מישהי כבר שאלה אותי באישי בבהלה אם אולי היא לא בסדר, כי כולן מנקות תריסים..
הרגעתי אותה שגם לעוזרת לא אתן את התריסים.
וזה לא כי אני עסוקה במשהו חשוב (אלא א"כ התגובה הזו בפרוג נחשבת לחשובה), אלא כי לא מתחשק לי לנקות תריסים.
אני לא רואה אותם בכלל, ועד שלא אמרו שמנקים אותם, בכלל לא קלטתי שתריסים הם חלק מהבית, משהו שאמורים לתת לו יחס מיוחד.
לא מנקה אותם כי כיף לי יותר לכתוב את התגובה הנ"ל מאשר לעמוד על הסורג מבפנים ומבחוץ, ולהזיז את היד הלוך ושוב כדי להרגיש פדנטית ונקיה.
הבית שלי נקי וגם חדר המדרגות. הילדים שלי אף פעם לא משאירים לכלוך של עטיפות אחריהם בגינות ציבוריות, והם לא צפונבונים (הם כן בונבונים).
הבית שלי מסודר בד"כ והרבה פעמים גם לא.
את הכיור ואת הכביסה אני מנקה מיד רק כי אני עצלנית ואין לי כח אחכ לעבוד כפול.
אבל אני יודעת שלכל אחת נח אחרת, ויש לי חברה שלא שוטפת כמעט כלים במהלך השבוע, והעוזרת מגיעה ושוטפת פעם בשבוע את הכל.
ואני לא אבזבז עוזרת על כלים וגם לא על מקרר, אלא דווקא על ספונג'ה שחברתי עושה בעצמה כי קל לה.
ועוד משהו-
אני זוכרת שבילדותי אמא שלי ביקשה שנסדר את החדרים, והקפידה שהסלון יהיה נקי ומסודר, והיה לה במאמץ. היום אני מגיעה לבית הורי ואמא שלי לא צריכה לבקש שיסדרו את הסלון, הוא מסודר מעצמו. אף ילד לא זורק משחקים וחלקי קליקס לכל עבר, החלונות ללא טביעות אצבעות, ואני יודעת שהיום אני מתאמצת על הסדר, ורוצה שהבית שלי יבהיק כמו של אמא שלי, אבל עוד יגיע הזמן שזה יקרה בלי מאמץ מיותר.
והמחשבה הזו גורמת לי להרפות. לדעת שלכל זמן ועת.
עשכיו הזמן שלי זה להישאר שפויה, לסדר את הבית כדי שיעשה לי טוב והרגשה טובה ולא עצבנית ומבולגנת, אבל החלון והתריסים- אין שום איסור בתורה להשאיר מלוכלכים, גם אם חדר המשחקים מבולגן, לא ישלחו לי רווחה הביתה, יגיע היום שהילדים יגדלו ואוכל להשקיע את האנרגיות שלי במקום אחר.
ההרגשה הזו נותנת לי פורפורציה. אז נכון, אני כן מנקה חלונות, אבל לא מתוך לחץ ולא בהרגשת חובה. ולכן אם אני תפוסה במשהו חשוב אחר (כמו למשל ספר מרתק מהספריה

), החלונות יחכו. והתריסים- אולי בבני ברק הם מתלכלכים וזה ניכר, בירושלים ובערים אחרות אין ככ אבק בניה, והגשם מנקה אותם לבד, (כך בעלי אמר אתמול

).
אני לא אומרת שבית אמור להיות מבולגן. ממש לא. כי זה חלק מתנאי המחיה של ילדים ושלנו שלא נחיה בג'ונגל. אבל גם אם ארון בגדים מפוזר ואני יושבת עם כוס קפה ומפטפטת עם חברה שבאה לבקר, לא ארגיש רע.
ומי שממש מתעקשת, וגם יש לה הרבה זמן, מוזמנת לבוא לנקות לי או אםפילו איתי את התריסים.

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //