בדיוק עכשיו. בגלל האבלות. בשביל להבין למה אנחנו לא שומעים מוזיקה. תראי איזה חומר יפה נאסף כאן. איזה קהל אנין טעם יש פה שמואס בשטויות שקוראים להן "מוזיקה חסידית".נכתב ע"י R.Design;561431:למה? למה עכשו להעלות את השאלה הזו? להעצים את האבלות? אני כבר משתגעת בלי הדבר הזה- מוסיקה.
ונכון אמר פופ- צריך רק לדחוף ת'אוזניות ולא לעשות שום דבר חוץ מלהקשיב, אבל תכל'ס - למי יש זמן?
מוסיקה מועדפת - הישנים של דודו פישר - יידישקייט, מאמע לשון, וגם מרדכי בן דוד ויאני.
נכתב ע"י דוד מרדכי;561509:מה שקובע אם שיר הוא באמת יפה או לא זו התנאי הבא: רק אם כשהוא מושר באופן הפשוט ביותר, על ידי זמר לא מקצועי (לא אמרתי זייפן) ללא שום ליווי מוזיקלי - ועדיין אפשר להנות ממנו מאד מאד, אז זה שיר באמת יפה.
כנראה תוך כדי שכתבתי את הודעתי, פרסמת את שלך... איזה טלפתיה!נכתב ע"י מי;561865:אני כל כך לא אשת מקצוע...
פעם-פעם למדתי עריכת סאונד, היה מקסים, אבל תכל'ס אני מעצבת גרפית.
אני הכי אוהבת את הדיסקים "החליל שבלב" מאת אליעזר רוזנפלד. מעניין אם יש כאן עוד שנהנים מהסגנון.
נכתב ע"י נוי;561959:שנות השמונים הכוונה לשירי ה"ביטלס"?
אני שואלת, כי פעם בשיעור הרמוניה ופיתוח שמיעה עם דר' בת-שבע רובינשטיין (למי שמכיר)
היא התחילה להשמיע לנו מהלכים הרמוניים שהלכו למקומות מוזרים ובלתי מוכרים אבל משכו את הלב והאוזן בצורה בלתי רגילה. כמה שבועות התעסקנו, תלמידות חרדיות ובעלות אזניים שהסכינו למוסיקה קלאסית מרובעת למשהו אחר, וזה היה מלהיב ומרתק לנתח, לבצע, ו"לשחק" ככה סתם עם המהלכים. היא הסבירה לנו כי מדובר בתופעה חדשה באותה תקופה בה הופיעו החיפושיות עם השירים המעובדים כך והסעירו את בני הנוער. מבחינה מוסיקאלית זה מרתק, אך התופעה ה"היפית" שצמחה מזה לא נעמה למוסיקאים הכבדים, ולכן ההרמוניה הזו נשארה בתור סגנון מפוקפק למדי.
(אם החיפושיות היו בתקופה קודמת יותר, קבלו את התנצלותי, אני ב"ה לא מתמצאת בתולדות המוסיקה העממית העכשוית)
נכתב ע"י אושר;561971:(האמת היא ששירים ישראליים ישנים, המכונים :"שירי ארץ ישראל" אני גם אוהבת, רק שלא כל כך יוצא לי לשמוע אותם, אם בכלל. במנגינות הללו, של נעמי שמר וחבריה, יש הרבה עומק ויופי.)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים