- הוסף לסימניות
לא הבנתי באיזה סיפורבסיפור הנ"ל היה כתוב על האריזות
"מיוצר במפעל שתחת השגחת הבד"צ"
או כיתוב דומה
לא הבנתי באיזה סיפורבסיפור הנ"ל היה כתוב על האריזות
"מיוצר במפעל שתחת השגחת הבד"צ"
או כיתוב דומה
כתבתי מפורש שהטוב במיעוטותראה, כך אתה חושב, וזה מצוין, אבל כתבתי שיש כשרויות שחושבות אחרת..., ולכאורה יש להם על מה לסמוך.
דוקא לא כ"כ נשמע לי...לי ברור כמו שכתבו למעלה, שאם לקראת סיום, יגש לקוח למנהל ויסביר לו שזו פעם אחרונה שהוא כאן. ויעשו את זה עוד אנשים, זה יפתור את הבעיה על הצד הטוב ביותר.
אין שום בעיה לפרסם את שם המסעדה . לגופו של עניין ,אני הייתי יוצר קשר עם ההכשר או עם משגיח במקום וייתכן ויטופל אני חושב שזה חובתינו כלפי אחרים שיבואו בלי לדעת מראש על הבעיה ,"כל ישראל ערבים"הייתי אתמול במסעדה בירושלים.
הכשר מעולה ומהודר.
אני לא מגיע הרבה למסעדות. אולי כי אני מקמץ... תכל'ס, הייתי חייב להשביע את רעבוני.
לא הכנס להתנהגות לא חוקית או על גבול החוקי של בעלי /עובדי המסעדה.
מה שמאד צרם לי זה הלבוש של המלצרית שפנתה אלי.
הלבוש היה ממש לא צנוע בלשון עדינה...
שאלתי ובקשתי למה נותני הכשרות לא יכולים להתנות את נתינת ההכשר גם על דבר כ"כ חשוב כמו הצניעות?!
יבואו ויגידו החכמים שהנכנס למסעדה זה על דעת שמגיעים אנשים שונים בבגדים כאלו ואחרים, אענה להם:
1. א"א להשוות בין אורחים לאלו שנמצאים בקביעות במקום, קרי צוות המלצרים.
2. צוות המלצרים הוא תחת חסותו של בעל המקום והוא זה שצריך לדרוש בכל תוקף שיבואו בלבוש צנוע בלבד.
3. עם שאר האורחים, לא אמור להיות לי קשר מסויים במהלך שהותי במסעדה. משא"כ עם המלצרים הפונים אלי לתת לי שירות כך שאין מדי הרבה ברירות.
אז למה הוא בוחר בהכשר מהודר?דוקא לא כ"כ נשמע לי...
... נכנסים למקומות האלו המוני בנ"א במהלך היום שמכניסים לו יפה לכיס, וענין הלבוש לא הכי מפריע להם (אם לא בכלל לא)
חד משמעי, במיוחד שהכשר מהודר עולה הרבה יותר כסף מהכשר לא מהודראז למה הוא בוחר בהכשר מהודר?
אלא מה? לכאורה הציבור החרדי כן חשוב לו.
או ש..ש...ש.. לא כל אחד שם את ליבו למכשול הנ"לאז למה הוא בוחר בהכשר מהודר?
אלא מה? לכאורה הציבור החרדי כן חשוב לו.
מישהו מעשי ואולי כולנו נפנה ונבקש כי בנפשנו הדבראשמח שתפרסם את שם ההכשר והמסעדה ,אני יפנה אליהם . חייבים להבין ,ואין פה מי שיכפור בזה ! אם משהו פה היה יודע על מסעדה שהאוכל מקולקל מידי פעם ... הוא היה שותק ? ולא יתכן שהכשר מכובד יתעלם מבעיה כזו ,דיי ברור שההכשר יותר חשוב להם מהלבוש של המלצרית והם "יוותרו"!
או שלאנשים לא נעים להעיר??או ש..ש...ש.. לא כל אחד שם את ליבו למכשול הנ"ל
כל אחד פוחד להיות הצדיק היחידאו שלאנשים לא נעים להעיר??
היינו לא מזמן בגלידריה שמתהדרת בהכשר מהודר והיתה מלאה בקונים וקונות חרדים. היו שם שירים מזעזעים בקולי קולות, המלצרית במקום הצטרפה להנאתה ואין פוצה פה ומצפצף. ניגשנו לאחראי ביקשנו לכבות את המוזיקה. הוא אמר לנו בכיף... אבל זה לא מוזר לכם שאתם היחידים שמבקשים??
וואו...או שלאנשים לא נעים להעיר??
היינו לא מזמן בגלידריה שמתהדרת בהכשר מהודר והיתה מלאה בקונים וקונות חרדים. היו שם שירים מזעזעים בקולי קולות, המלצרית במקום הצטרפה להנאתה ואין פוצה פה ומצפצף. ניגשנו לאחראי ביקשנו לכבות את המוזיקה. הוא אמר לנו בכיף... אבל זה לא מוזר לכם שאתם היחידים שמבקשים??
מי שלא מרגיש נעים לאחר מעשה, זה בסדר גמור. לפעמים לא שמים לב באותו רגע.וואו...
את חטאי אני מזכיר.
לא נעים. לפני תקופה אמי תחי' שלחה אותי לקנות מוצר מסויים בחנות מאד מסויימת. בגאולה. (יש להם כמה סניפים) המבין יבין באיזו חנות מדובר. כן נכון, עם ההכשר הכי... למי שלא הבין, חנויות מהסוג הזה עמוסות עד להחריד בערבי שבתות. דוקא הייתי בשעה די מוקדמת.
מה ששם הלך?! פחד. אני מסמיק כשאני מקליד. לא נעים. מעורב ירושלמי. כולם צנועים... אבל... אחד על השני(ה). אפילו הידיים נתקעות בהכל בכל מכל כל בעת הגשת התשלום למוכרים.
על הדרך גם ראיתי בחורים (ישיבות? לא נראה לי) מהזן החדש עם פיאות דקות דקות נוטפות ג'ל עסוקים להראות אחד לשני על מה להסתכל... והכל בחנוות הפיצפונת והצרה הזו...
אז בזמנו, לא כ"כ הזדעזתי. כעת כשאני משחזר, אני מתבייש מעצמי.
חלק מהבעיה שבשולי המחנה נדבקנו קצת מהציבור הכללי ויש בציבור כאלה שהראש שלהם חושב מידי מה החילוני חושב עלי לדוגמא טסתי אתמול חזרה מליזנסק בטיסה שהייתה כולה חרדים ויהודי נשוא פנים החליף מקום עם אשה כדי לעזור לבחור ישיבה איזה צעקות הוא חטף מאברך שישב לפניו על החילול ה' שהוא עושה וכו' וכו'כל אחד פוחד להיות הצדיק היחיד
זה לא חדש...., "ואל יתבייש מפני המלעיגים עליו"
לא זכיתי להבין איפה בדיוק כאן החילול ה'?חלק מהבעיה שבשולי המחנה נדבקנו קצת מהציבור הכללי ויש בציבור כאלה שהראש שלהם חושב מידי מה החילוני חושב עלי לדוגמא טסתי אתמול חזרה מליזנסק בטיסה שהייתה כולה חרדים ויהודי נשוא פנים החליף מקום עם אשה כדי לעזור לבחור ישיבה איזה צעקות הוא חטף מאברך שישב לפניו על החילול ה' שהוא עושה וכו' וכו'
גם אני לא אבל יש כאלה שכל מה שקשור לאידישקייט שנראה להם שהשני יותר פרומער מהם מדליק להם את הפיוזיםלא זכיתי להבין איפה בדיוק כאן החילול ה'?
נכון היהודי המותקף דן אותו לכף זכות שההתפרצות תוצאה של עייפות מצטברת (כמעט כל הנוסעים במטוס ישנו)העיקר
שהוא חזר מליזענסק...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים