יעל אייזיקוביץ
ניו בורן -צילום והכשרת צלמות
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
- הוסף לסימניות
וגם אני לא, כי זה לא מקובל.נכתב ע"י גלבוע;1460351:חלילה.
והם לא יגדלו כלבים, כמובן.
אגב, גם אני לא.
וגם אני לא, כי זה לא מקובל.נכתב ע"י גלבוע;1460351:חלילה.
והם לא יגדלו כלבים, כמובן.
אגב, גם אני לא.
נכתב ע"י חיוך;1460584:הייתי מציעה ללמוד וללמד את הילדים מהו כלב ידידותי ומהו מסוכן.
נכתב ע"י אש הנגבי;1458740:הנה ציטוט:
'כל המגדל כלב רע בתוך ביתו מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו'....
נכתב ע"י מיכל123;1460638:ממש מוזר שחז"ל לא הציעו כזה רעיון גאוני...
נכתב ע"י אבש;1458914:כן?
ההתעסקות של הילדים במדבקות רבנים לדוגמא, או ברכיבה על אופניים, זה לא לוקח זמן.
גידול כלב לא שונה מכל זה. בני אדם מקדישים אנרגיה וזמן לתחביבים שלהם.
QUOTE]
להבדיל אלף אלפי הבדלות!!!!!!!!!!!!!!
הענין קודם כל לא קשור אחד לשני, ודבר שני - איך אפשר ה"י לשים את שני הדברים האלו כ"סגנונות תרבות שונים"?
התעסקות עם מדבקות רבנים - יש בזה ודאי ענין חיובי של "והיו עיניך רואות את מוריך" ובכלל ילד חיב תעסוקה, אז אם יש לו את זה במדבקות עם תונות של רבנים קדושים - מה יותר רווחי מזה?? ופה גם נכנס הענין של הבדלי תעסוקה בין ילדים למבוגרים, לא שכל התעסקות אחרת היא מותרת וכדאית ומשתלמת ואפילו נכונה או לא, אבל להבדיל - לגדל בע"ח לפעמים זה מתוך צורך - אם לצורך שמירה או אפילו לילד שאוהב חיות (כמוני לדוגמא) ובשבילו זה סוג של תרפי'ה בחיות - הכלב הוא בע"ח שמחזיר אהבה - "כלב על שם שכולו לב", והילד מרגיש שיש לו בשביל מי להעניק, וזה סוג לא מפוקפק בכלל של תרפי'ה לילדים - ולא דווקא מוגבלים בדבר זה או אחר,
אך אין חולק על כך שוודאי שאין זה סוג התחביב האולטימטיבי - אם מפני ח"ו סכנה שאפילו רק מפחיד אחרים ולא בגלל שהוא באמת מסוכן - לדוגמא בגלל הגודל (או צורת הפנים...) וכו' שיש מה לפחד, או אפילו כלב קטנטן שרודף אחר ילדים או אפילו מבוגרים וממש נובח לתוך הפרצוף, וזה לא דווקא לפחדנים שבורחים, אלא אפילו לי זה קרה, שאני משתדלת ללכת קדימה עם ראש זקוף ולא להתיחס, וב"ה בד"כ אחרי פחות מדקה הוא עושה סיבוב וממשיך ללכת לצד השני. הרבה פעמים זה עוזר. אבל הי'ה גם כלב אחד, קטנטן דווקא, שהי'ה ממש נדבק וזה הי'ה נורא כבר!!
כל פעם שעברתי דרך בית מסוים (לא היתה לי דרך אחרת ) הוא הי'ה יוצא, נובח ופעם אפילו נדבק לי לרגל.. זה כבר הי'ה ממש מלחיץ!! אם לא הבעיטות שנתתי לו.. לא יודעת מה היה קורה, השם ישמור...![]()
והמשכתי ללכת לביה"ס רועדת,... זה ודאי שאסור!! בד"כ מי שמגדל כלב קורה שהוא בורח מהשער, ואז אף אחד לא שומע את הנביחות שלו ואת הילדים המבוהלים...
מה בטוח, אחרי שראיתי שאי אפשר יותר עם הכלב הזה, פשוט העזתי ונכנסתי להם לשער, ואמרתי להם שאני לא מוכנה יותר!! הסברתי להם מה הוא עשה לי, מאז הם השתדלו שאני לא אפגוש אותו...
אבל מאז למדתי שלפעמים, רק דרך כזו עוזרת, לצערנו.
אני רואה שאני צריך לכתוב את הנמשל:נכתב ע"י הגפן;1459658:אני לא רואה שום קשר בין המשל למה שאמור להיות הנמשל!!!
- אפשר להשוות פחד של ילדים ללכלוך של עץ?!
- אפשר להשוות עניין עקרוני שדבר שמאוס מבחינת השקפתינו וילדינו רואים אותו כעת כלגיטימי לסתם איזה לכלוך?!
- האם כל מה שאנו לא מעוניינים בכלבים בסביבתנו זה רק איזה חוסר פרגון?!
- כלב אמור להיות מאוס אצל יהודי ירא"ש (עיין ב'עמק דבר' דלעיל), ואם מישהו לא רק שזה לא מאוס אצלו הוא גם לא מבין את הבעיה בזה, הוא אכן בבעיה מבחינה רוחנית!!!
נכתב ע"י קקטוס;1460655:סתם מבחן בהלכה:
מה יותר חמור מבחינה הלכתית נטו?
לגדל עז בבית חלקיה, או לגדל כלב בברכפלד?
בין הפותרים יוגרל קולר.
נכתב ע"י חנון;1460667:אין שום בעיה לגדל עז
היא בהמה כשרה ונחמדה שגם נותנת חלב
נכתב ע"י חלף עם הרוח;1460639:סליחה נשמה, לא מתכוונת לצחוק עליך,
אבל זה הזכיר לי את העירבוב של זה:
אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות......
בכל מיקרה:
אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: כל המלמד בן חבירו תורה - מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו.
המגדל כלב רע בתוך ביתו עובר על הלאו 'לא תשים דמים בביתך'.
>אייקון לב<
אל תשכחו שלפי אותה תיאוריה בנ"א התפתחו מקופים, רח"ל.נכתב ע"י אורות בלילה;1460693:זו ההגדרה לכלב" כלב הוא שמו העממי של כלב הבית, תת-מין של הזאב המצוי, ממשפחת הכלביים, מסדרת היונקים הטורפים. הכלבים התפתחו מהזאבים.
עכשיו מובן למה הם מפחידים....
וגם אוהבת לחבוט את קרניה בכתלים, ולנגח את מי שמעצבן אותה..ולא שולטת בצרכיה (כמו הכלב שמחכה בסבלנות עד שיוציאו אותו)והריח והלכלוך בהתאם, ומשאירה טינופת סביב האוכל שלה.נכתב ע"י חנון;1460667:אין שום בעיה לגדל עז
היא בהמה כשרה ונחמדה שגם נותנת חלב[/QU
בקיצור עזים פעמים רבות לא נוטות לידידותיות מופלגת.
מה שכן, היא כשרה, אז אפשר תמיד לשחוט אותה אם היא עולה על העצבים....
(וזה חוץ מהענין ההלכתי)
זכיתי בקולר?
כמה דברים:נכתב ע"י קקטוס;1460654:אני רואה שאני צריך לכתוב את הנמשל:
השוותי בין בן אדם שמפריע לו משהו בסביבה, ובמקום לפנות אל הבעיה, ולנסות לפתור אותה בצורה ישירה.
כלומר: "מאוד מפריע לי שהעץ שאתה שותל עלול ללכלך את השביל, אנא שתול אותו במקום אחר, או שתבחר סוג עץ שלא גורם לכל כך הרבה לכלוך" (ובהקשר שלנו: "כלבים מפחידים אותי, אני מבקש שלא תסתובב איתם בלי רצועה. כלבים מגעילים אותי, תדאג שהם לא יתקרבו אלי.")
נשוא המשל פונה בצורה עקיפה ומטרידה:
"בתאנים יש תולעים, החוק העירוני אוסר על גידול עצים, ואתה כמו השכנים שבנו באופן בלתי חוקי" (ובהקשר שלנו: "ב"העמק דבר" יש איזה פסקה שאתה צריך לקרוא, ואם תבין את המשמעות שאני הבנתי בה, אז תבין שאתה כמו אומות העולם..")
בקיצור, אני דיברתי על אסרטיביות, על בידוד הבעיה, ועל טיפול יעיל בה.
את הבנת שאני מנסה לתקוף אותך (יש לי עוד הרבה מה ללמוד על אסרטיביות)
הגדרת הבעיה, הגדרת המטרה שנדרשת, היא הבסיס לתכנון השיטה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים