מתתיהו סגל
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
מבירור שאני ביררתי אצל מורי הוראה, יש בעיה רק להשכיר לגויים עובדי ע"ז. אבל חבל להכנס כאן לדיון הלכתי. נשאיר את השרשור לעניני 'ירוחם'.האם מותר להשכיר לחילוני
מבירור שאני ביררתי אצל מורי הוראה, יש בעיה רק להשכיר לגויים עובדי ע"ז. אבל חבל להכנס כאן לדיון הלכתי. נשאיר את השרשור לעניני 'ירוחם'.האם מותר להשכיר לחילוני
לא מדוייק כלל ועיקר,השכונה הצמודה למכבי האש לא להשקיע שם בשום אופן אנו מכירים אברכים שרכשו שם ונפלו בפח איזור לא פשוט,רחוב הפלמח מה שצמוד לבית קברות רק הבניין הא' צמוד לגינה הגדולה או הבניין הקרוב לקהילה,בשאר העיר המחירים גבוהים.באופן כללי, כל העיר אותו דבר להשקעה, חוץ מהקהילה החרדית, שהתשואה שם מאד נמוכה.
אני מכיר דירות 2 חדרים בקומה אחרונה שמושכרת ב 2200 שח, לשוכרים מצויינים. פשוט צריך לשפץ ברמה ולחפש שוכרים מתאימים.
קום והתהלך-ושאל אברכי הקהילה+אורי דונט@בעלת שאיפה, תודה על המידע. אשמח על עוד מידע שיוכל לעזור לי להכיר יותר טוב את האזורים השונים בעיר.
כללית -מי שלא גר בעבר או הווה בירוחם -טועה בהרבה פרטים@בעלת שאיפה, תודה על המידע. אשמח על עוד מידע שיוכל לעזור לי להכיר יותר טוב את האזורים השונים בעיר.
לאיזה שכונה בדיוק אתה מתכוון ליד מכבי אש?לא מדוייק כלל ועיקר,השכונה הצמודה למכבי האש לא להשקיע שם בשום אופן אנו מכירים אברכים שרכשו שם ונפלו בפח איזור לא פשוט,רחוב הפלמח מה שצמוד לבית קברות רק הבניין הא' צמוד לגינה הגדולה או הבניין הקרוב לקהילה,בשאר העיר המחירים גבוהים.
כללית בקהילה היה מחיר דירת 3 400Kעד לפני כשנה וחצי ,עכשיו 500K ממילא התשואה הייתה 1500 ל3 ח' קרוב ל5% !!!!,4 ח' עלתה-לפני שנה וחצי 500-550K,והשכירות 1750-+ וזה תשואה של סביב 4%+,וזה מעולה ביחס לשאר הארץ ,דירות זולות עם תשואה גבוהה כמעט לא תמצא-ע''ע אורי דונט ירוחם.
כמו כן ההמלצה הגרועה לקנות באיזורי מחיר למשתכן =למסתכן ,שאל את אנשי המקום מהרבה בחינות.
לפעמים בדיוק הפוך, המקומיים שגרו במקום ועזבו, נשאר להם סטיגמות ישנות, אבל הם לא מכירים שהנתונים השתנו ומשתנים, והם תקעו במה שהיה פעםכללית -מי שלא גר בעבר או הווה בירוחם -טועה בהרבה פרטים
ונכתבו כאן ובפורומים דומים טעויות גדולות טכניות ומציאותיות גם מחשובים כמו עו''ד רוזנבלט[פשוט מחוסר ידיעה]
לפי רוב הפוסקים כן, והעולם נוהג להקל, אבל אין כאן המקום לדיונים הלכתייםהאם מותר להשכיר לחילוני
טעות גדולה מאוד, אין שם בית כנסת עפ''י תכנון עירייה -מתפללים בגנים,באיזור שנבנה ע''י מחיר למשתכן,איזור חילונימ ד''לי- כמה משפחות בהרב שך [סביב 10]בלבד,לא יתחרד לעולם,מרוחק יחסית למוסדות חינוך ,למעון לבית הספר במושגי ירוחם [חוזרים בת''ת בצהרים לאכול בבית]כלבים נוראים לא מתאים למגורי חרדים,ולהשקעה באיזור זה בלבד לפי המחירים של הדירות -התשואה הרבה יותר נמוכה מאשר בקהילה סביב 3%.ובענין הקניה בדירות של המחיר למשתכן,
גם אם יש קבלנים פחות טובים, מביאים בדק בית מקצועי ומתמחרים את הכל בעלות הדירה,
ולכן לדעתי זה עסקה טובה למי שיש לו צד לעבור לגור בירוחם בעתיד הקרוב.
הפוך על הפוך וכו,יש קשר קבוע עם אנשי המקום זה די מובנה -אין הפתעות בכלל,לפעמים בדיוק הפוך, המקומיים שגרו במקום ועזבו, נשאר להם סטיגמות ישנות, אבל הם לא מכירים שהנתונים השתנו ומשתנים, והם תקעו במה שהיה פעם
מכיר את זה מעוד מקומות
טוב, אז זה מראה שאתה מכיר את ירוחם מהעבר ולא מההווה והעתידטעות גדולה מאוד, אין שם בית כנסת עפ''י תכנון עירייה -מתפללים בגנים,באיזור שנבנה ע''י מחיר למשתכן,איזור חילונימ ד''לי- כמה משפחות בהרב שך [סביב 10]בלבד,לא יתחרד לעולם,מרוחק יחסית למוסדות חינוך ,למעון לבית הספר במושגי ירוחם [חוזרים בת''ת בצהרים לאכול בבית]כלבים נוראים לא מתאים למגורי חרדים,ולהשקעה באיזור זה בלבד לפי המחירים של הדירות -התשואה הרבה יותר נמוכה מאשר בקהילה סביב 3%.
ובעוד בענין מה שכתבת "לא יתחרד לעולם" אני מכיר מספיק אנשים שלא מאמינים בהתפתחות של ירוחם וזה בסדר, אבל איך אומרים "נחיה ונראה", עוד כמה שנים ספורות שהפרויקטים יבנו,טעות גדולה מאוד, אין שם בית כנסת עפ''י תכנון עירייה -מתפללים בגנים,באיזור שנבנה ע''י מחיר למשתכן,איזור חילונימ ד''לי- כמה משפחות בהרב שך [סביב 10]בלבד,לא יתחרד לעולם,מרוחק יחסית למוסדות חינוך ,למעון לבית הספר במושגי ירוחם [חוזרים בת''ת בצהרים לאכול בבית]כלבים נוראים לא מתאים למגורי חרדים,ולהשקעה באיזור זה בלבד לפי המחירים של הדירות -התשואה הרבה יותר נמוכה מאשר בקהילה סביב 3%.
אחד מהדירות שאמרתי שאני מכיר שמושכר ב 2200 זה באלכחייל, אבל כל בנין לגופו, ובסוף הכל תלוי מה תעשה עם הדירה כמו שכתבתיהאם רחוב אלכחייל הוא רחוב ממומלץ להשקעה? יש שם שוכרים?
תמיד יש יוצא דופן -אני באלכחיל לא הייתי שם שקל-תתיעץ עם דונט-כמדומה זה א' הרחובות הכי לא מומלצים!אחד מהדירות שאמרתי שאני מכיר שמושכר ב 2200 זה באלכחייל, אבל כל בנין לגופו, ובסוף הכל תלוי מה תעשה עם הדירה כמו שכתבתי
נראה רק בהרב שך-@בעלת שאיפה
בשכונה - הבניה של בית כנסת בעיצומה (דו צמודים)
ודווקא הבנייה של המחיר למשתכן ממש מסודרת ונראית איכותית עוד מהשלד. לא הבנתי מה הכוונה במסתכן..
ולגבי התשואה שם - דירות של - 1.4k מושכרות ב4200
ולבינתיים על כל דירה שמתפנה באיזור הוילות - יש כמה משפחות חרדיות בהמתנה..
תשאל אנשי הקהילה בהווה ודברי מי יצדקו אנו כתבנו שהמציאות כיום של החיים בירוחם היא שהקהילה סביב המוסדות ממש בקרובטוב, אז זה מראה שאתה מכיר את ירוחם מהעבר ולא מההווה והעתיד
באופן רשמי ראשת המועצה מייעדת את שכונת האירוסים לחרדים, כלומר כל הבניה הרוויה החדשה בשכונה מיועדת לחרדים, וכל החילונים יודעים את זה ולכן גם לא יקנו שם דירות (גם וילות לא בטוח שיקנו בגלל שיודעים שהשכונה הולכת להתחרד)
ולכן, כל הבנייה הרוויה הקיימת, לא תימכר לחילונים, אולי לדתי לאומי, ולכן יש כאן תוספת של מאות יחידות נוספות לחרדים
נכון שכנראה השכונה לא תיהפך ל 100% חרדית, כי יש את הוילות, אבל לאף אחד אין ציפיה לשכונה 100% חרדית, גם היום בתוך הקהילה בירוחם בבניינים הישנים והחדשים יש חילונים, והם חיים בשלום זה לצד זה.
כל מי שגר בעיר חילונית לא מתרגש מכלבים, וירוחם לא מוגדרת כעיר חרדית גם בקהילה למרות שרובם שם חרדים.
ומה זה נקרא מרוחק למוסדות חינוך? כמה דקות הליכה זה נקרא מרוחק? בתמונה המצורפת מסומן מהוילות שגרים בהם חרדים מהקהילה בשכונת האירוסים למוסדות לימוד בשכונה הישנה, ובהמשך הדרך אמורה להתקצר, כי יש רחוב מקביל שהוא כבר סלול רק לא מעודכן עדיין בגוב מאפ
צפה בקובץ המצורף 1996221סד
לדעתי ברח כמו מאשהאם רחוב אלכחייל הוא רחוב ממומלץ להשקעה? יש שם שוכרים?
יש הסבר?לדעתי ברח כמו מאש
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //