נכתב ע"י אותצר;1402282:ואני חשבתי שהיא באה ללמד דברים יותר חכמים [אחרת לא היית מעלה].. כי לא לצעוק על ילדים, מי שחשב משהו אחר, אז יש לו בעיה קשה. בעצם לילדים שלו יש בעיה....
הפוסט לא מדהים, ואין בו שום אמיצות. במחילה..
הצורה שהיא השתמשה, היא צורה ללא טעם ולא חכמה.
סיימתי.
נכתב ע"י GRN;1402277:לצעוק מתוך עייפות זה בסדר?
האם נצעק מתוך עייפות גם על האינסטלטור?
מלפפון יקרנכתב ע"י מלפפון;1402296:מסכן האינסטלטור שהיה פה אתמול. אבל זה הגיע לו הצעקות האלו..
באמת ג'י, את חושבת שזו התנהלות רגילה של אמא לא לצעוק בכלל?
בשביל הקרנפית הנ"ל זה היה צעד הכרחי ומתבקש. היא לא שלטה על עצמה.
פה מדובר באמהות נורמליות. את יכולה לבקש לחסוך צעקה או שתיים, אבל לא בדרך קיצונית.
ואני לא נגד הפוסט. הוא יפה לכשעצמו. זו עבודת המידות בדבר שהיה לה קשה איתו.
ואם את באמת רוצה עצה איך לא לצעוק זה בפוסט הבא. למרות שהוא יהיה בן משפט אחד ולא כזה ארוך ומשוכתב קולח ויפה כמו של הקרנפית, הוא מתאים לכל אמא עייפה ומרוטה שצועקת כשאף אחד לא שומע:
תשנו בצהריים.
נכתב ע"י GRN;1402307:מלפפון יקר
כן, אני חושבת שזה דרך נורמלית (ויותר מזה) של כל אמא - לא לצעוק, לבד ממקרים מאוד מסויימים.
באמת צעקת על האינסטלטור?
לגבי שינה בצהרים: מסכימה מאוד וזה כלול ב"תדאגי לעצמך" שקרנפית הזכירה.
נכתב ע"י מלפפון;1402320:את צודקת שזו דרך נורמלית של כל אמא לא לצעוק, וזה גם מה שקורה אצל רוב האמהות.
רק כשאת מעלה פוסט, כל אמא נזכרת ברגעים שהיא כן צעקה, וישר מקשרת אליה ואומרת: טוב. מהיום לא אתחיל לצעוק בכלל. אם הקרנפית יכלה, אז גמני. ואז היא עובדת ומבזבזת אנרגיות על עצמה במה שהיא בכלל לא זקוקה לו.
עדיף שתעבוד על עצמה במשהו אחר שהיא כן צריכה.
לא היה אצלנו ב"ה אינסטלטור, ונראה לי שאתייחס אליו יפה בדיוק כפי שאני מתייחסת לילדים שלי..
לגבי שינה בצהרים- הקרנפית הכתומה פשוט העתיקה מהפוסט שלי.
נכתב ע"י Ko;1402254:סתם שאלה צדדית: זה באמת כ"כ נורא השיתוף של הילדים בחולשות שלנו ובעבודת המידות?
אני אומרת מילדות את הסלנג "בא לי", ככה היה מקובל בחברה שגדלתי. מאז שהבכור שלי גדל והתחיל לומר את זה אחרי זה נשמע לי צורם ולא מתאים. אז שאני יאסור עליו להגיד את זה בעוד אני בעצמי אומרת? - זה לא ילך. במקום זה הסברתי לו יפה שבעבר היו לי חברות שדיברו כך והתרגלתי אבל עכשיו אני חושבת שזה לא מתאים למשפחה שלנו ועשינו הסכם: מי שטועה השני מזכיר לו לתקן את המשפט ולהתנסח מחדש.
זה עובד יופי, ואני כבר חושבת על המילה הבאה שנעיף מהבית. אבל הרווח היותר גדול לטעמי הוא שהילד שלי הפנים שגם אמא טועה, אמא מודה בטעויות שלה וגם משתדלת לתקן, וגם הוא יכול לטעות, להודות ולתקן.
זה כל-כך לא חינוכי, לדעתכם?
נכתב ע"י מלפפון;1402273:ג'י,
לא יודעת מה חורה לי במה שהיא כתבה.
אולי השם שלה: הקרנפית. אולי הצבע הכתום שאני לא אוהבת..
או באמת- הקטע הזה הגורף שלה.
בכל זאת, זה לא מאפשר לי להתייחס לדברים שלה בלי להתעלם ממה שמפריע.
היא יצאה בגישה. אני אוהבת כאלו שנעצרים לחשוב ומנסים לשנות את עצמם בדרוש שינוי.
היא מביאה נקודה נכונה כשמדובר בצעקות מתוך חוסר שליטה.
כלומר במצב שהיא היתה בו, השיטה הגורפת שבה היא נקטה, נכונה, כי אחרת, אם היא לא היתה נוקטת באותה דרך קיצונית, היא לא היתה מצליחה לשנות את זה.
זה לא נכון לגבי אמהות רגילות כמונו.
שלפעמים צועקות מתוך חינוך, וגם לפעמים, בשעת ערב לחוצה, כשאף אחד לא שומע, הן צועקות מתוך עייפות.
נכתב ע"י mig;1402257:מי שהביאה הסבירה יפה מאד מה היא ראתה טוב בזה,
משום מה השוללים נמנעים מלהיכנס לגופו של עניין ומתעקשים ללכת למשפטי קצה לא רלוונטים למסר המועבר בפוסט.
לעניין הצינזור אני מסכימה שקנקן נקי בהחלט עדיף ורצוי.
נכתב ע"י GRN;1402258:לגבי השיטה של השכבת הילדים שלך - אני מתאפקת לא להיות צינית ולשאול אותך אם שאלת את גדולי ישראל לגבי השיטה, אז לא שאלתי, אני רק מביעה את דעתי שהשיטה הזאת ממש לא נראית לי. ילדים צריכים לדעת לקבל סמכות, ואני צריכים ללמוד איך להעניק להם אותה.
נכתב ע"י מקופלת;1402267:ברגע הראשון התלהבתי מהשיטה,
אבל אחרי שניה של מחשבה חשבתי שמה פתאום?
להפוך את העזרה לעונש?
מי שלא ישן יענש ויצטרך לקיים מצוות כיבוד הורים?
(ונכון שעזרה בבית היא לא החלום של כל ילד, אבל לא להפוך את זה רשמית לעונש...)
יש עוד מגוון של עונשים (למשל מניעת רווח ביום שלמחרת )
ילד לא אמור לעבור את סף השינה שלו על בסיס יומי, לכן השיטה שהצעת לא נראית לי מתאימה ליום יום. אולי פעם ב... משהו חריג, אבל כשיטה ילדים אמורים לעלות למיטה ולישון לפי הסדר שההורים קובעים ולא כשהם כשהם מחליטים לעלות למיטה. ילדים צריכים את הסמכות. פעם לא האמנתי בזה, היום אני אוהו מאמינה בזה.נכתב ע"י rosmarin;1402394:כשילד מאוד עייף הוא עובר את סף השינה ונהיה היפראקטיבי. זה לא נכון להפעיל את כל כובד משקלך הסמכותי ולחנך את הילד לסמכות כשהוא במצב כזה.
במקום זה פתרתי את הבעיה בצורה שלא תפגע בסמכותי כהורה, וגם תעזור באמת לילד לישון.
הפסקה, יציאה מהחדר, משחק שקט, עזרה לאמא (משהו רגוע, מיון גרביים), מחזירים לילד את העייפות וכך קל לו יותר להירדם.
נכתב ע"י GRN;1402463:ילד לא אמור לעבור את סף השינה שלו על בסיס יומי, לכן השיטה שהצעת לא נראית לי מתאימה ליום יום. אולי פעם ב... משהו חריג, אבל כשיטה ילדים אמורים לעלות למיטה ולישון לפי הסדר שההורים קובעים ולא כשהם כשהם מחליטים לעלות למיטה. ילדים צריכים את הסמכות. פעם לא האמנתי בזה, היום אני אוהו מאמינה בזה.
נכתב ע"י תקוה;1402378:פעם גם ההורים שמרו על מרחק מאוד מסויים מהילדים.
והילדים שהרגישו שזה קשה להם והם רוצים הורים יותר חבריים עשו זאת לילדים אז הילד מרגיש חבר.
נכתב ע"י יונה יונה;1400968:365 יום זה שנת חמה.
שנה עברית לא מעוברת היא _35 יום לא זוכרת מדויק.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים