין, חנויות מהסוג הזה עמוסות עד להחריד בערבי שבתות. דוקא הייתי בשעה די מוקדמת.
מה ששם הלך?! פחד. אני מסמיק כשאני מקליד. לא נעים. מעורב ירושלמי. כולם צנועים... אבל... אחד על השני(ה). אפילו הידיים נתקעות בהכל בכל מכל כל בעת הגשת התשלום למוכרים.
על הדרך גם ראיתי בחורים (ישיבות? לא נראה לי) מהזן החדש עם פיאות דקות דקות נוטפות ג'ל עסוקים להראות אחד לשני על מה להסתכל... והכל בחנוות הפיצפונת והצרה הזו...
אז בזמנו, לא כ"כ הזדעזתי. כעת כשאני משחזר, אני מתבייש מעצמי.

• הוסף לסימניות
וואו...
את חטאי אני מזכיר.
לא נעים. לפני תקופה אמי תחי' שלחה אותי לקנות מוצר מסויים בחנות מאד מסויימת. בגאולה. (יש להם כמה סניפים) המבין יבין באיזו חנות מדובר. כן נכון, עם ההכשר הכי... למי שלא הבין, חנויות מהסוג הזה עמוסות עד להחריד בערבי שבתות. דוקא הייתי בשעה די מוקדמת.
מה ששם הלך?! פחד. אני מסמיק כשאני מקליד. לא נעים. מעורב ירושלמי. כולם צנועים... אבל... אחד על השני(ה). אפילו הידיים נתקעות בהכל בכל מכל כל בעת הגשת התשלום למוכרים.
על הדרך גם ראיתי בחורים (ישיבות? לא נראה לי) מהזן החדש עם פיאות דקות דקות נוטפות ג'ל עסוקים להראות אחד לשני על מה להסתכל... והכל בחנוות הפיצפונת והצרה הזו...
אז בזמנו, לא כ"כ הזדעזתי. כעת כשאני משחזר, אני מתבייש מעצמי.
מי שלא מרגיש נעים לאחר מעשה, זה בסדר גמור. לפעמים לא שמים לב באותו רגע.
הבעיה היא מי שכבר לא מרגיש כך.

• הוסף לסימניות
כל אחד פוחד להיות הצדיק היחיד
זה לא חדש...., "ואל יתבייש מפני המלעיגים עליו"
חלק מהבעיה שבשולי המחנה נדבקנו קצת מהציבור הכללי ויש בציבור כאלה שהראש שלהם חושב מידי מה החילוני חושב עלי לדוגמא טסתי אתמול חזרה מליזנסק בטיסה שהייתה כולה חרדים ויהודי נשוא פנים החליף מקום עם אשה כדי לעזור לבחור ישיבה איזה צעקות הוא חטף מאברך שישב לפניו על החילול ה' שהוא עושה וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
חלק מהבעיה שבשולי המחנה נדבקנו קצת מהציבור הכללי ויש בציבור כאלה שהראש שלהם חושב מידי מה החילוני חושב עלי לדוגמא טסתי אתמול חזרה מליזנסק בטיסה שהייתה כולה חרדים ויהודי נשוא פנים החליף מקום עם אשה כדי לעזור לבחור ישיבה איזה צעקות הוא חטף מאברך שישב לפניו על החילול ה' שהוא עושה וכו' וכו'
לא זכיתי להבין איפה בדיוק כאן החילול ה'?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה