נכתב ע"י מירה כ;799765:אני זקוקה לתכניות ברמה נמוכה יחסית, כמו שציינתי: לכיתות ה' ו'.
רוב מה שכתבו פה לא מתאים להן...
לכן כתבתי: רוב מה שכתבו לא מתאים, כי שלך כן התאים...נכתב ע"י צל;799910:מעניין, כי ההפעלה עם זיהוי השירים שכתבתי לך מורה אצלינו עשתה אותה בכיתה ו' (שאגב גם לא ברמה גבוהה...)
וכן תימצות המשפטים בסדר יורד עשיתי ב-ו' ומאד נהנו.
אבל לבחירתך כמובן.
לא מכירה. אשמח אם תרשמי את הכללים. תודה!נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;800035:מכירה את המשחק "תירס חם"? (אם לא, אכתוב לך את הכללים) - נחמד לכל זמן ולכל גיל...
2
מנסיון תירס חם הוא מקסים בכל כיתה, רק שכדאי בסוף שנה לשדרג את השאלות למשהו מעשי יותר, כגון במקום פירות צריך לכתוב כמה שיותר דברים שלמדתי השנה, כמה שיותר סעיפים הזכורים לי מהתקנון, כמה שיותר דברים מצחקים שקרו השנה או כמה שיותר דברים שאני מקבלת על עצמי בלי נדר לחופש, ועוד בסגנון הזה שמסכם את השנה החולפת. זה ממש מוצלח.נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;800195:תירס חם
בעיקרון זהו משחק קופסא (ואין לי מושג מה הקשר לתירס...) ושם הוא יותר מורכב, אבל אפשר בהחלט לשחק גם בלי הקופסא.
מכינים כרטיסים עם קטגוריות (ערים, ארצות, בעלי מקצוע וכו') בכל סיבוב המורה מרימה קטגוריה והבנות צריכות לכתוב במשך דקה או שתים מושגים תחת הקטגוריה הזו. אח"כ מקריאים (אני נותנת לבת שיש לה הכי הרבה להתחיל ואח"כ מי שיש לה להוסיף ממשיכה) אבל - מקבלים נקודות רק על מילה שיש לי ואין לאף אחת אחרת. לכן מראש כדאי לכתוב את המושגים הפחות מוכרים למשל פירות - לא לכתוב רק ענבים תפוחים אלא אנונה, קרמבולה וכדו'.
מקווה שזה מובן.
בכל כיתה ששיחקתי במשחק הזה (ז-י"ב) אהבו אותו עד מאד ואח"כ אני רואה את הבנות בהפסקות ממשיכות לשחק בזה עם עצמן. זה מאד מפתח את אוצר המילים והמושגים ומתאים גם לילדים יותר קטנים (בבית יש לי את הקופסא ואנו משחקים גם עם בני ה-7-8-9)
בהצלחה
חני
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים