ומה קורה כשמדובר בשדרוג/גרסה אחרת למוצר קיים?אני לא מאמינה שיבואן יסכים לשלם אחוזים מהרווח לכל החיים בשביל איזה רעיון
כי בסופו של דבר, לא גיליתם את אמריקה
הרי, אין חדש תחת השמש, העולם היום קטן וכולם יודעים ורואים הכל
מה שכן, יכול להיות שיש לכם כאן רעיון של לקחת מוצר ולהחדיר אותו לשוק, וזה שוב, תלוי מי עושה את העבודה
תנסו לפנות ליצרנים ישירות כגון ר. שמאי, טעמן וכדו'.ומה קורה כשמדובר בשדרוג/גרסה אחרת למוצר קיים?
יש איך להציע ליצרן ולקבל אחוזים על כך?
תלוי מאוד. אם תייצרו לגמרי לבד, כלומר - תזמינו ישירות מהמפעל, זה כמובן יעלה לכם הרבה פחות אבל מאידך יש הרבה יותר בורות בדרך ליפול בהם חלילה.בינתיים אני מניחה שהצעדים שלי הם:
- מציאת יצרן איכותי וזול (איך אני מגיעה אליו?)
קפצתם מהר מדי.- שילוח מהספק לחנויות
כן!- יצירת קשר חנויות שמעוניינות למכור את המוצר שלי (יש סיבה שחנות לא תרצה למכור סוג נוסף של שקיות אוכל?)
תמיד יש צורך בפרסום ושיווק.אין לי צורך בפרסום ושיווק, הלקוח יראה את המוצר על המדף ובעז"ה יקנה.
לא הבנתי מה הכוונה ל'שדרוג'השדרוג גם הוא לא מהווה מכשול במקרה שלי.
לא בטוח.שואפת להציע מחיר זהה למתחרים - האם זה הגיוני בלי להפסיד?
אין כל כך מה לעשות.כמו כן מה עושים אם למחרת כל ספקי השקיות מתחילים לחקות את הרעיון שלי?
מקווה שעזרתי...ירוקה לחלוטין. רוצה הכוונה ראשונית. למי יש עצות והכוונה?
@פרימיום - ייעוץ עסקי, ראיתי שעזרת פה בחפץ לב...
איך אפשר ליצור איתכם קשר אני גם מתענין ביבואי של מוצר לארץ ?אנסה לענות ממש ממש מלמעלה.
בגדול - חלומות רבים התנפצו לסלע המציאות כשפרטים רבים שלא חשבו עליהם מראש צצו לפתע ושיבשו כל מיני חישובים שלא באמת לקחו את כל הפרטים בחשבון.
כשמדובר על יבוא מוצר מחו"ל + נסיון להכניס את המוצר למדפים + להכניס לאנשים מוצר חדש, יש המון סיבות שחלילה משהו ישתבש.
האם זה אומר להימנע מכך?
וודאי שלא! המון אנשים התחילו כך, והיום מנהלים עסקים גדולים.
מה שזה כן אומר, שכדאי לקחת ייעוץ עסקי מקצועי, שיחד איתכם יעבור על ההיבטים שיש בעסק ויבדוק אותם כראוי כדי שלהפחית את ההפתעות כמה שיותר.
ממש מלמעלה אנסה לעבור על ההודעה שלכם ולהצביע על כמה נקודות למחשבה שאולי לא לקחתם בחשבון:
תלוי מאוד. אם תייצרו לגמרי לבד, כלומר - תזמינו ישירות מהמפעל, זה כמובן יעלה לכם הרבה פחות אבל מאידך יש הרבה יותר בורות בדרך ליפול בהם חלילה.
אם תזמינו דרך מייבא מוכר שמתעסק בייצור וייבוא מוצרים מחו"ל, תהיה לכם הרבה יותר שלווה, אבל גם שולי רווח נמוכים יותר, כי יש פה שותף נוסף שמתחלק בעוגה.
נקודה נוספת:
איכותי וזול הם לפעמים מושגים שסותרים זה את זה.
קפצתם מהר מדי.
אין פה ספק, יש פה יצרן שמייצר בחו"ל ומביא את זה לארץ בקונטיינר...
כן!
אני מתעסק עם חברת שמאי ועם חברת הנמל נניח, שניהם מספקים לי מגוון עצום של מוצרים. כל סוגי הח"פ, ומגוון מוצרים משלימים נוספים.
כדי לקבל את כל המוצרים הללו בצורה מורכזת אני מתעסק עם ספק אחד, ושעות מענה מלאים.
למה שארצה לשרוף את אותו זמן על מוצר יחיד מחברה ששייכת לאדם יחיד שיש לו על הראש אלף דברים נוספים?
תמיד יש צורך בפרסום ושיווק.
אנשים לא אוהבים מוצרים חדשים,
גם אם אכן מדובר במוצר מהפכני שאנשים ירוצו לקנות אותו, עדיין - הפרסום יזנק את המכירות עשרת מונים.
לא הבנתי מה הכוונה ל'שדרוג'
לא בטוח.
לכן חובה לבדוק את כל הנתונים מראש.
אבל לצערי - רוב הסיכויים שלא תצליחו,
כי כאמור, המתחרה הוא שמאי, ולא אברך מביתר. כך שמדובר עם מתחרה שמייצר במפעל שלו (לעומתכם, חלק מהרווח יילך למפעל המייצר...), ובנוסף - הוא מוכר כמות הרבה יותר גדולה של מוצרים ויחידות מכל מוצר, כך שהוא יכול להרשות לעצמו להרוויח מעט מאוד על כל יחידה.
אין כל כך מה לעשות.
אפשר לרשום פטנט, אבל זה תהליך נפרד ומורכב.
ועוד כמה נקודות:
ביקוש
תבדקו בסביבה שלכם, האם אכן הביקוש לשדרוג הספציפי שלכם אכן גבוה כל כך?
סכום ראשוני להשקעה
יש לכם סכום נכבד של כמה אלפים טובים בצד? (ככל הנראה צריך כמה עשרות...)
מאחר שמדובר בעסק עם סיכון די גבוה - אסור שזה יבוא מהלוואה, זה צריך להיות כסף שאתם מסוגלים להפסיד.
זמן ומאמץ
ההתעסקות תגזול ממכם המון זמן ומאמץ, מקווה שאכן יש לכם מספיק כדי להקדיש לכך
שולי רווח
שולי הרווח בשקיות אוכל, נמוכים מאוד. נניח שאתם מרוויחים חצי שקל ליחידה (נטו כמובן), כדי להגיע לרווח של עשרת אלפי שקלים תצטרכו למכור עשרים אלף יחידות.
ובנוסף - אם אכן ייכנס מתחרה וכדומה - אתם לא יכולים לעשות הנחה שעולה על חצי שקל, כי אז אתם כבר בהפסד.
מחיר גבוה יותר
אבל כעת לנקודה אחרת:
מי אמר שאתם באמת אמורים למכור במחיר שזהה למתחרים?
אם אכן מדובר בשדרוג משמעותי, למה שהלקוחות לא ישלמו עוד כמה שקלים?
מכירת פטנט
אולי עדיף פשוט למכור את הפטנט לאחת החברות שממילא מייצרת את המוצר...
מקווה שעזרתי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים