- הוסף לסימניות
היה על זה אין ספור דיונים בשלל אשכולות, בגדול חוץ מהטיעון שהסף פחות נזיל כי הירידות יותר דרמטיות וזה שהלחץ הפסיכולוגי יותר חזק כך שיותר קשה לא למכור בירידות זה עדיין השקעה פאסיבית.דרך אגב, לפי השיטה הפאסיבית, זה נקרא לתזמן, נכון?
מי אמר לך שהוא ירד מתחת לנקודה שבה הוא היום, היו אנשים לפני שנה שהיו בטוחים שירד כי היה כבר עליות דרמטיות ומאז הוא רק עלה בערך ב20%, ולכן כאן מדובר על להחזיק כל הזמן נייר רגיל ובירידות למכור את הרגיל ולקנות ממונף אותו ימכרו בעליותהשאלה שלי כך הכסף מונח באס אם פי 500 האם בגלל הירידה להוציא ולהכניס אחרי שירד הרבה ואז אני חוסך את הירידה כי הוצאתי את הכסף בזמן ואני יריוח בגדול כשאני יכניס בחזרה שיהיה בשפל ואז יטפס בחזרה ויוצא שהרוחתי כפול
היה על דיון נרחב כאן, (ובאשכולות נוספים)
דיון - אסטרטגיית השקעות אקטיבית שמשמרת את רוב מעלות ההשקעה הפאסיבית.
רק אקדים שהאשכול לא מיועד לאלו שפוחדים למשוך בירידות, ולא לאלו שאין להם כח להתעסק בשוטף עם החשבון, וכמובן לא למאמיני השיטה הפסיבית על מלא ללא שום סטיה ואין מה לכתוב את זה בתגובות מיליון פעם!! אני רוצה להציע אסטרטגיה להשקעה אקטיבית עם יתרונות של השקעה פסיבית. על המדדים נאסד"ק וS&P יש ניירות...
www.prog.co.il
ואז מה, עדין אני יעשה X3 ממי שמחזיק ברגילאתה מודע לזה שיכול להיות שיקח למדד שלוש נים להגיע לאיפה שהוא היה אחרי הירידה של העשר אחוז?
@השקעות R הון אולי צריך לפתוח על זה דיון רחב יותר, כי החשבון הזה יוצא מנקודת הנחה שמנויות עולות באחוזים ולא בערך כספי מוחלט, הוי אומר שמה שגרם למניה לרדת לא יגרום לה לעלות לאותו המקום כשתחלוף הסיבה שגרמה לה לרדת, אלא היא תעלה במספר האחוזים אותה היא ירדה.אנשים לא קולטים את החשבון שRהון כתב על זה מאמר שלם - התאוששות של ירידה כפולה ומשולשת לוקחת הרבה יותר זמן מהתאוששות של ירידה קלה, כי העליות הם באחוזים... וד"ל וד"ל. [מי שלא הבין את העומק שיחפש את המאמר הנ"ל].
הנושאים החמים