עזרה הסבר על שיטת שפר

• הוסף לסימניות
מרחבית, אני כ"כ מזדהה איתך
אני הפסקתי באמע קורס רק בגלל שלא יכלתי לשמוע את הדבר ההזוי הזה שנקרא נתינת אחריות ואמון - לפי דברי המרצה
הרעיונות ההזויים שנתנה גובלים לדעתי בסכנת נפשות ממשית (להשאיר ילד קטן באמבטיה ולתת בו אמון, לתת לילד למזוג מיים רותחים וללת בו אמון,וכו' לדעתי זה מעילה בתפקיד ההורות שלנו להגן על ילדינו ולא לתת בהם אמון במה שיכול להזיק להם חלילה.)

כמובן שאמרה שזה דוגמאות מוקצנות., אבל לדעתי זה פשוט עוול לתת דוגמאות כאלה בהרצאה ל-30 אמהות שא"א לדעת לאיזה מקום כל אחת תיקח.
מעניין מי זו המרצה.
אצלנו בחיים לא אמרו דברים כאלה, אלא להיפך אמרה שצריך להגן על הילדים ולא לתת להם משהו שלא הגיוני לגיל שלהם.
היא כן אמרה להסיר אחריות למשל על שיעורי הבית וכדו'.
היא כן אמרה לתת אמון בילד שהוא יכול הכל. אבל בחיים לא אמרה דברים כאלה.

• הוסף לסימניות
מעניין מי זו המרצה.
אצלנו בחיים לא אמרו דברים כאלה, אלא להיפך אמרה שצריך להגן על הילדים ולא לתת להם משהו שלא הגיוני לגיל שלהם.
טוב אם לדייק באמת
היא לא אמרה ככה תעשו לילדיכם
אבל בתחילת השעור היא הקריאה סיפור על ילדה מלפני איזה 100 שנה (ילדה בת 4 ) שהתפקיד שלה היה להכין קפה רותח לכל המבוגרים, וללכת לנהר לשטוף כביסה ןכד'
והיא סיימה בתרועת ניצחון, שהכל עניין של אמון, ואנחנו לא נותנים מספיק אמון ולכן לא ניתן לילד בן 4 להכין קפה רותח (מסכנה הזויה ומעוותת מבחינתי)
ואני שאלתי, אם על זה הדרך היא אומרת שאפשר להשאיר ילד בן 2 לבד באמבטיה או בריכה, אז היא אומרת לי אם את שואלת את לא מאמינה בו מספיק, אם היית נותנת בו אמון מלא אז היית יכולה.!!!!!!!!!!!!

רשלנות פושעת לדעתי!!!!!!

• הוסף לסימניות
מעניין מי זו המרצה.

לתת אמון בילד ולא לקחת עודף אחריות - זה לא דווקא שפר. זה כללי בכל השיטות, גם בלי כל העקרונות הנלווים של שפר.
השאלה תמיד היא, עד כמה להסיר אחריות, כדי שהילד ייקח את האחריות, וברור שאין לזה תשובה ברורה ומוחלטת בשום מקום.
ההרגשה היא, שאצל מנחות שפר - יש נטייה להגזמות, לפעמים פרועות. מי יותר, מי פחות, ומי בכלל לא. ה'עקרונות המנחים' יש בהם סיכון להביא להגזמה ולקיצוניות, וזה קורה יותר מידי.
ושוב, זה נלקח משיטה של גויים, שהגיעה ממש לאכזריות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@מרחבית, מאחר והתייחסת בהודעתך גם לאחת ההודעות שלי, נא הרשי לי הבהרה קטנה

ראשית, מעולם לא למדתי שפר, ושום שיטה אחרת.

שנית, כשציינתי שהילד 'אשם' ושיש לו בחירה - זה לא במובן של חיפוש אשמים. הנטיה להשליך על ההורים כל כישלון חינוכי מקוממת אותי. יש מצב שבו הורים השתדלו והתאמצו וחינכו ובפועל התנהגות הילד לא משהו. (לא משנה אם בגלל שבחר כך או בגלל האינסטינקטים שלו)התוצאות לא בידיים של אף אדם, רק ההשתדלות.

שלישית, בחירה מגיעה רק ממקום של הבדלה (דעת), אז לכל נברא יש בחירה עד מקום שדעתו מגעת, במישורים שהוא מסוגל להבדיל בין טוב לרע. גם לילדים צעירים יש שטחים כאלו. אם אין דעת, הבדלה מנין, וממילא גם אין בחירה.

• הוסף לסימניות
הנטיה להשליך על ההורים כל כישלון חינוכי מקוממת אותי. יש מצב שבו הורים השתדלו והתאמצו וחינכו ובפועל התנהגות הילד לא משהו. (לא משנה אם בגלל שבחר כך או בגלל האינסטינקטים שלו)התוצאות לא בידיים של אף אדם, רק ההשתדלות.

ברור. לגמרי מסכימה. אכן זו תופעה מקוממת.
שימי לב שגם ציינתי שם שהתוצאה לא בידינו.
אם בשפר היו אומרים 'התוצאות לא בידיים של אף אדם, רק ההשתדלות' - מה טוב. העניין הוא, שכבר בשלב ההשתדלות מסירים אחריות רבה מההורים ומפנים אותה לילד.
ההבדל בין להשתדל מה שאני יכולה עם תחושת אחריות רבה, לבין לבוא מראש עם תחושה ש'לא באחריותי' - הוא גדול.

כשאומרים ההורה לא אשם, כי לילד יש בחירה חופשית, אומרים בעצם: הילד כן אשם.
אם אנחנו נגד שפיטה, ולא יודעים כמה ועד היכן הבחירה החופשית של כל אחד, רק ד' הוא היחיד שיודע, אז לא נאשים אף אחד. רק נתמקד בהשתדלות ובאחריות להשתדל. נשאל מה הטוב ביותר לעשות בכל מצב נתון.

אגב, @ארבע, לא התייחסתי דווקא לדברייך. יותר לדברים שאני קוראת שוב ושוב בכתבות על גישת שפר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למדתי גישת שפר.
ואני יכולה לומר כאן לכולן שאחרי שלומדים את הגישה, צריך להפעיל גם שכל ישר!
הגישה עוזרת מאוד, אבל מי שיש לה נטיה ללכת בעיניים עצומות ולאמץ כל שטות שאומרים לה (ולאו דווקא בגישת שפר, בהרבה ייעוצים למיניהם היועצים מדברים מהמקום שלהם ומהדעות שלהם), אז שלא תפיל את זה על גישת שפר.
אם מנחה אומרת לאמא שלהשאיר ילד בן שנתיים באמבטיה לבד, זה מראה שהעברת לו אחריות, אז האמא ששומעת לה טמבלית גמורה. כי צריך לבדוק גם לגבי ילדים גדולים יותר אם הכל בסדר.
יש הבדל עצום בין לסמוך על הילד ובין להגן עליו מפני סכנות אפשריות חיצוניות שאינן תלויות בו.
כך שאולי אסמוך על הילד בן השנתיים להחזיק לבד את הכוס בלי לשפוך ואסמוך עליו שהוא יודע לשים בכיור או במקום קרוב אליו הוא יכול להגיע, לבין לתת לו לעבור כביש לבד, או ללכת לגן לבד, או להיות בתוך אמבטיה מלאה מים לבד. ואולי המנחה התכוונה למשהו אחר לחלוטין, אולי היא התכוונה שניתן לעשות לילד בן שנתיים אמבטיה בלי להחזיק אותו למשל. לא יודעת.
כך או כך, כל אמא תדע לעשות את ההגיוני ותדע להפריד בין הטפל לעיקר.
כעקרון לפי מה שהבנתי על גישת שפר, הכוונה הכללית היא באמת לתת אמון בילד, לשחרר אותו להתנסות לבד ולהתמודד לבד בדברים שהוא אכן מסוגל לעמוד בהם, ולהסיר מעלי רגשות אשם. כמו כן לא לתת לו לנהל את האמא ואת הסביבה, אלא הפוך.
כמובן אם יש מצבים (וישנם) בהם יש לילד בעיה שאינה תלויה בו, צריך לטפל, כמה פשוט. אם הילד נפצע חלילה, האם לא אטפל לו בפצע? ואם יש לילד קושי, האם לא אטפל בקושי? בוודאי שכן. אבל אם הילד הופך את הקושי לאמצעי לניהול ההורים, אז כאן צריך להפעיל את הגישה בצורה נכונה וזה לא סותר שצריך ורצוי וחובה להמשיך לטפל בילד.
זהו על רגל אחת....

• הוסף לסימניות
טוב אם לדייק באמת
היא לא אמרה ככה תעשו לילדיכם
אבל בתחילת השעור היא הקריאה סיפור על ילדה מלפני איזה 100 שנה (ילדה בת 4 ) שהתפקיד שלה היה להכין קפה רותח לכל המבוגרים, וללכת לנהר לשטוף כביסה ןכד'
והיא סיימה בתרועת ניצחון, שהכל עניין של אמון, ואנחנו לא נותנים מספיק אמון ולכן לא ניתן לילד בן 4 להכין קפה רותח (מסכנה הזויה ומעוותת מבחינתי)
ואני שאלתי, אם על זה הדרך היא אומרת שאפשר להשאיר ילד בן 2 לבד באמבטיה או בריכה, אז היא אומרת לי אם את שואלת את לא מאמינה בו מספיק, אם היית נותנת בו אמון מלא אז היית יכולה.!!!!!!!!!!!!

רשלנות פושעת לדעתי!!!!!!

קודם כל, טוב שדייקת, כלומר, רצית לדייק...
אך לגופן של דברים, אם יש בתרבות מסויימת, ובמקרה שלנו מ'לפלנד', ילדים שכך הן גדלו שזהו תפקידן, א. מי את שתבקרי אותן? ב. מה הבעיה שילד יעשה דברים מהסוג הזה?
ולגבי ילד באמבטיה, כך גם ילד בחציית כביש, אני רוצה להסביר: מכיוון שהכלל הוא: 'כגודל האמון כך גודל האחריות' (ו'אמון' הכוונה ה'ידיעה' ואין כאן כוונה לחלומות או לאספמיה, אלא הידיעה הברורה שהילד שלי יכול מבחינה פיזית אמיתית), אזי אם באמת אני יודע שילד בו שנתיים יכול להסתדר באמבטיה לבד אני אעשה זאת, אבל מכיוון שלא מצאתי עדיין אבא או אמא שיעשו את זה כי בתרבות שלנו בכל אופן ילדים בגיל הזה לא מתקלחים לבד, לכן המקרה הזה לא רלוונטי.

• הוסף לסימניות
אך לגופן של דברים, אם יש בתרבות מסויימת, ובמקרה שלנו מ'לפלנד', ילדים שכך הן גדלו שזהו תפקידן, א. מי את שתבקרי אותן? ב. מה הבעיה שילד יעשה דברים מהסוג הזה?
ולגבי ילד באמבטיה, כך גם ילד בחציית כביש, אני רוצה להסביר: מכיוון שהכלל הוא: 'כגודל האמון כך גודל האחריות' (ו'אמון' הכוונה ה'ידיעה' ואין כאן כוונה לחלומות או לאספמיה, אלא הידיעה הברורה שהילד שלי יכול מבחינה פיזית אמיתית), אזי אם באמת אני יודע שילד בו שנתיים יכול להסתדר באמבטיה לבד אני אעשה זאת, אבל מכיוון שלא מצאתי עדיין אבא או אמא שיעשו את זה כי בתרבות שלנו בכל אופן ילדים בגיל הזה לא מתקלחים לבד, לכן המקרה הזה לא רלוונטי.

או זה גם דוגמא שנתנה לגבי החציית כביש
שכל פעם מעלים את הגיל שהילד לא יכול לחצות לבד - כי לא יודעים להעביר אחריות
וז פשוט לא נכון!!!! הקב"ה ברא את היכלות של האדם (שכל, ניתוח, הבנה וכו') כדי שיתפתחו עם הזמן
ילד בן 7 עדיין לא יכול להבין תמיד את זמן הבלימה של רכב וכד'
וכנ"ל ילד בן שנתיים לא מסוגל להבין מה המשמעות של להכניס את הראש למיים ל- 10 שניות
לא בגלל שלא מאמינים בו, אלא כי היכולת הזאת עדיין לא מפותחת בגיל הזה.
וזה שגם היום ילדים בהונללו בגיל קטן עושים דברים מסוכנים (היא הביאה דוגמא מאיזה מדינת עולם שלישי ששם ילד בן 6 רועה עדר שלם,למרחקים עצומים) אז ב"ה שלנו ניתנה היכולת כן לתת לילדינו את ההגנה שהם צריכים .
במדינות עולם שלישי רוצים וצריכים ללמוד מאיתנו, לא אנחנו מהם.

• הוסף לסימניות
זה לא בגלל תרבות. הכללים האלו נקבעו כדי שילדים לא ימותו אצלנו כמו שהם מתים במדינות עולם שלישי, או כמו שהם מתו בעבר. עם כל האמון והאחריות שהם באמת נפלאים, על כל X ילדים בני שנתתים שיצאו בשלום מהאמבטיה, אחד מת. על כל Y בני 6 שחצו כביש לבד, מתו כמה בדרך. והבעיה בשפר היא שבשונה מהאמון הבלתי מסויג בילדים, אין להם בכלל אמון במדע מבוסס עובדות וסטטיסטיקות.

• הוסף לסימניות
בפרט ששם אכן נפצעים ומתים הרבה יותר.
הרי ברור, שלא כל ילד בן שנתיים שישב באמבטיה לבד - יטבע. ברור שלא כל ילדה בת ארבע שתתעסק עם מים רותחים - תיכווה. השאלה היא רמת הסיכון. האם בדקו כמה ילדים שם שעושים דברים כאלה - עוברים את זה בשלום??
ויש עוד דברים רבים, שצריכים לקחת בחשבון. לדוגמא, אולי שם החושים שלהם חדים יותר, כי הם גדלים בטבע?
@רבנים - כולנו מסכימים שאמון הוא דבר בריא. והגנת יתר - מחלישה. רק כל דבר בגבול.
ולא, הורים לא יכולים להגיע לידיעה ברורה בדבר הכוחות של הילד שלהם, בדבר היכולת המוחית שלו בגיל כזה, מהירות התפיסה שלו והתגובה שלו ועוד כהנה וכהנה - בלי לקחת בחשבון ניסיונות של רבים אחרים בגיל כזה.
הורה שמתעלם מכל הידע והניסיון שנצבר על גיל כזה או אחר, וחושב שיש לו 'אינטואיציה' וזהו, ועל סמך זה מסכן את הילד שלו, הוא פושע, גם אם הילד שלו יינצל.

• הוסף לסימניות
או זה גם דוגמא שנתנה לגבי החציית כביש
שכל פעם מעלים את הגיל שהילד לא יכול לחצות לבד - כי לא יודעים להעביר אחריות
וז פשוט לא נכון!!!! הקב"ה ברא את היכלות של האדם (שכל, ניתוח, הבנה וכו') כדי שיתפתחו עם הזמן
ילד בן 7 עדיין לא יכול להבין תמיד את זמן הבלימה של רכב וכד'
וכנ"ל ילד בן שנתיים לא מסוגל להבין מה המשמעות של להכניס את הראש למיים ל- 10 שניות
לא בגלל שלא מאמינים בו, אלא כי היכולת הזאת עדיין לא מפותחת בגיל הזה.
וזה שגם היום ילדים בהונללו בגיל קטן עושים דברים מסוכנים (היא הביאה דוגמא מאיזה מדינת עולם שלישי ששם ילד בן 6 רועה עדר שלם,למרחקים עצומים) אז ב"ה שלנו ניתנה היכולת כן לתת לילדינו את ההגנה שהם צריכים .
אז זהו שלא, את חיה בתרבות המערבית, ולידיעתך ישנן תרבויות אחרות שם רואים ילדים בני שנה + משחקים בסכים או מהלכים על פתחו של בור עמוק בלא להינזק, מי שזה מעניין אותו, יכול לקרוא למשל בספר 'עיקרון הרצף' ועד ספרים תיעודיים על תרבויות אחרות, הסבתות התימניות יכולות לספר לכם מה הם עשו בגיל 3 דבר שילד בן תשע יקבל על זה היום שריקות התפעלות.
ובהבאת עובדות אלו אין זה שאנו אומרים על רצוננו לחזור אחורה בציביליזציה , ממש לא, אבל הן כן מעלות את השאלה, מה ההבדל בין התרבויות, מה השתנה בינתיים, הלא הילדים שלנו מקבלים יותר, אוכלים יותר טוב? וגישת שפר מבינה שהסיבה לכך היא הציפייה שהילד נולד אליה בתרבות.
ובתרבויות אחרות הציפייה מהילד היא אחרת, לכן, פעמים, ולילדים שם, יש יכולות מסוימות יותר גבוהות ושונים מאיתנו.
ולגופו של עניין, בתרבות שלנו אין ציפייה מילד שיעבור את הכביש מתחת לגיל 9 (ויכול באמת להיות שהוא לא יכול, אך לא על זה נסוב הדיון), אזי לכך יש השפעת גומלין, אצל הילד, כשהוא מבין שהוא באמת לא יכול לעבור את הכביש מתחת לגיל הזה.
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הורה שמתעלם מכל הידע והניסיון שנצבר על גיל כזה או אחר, וחושב שיש לו 'אינטואיציה' וזהו, ועל סמך זה מסכן את הילד שלו, הוא פושע, גם אם הילד שלו יינצל.
כשאומרים בשפר 'אמון' מתכוונים ל'ידיעה', וכשאומרים 'ידיעה' הכוונה היא לשמש שזורחת כעת, ולא לאספמיות או לחלומות סרק של מגלומנים שרוכבים על שפר בשביל לממש את הרעיונות המוזרים שלהם.
דיוק, רבותי, דיוק.

• הוסף לסימניות
אז זהו שלא, את חיה בתרבות המערבית, ולידיעתך ישנן תרבויות אחרות שם רואים ילדים בני שנה + משחקים בסכים או מהלכים על פתחו של בור עמוק בלא להינזק, מי שזה מעניין אותו, יכול לקרוא למשל בספר 'עיקרון הרצף' ועד ספרים תיעודיים על תרבויות אחרות, הסבתות התימניות יכולות לספר לכם מה הם עשו בגיל 3 דבר שילד בן תשע יקבל על זה היום שריקות התפעלות.
ובהבאת עובדות אלו אין זה שאנו אומרים על רצוננו לחזור אחורה בציביליזציה , ממש לא, אבל הן כן מעלות את השאלה, מה ההבדל בין התרבויות, מה השתנה בינתיים, הלא הילדים שלנו מקבלים יותר, אוכלים יותר טוב? וגישת שפר מבינה שהסיבה לכך היא הציפייה שהילד נולד אליה בתרבות.
ובתרבויות אחרות הציפייה מהילד היא אחרת, לכן, פעמים, ולילדים שם, יש יכולות מסוימות יותר גבוהות ושונים מאיתנו.
ולגופו של עניין, בתרבות שלנו אין ציפייה מילד שיעבור את הכביש מתחת לגיל 9, אזי לכך יש השפעת גומלין, אצל הילד, כשהוא מבין שהוא באמת לא יכול לעבור את הכביש מתחת לגיל הזה.
בהצלחה
סליחה, זה פשוט לא נכון. ההבדל היחיד בין הילדים שלנו לילדים של פעם או של תימן או באפריקה היום הוא לא ההבדל בציפיה אלא ההבדל בכמה ילדים אנחנו מוכנים לאבד. לומר שההבדל הוא בציפיה זה שפר. וזה קשקוש. ויש לשפריסטים נס שהאוירה הכללית היא שהורה ש"מצפה" מילד בן 3 לדברים מסוכנים הוא פושע שנושא באחריות פלילית. עקרון הטרמפיסט שנהנה מההגנה של הסביבה נכון גם כאן.

• הוסף לסימניות
כשאומרים בשפר 'אמון' מתכוונים ל'ידיעה', וכשאומרים 'ידיעה' הכוונה היא לשמש שזורחת כעת, ולא לאספמיות או לחלומות סרק של מגלומנים שרוכבים על שפר בשביל לממש את הרעיונות המוזרים שלהם.
דיוק, רבותי, דיוק.

אז ששפר תדייק.
דיברה תורה בלשון בני אדם, ק"ו ששיטה צריכה לדבר במינוחים רווחים, ולא בקודים המובנים רק ליחידי סגולה ובוגרי השיטה.

• הוסף לסימניות
דיוק, רבותי, דיוק.
הורה שפריסט יודע, ממש יודע, שהילד שלו מנסה להפעיל אותו ואין לו שום בעיה פיזית שלכן הוא מרטיב ואין לו בעיה אורגנית שלכן הוא לא מתרכז. ממש ממש יודע. חבל רק שלא אישרו את הידע שקונים בשפר לצרכי מחקר אמפירי. היינו חוסכים הרבה אבחונים ותהיות.
רוב ה"ידיעות" שמדברים עליהן בשפר רחוקות מאד משמש יום ולילה. אלה השערות שהן תמיד בכיוון אחד- הילד עושה דווקא\ רוצה משהו\ מפעיל אותך. איך אפשר לדבר במונח של ידע לגבי הדברים האלה???

• הוסף לסימניות
סליחה, זה פשוט לא נכון. ההבדל היחיד בין הילדים שלנו לילדים של פעם או של תימן או באפריקה היום הוא לא ההבדל בציפיה אלא ההבדל בכמה ילדים אנחנו מוכנים לאבד.
טוב... לא ידעתי שלאמא אפריקנית / אינדיאנית לא איכפת מאיזה ילד שימות לה.
חידוש מעניין!

• הוסף לסימניות

ייתכן מאוד. אך יש לזה מחיר. בחיי אדם. האם אנחנו מוכנים לזה?

בתרבות שלנו אין ציפייה מילד שיעבור את הכביש מתחת לגיל 9,
זה לא היה פעם. רק אחרי שנהרגו ונפצעו כך וכך ילדים - נקבע הכלל הזה.

• הוסף לסימניות
אז ששפר תדייק.
דיברה תורה בלשון בני אדם, ק"ו ששיטה צריכה לדבר במינוחים רווחים, ולא בקודים המובנים רק ליחידי סגולה ובוגרי השיטה.
למדתם את הגישה?

• הוסף לסימניות
טוב... לא ידעתי שלאמא אפריקנית / אינדיאנית לא איכפת מאיזה ילד שימות לה.
חידוש מעניין!
הגישה בתרבויות עתיקות היא הרבה יותר פאטאלית ביחס למוות ולילדים, ואני לא ארחיב על זה כאן אבל כן, יש הבדל.

ביחס לפעם- לפעמים לא היתה ברירה (אם הילד לא שותף בכלכלת הבית כולם בסכנת רעב, אז שולחים אותו לרעות צאן גם אם הוא עלול להפגע) ולפעמים פשוט לא ידעו.

שורה תחתונה- ההבדל הוא לא ברמת הציפיה והאמון אלא במקדם הסיכון שאנחנו לא מוכנים לקחת לעומת מה שהיה פעם.

• הוסף לסימניות
למדתם את הגישה?
לא, אבל בכל אשכול שמתדיין בעניין שפר, נראה שיש פער בין הטרמינולוגיה הננקטת בשיטה ובין המשמעות המילולית הרווחת. תמיד לומדי שפר מבארים בסופו של דבר שבשפרית הכוונה היא אחרת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה