- הוסף לסימניות
אני מניח שאני לא היחיד שמבחנים מעניינים אותו
מעניין לבדוק את התוצאות על ווינדוס
הדבקה
32 מול 64 - מי יותר טוב?
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=5745162338114319687&postID=8910944212936395756פורסם על ידי sijp
מעניין לבדוק את התוצאות על ווינדוס
הדבקה
32 מול 64 - מי יותר טוב?
http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=5745162338114319687&postID=8910944212936395756פורסם על ידי sijp
אתמול קרה לי משהו מצחיק. במשרד קיבלנו מחשב Dual Core חדש. אז ההיגיון אומר שצריך להתקין עליו אובונטו 32 ביט. עד עכשיו הייתי בטוח שמעבדי Dual Core הם כולם 32 ביט, לאחר בדיקה קצרה גילינו להפתעתינו שהמחשב תומך ב־64 ביט. גלגלי השיניים בראשי התחילו לעבוד (שזה נדיר), וחשבתי - "רגע, גם הנייד שלי הוא Dual Core". בדיקה מהירה באמצעות cat /proc/cpuinfo גילתה דגל lm - משמע יש תמיכה בסט פקודות ארוכות (64 ביט). בדיקה באתר של אינטל חתמה את העובדה באופן סופי.
אז התקנתי את אובונטו 10.04.1 על מחיצה חדשה. וישר עלה לי הרעיון לעשות Benchmark ולבדוק האם אובונטו 64 ביט מהיר יותר מ־32 ביט או לא. התבססתי באופן חלקי על ה־Benchmark הנפלא של ארתיום מלפני כארבע שנים.
קידוד mp3 עם lame (בשניות, גבוה יותר=גרוע יותר):
קידוד vorbis עם oggenc (בשניות, גבוה יותר=גרוע יותר)
פיירפוקס, בדיקת V8 של גוגל (גבוה יותר=טוב יותר)
מידורי, בדיקת V8 של גוגל (גבוה יותר=טוב יותר)
פיירפוקס, בדיקת Sunspider (במילישניות, גבוה יותר = גרוע יותר)
מידורי, בדיקת Sunspider (במילישניות, גבוה יותר = גרוע יותר)
דחיסה של 2 קבצים שונים (בשניות, גבוה יותר = גרוע יותר)
רינדור של סצנה די פשוטה לפורמט 1080p (בשניות, גבוה יותר=גרוע יותר)
כמו שאפשר לראות, ברוב המקרים, 64 ביט מספק תוצאות מהירות יותר. המקרה עם פיירפוקס ממש לא ברור לי. יש רגרסיה רצינית (שחוזרת על עצמה) ביחסים מאוד גדולים ומשמעותיים בין גרסת 32 ביט לבין גרסת 64 ביט. בנוסף מידורי (Webkit בסופו של דבר) מקבל ציונים טובים בסדר גודל לא הגיוני כמעט.
בנוסף, ישנה הנחה מאוד בסיסית - יש לכם אינסוף זיכרון. בעצם לא עברתי את גבול ה־2 ג"ב עם הבדיקות ולכן לא בוצע שימוש ב־Swap. למערכות מבוססות 64 ביט בדרך כלל יש דרישה גבוהה יותר של הזיכרון (ובמיוחד באובונטו משום מה), ולכן אפשר לבצע איתן פחות דברים במקביל.
אגב, הבדיקות האלו לא באמת אומרות משהו חד משמעי - עשיתי אותם בשביל הכיף ולא בצורה מקצועית ומקיפה.
אז התקנתי את אובונטו 10.04.1 על מחיצה חדשה. וישר עלה לי הרעיון לעשות Benchmark ולבדוק האם אובונטו 64 ביט מהיר יותר מ־32 ביט או לא. התבססתי באופן חלקי על ה־Benchmark הנפלא של ארתיום מלפני כארבע שנים.
אזהרה: חלק מהתוצאות די מטרידות, ומומלץ לצפות בהם בליווי מבוגרים.
קידוד mp3 עם lame (בשניות, גבוה יותר=גרוע יותר):
קידוד vorbis עם oggenc (בשניות, גבוה יותר=גרוע יותר)
פיירפוקס, בדיקת V8 של גוגל (גבוה יותר=טוב יותר)
מידורי, בדיקת V8 של גוגל (גבוה יותר=טוב יותר)
פיירפוקס, בדיקת Sunspider (במילישניות, גבוה יותר = גרוע יותר)
מידורי, בדיקת Sunspider (במילישניות, גבוה יותר = גרוע יותר)
דחיסה של 2 קבצים שונים (בשניות, גבוה יותר = גרוע יותר)
רינדור של סצנה די פשוטה לפורמט 1080p (בשניות, גבוה יותר=גרוע יותר)
כמו שאפשר לראות, ברוב המקרים, 64 ביט מספק תוצאות מהירות יותר. המקרה עם פיירפוקס ממש לא ברור לי. יש רגרסיה רצינית (שחוזרת על עצמה) ביחסים מאוד גדולים ומשמעותיים בין גרסת 32 ביט לבין גרסת 64 ביט. בנוסף מידורי (Webkit בסופו של דבר) מקבל ציונים טובים בסדר גודל לא הגיוני כמעט.
בנוסף, ישנה הנחה מאוד בסיסית - יש לכם אינסוף זיכרון. בעצם לא עברתי את גבול ה־2 ג"ב עם הבדיקות ולכן לא בוצע שימוש ב־Swap. למערכות מבוססות 64 ביט בדרך כלל יש דרישה גבוהה יותר של הזיכרון (ובמיוחד באובונטו משום מה), ולכן אפשר לבצע איתן פחות דברים במקביל.
אגב, הבדיקות האלו לא באמת אומרות משהו חד משמעי - עשיתי אותם בשביל הכיף ולא בצורה מקצועית ומקיפה.
הנושאים החמים