כיוון מעניין אשמח שתרחיב או תפנה למאמר.זו שאלת רב
שמעתי פעם בשם החזו"א (נדמה לי..) שאף פעם לא להכריח ילד להתפלל.
ואגב, ברוב המקרים זה מעיד על קושי עמוק (הדורש בירור וטיפול) עם דמות הורית. וד"ל.
לדעתי ממש לא נכון - אני בתור ילדה בחורה עד גיל לא קטן הייתי פותחת סידור ולא ממש מתפללת. (ילדה הכי תקינה מבית הכי תקין...) ב"ה היום התפילה שלי אמיתית, באה מבפנים ופחות מדוקלמת....ואגב, ברוב המקרים זה מעיד על קושי עמוק (הדורש בירור וטיפול) עם דמות הורית. וד"ל.
אמאלה עכשיו אני רואה את זה.ואגב, ברוב המקרים זה מעיד על קושי עמוק (הדורש בירור וטיפול) עם דמות הורית. וד"ל.
צריך לזכור שלפני הכל אנו קשורים להקב"ה רק יש כל מיני מחסומים ולכן מה שצריך זה לבנות כביכול ערוץ חדש ואישיבלת"ק חלקי.
אני הייתי ככה מאז שלמדנו בכיתה ג' שמונה עשרה ועד היום.
כל השנים בסודי + תיכון לא התפללתי וגם היום קשה לי מאוד עם תפילה.
אם מישהו יכול לתת רעיון מה לעשות אשמח.
נ.ב. המורות ניסו כל השנים בטוב וברע ולא הלך בשום צורה.
כואב לשמוע, והכי מובן בעולם... כשכולם סביבך "רוצות" להתפלל ורק את מרגישה ריחוק...אמאלה עכשיו אני רואה את זה.
באמת היה צריך טיפול מול אחד ההורים (ועדיין).
אז זה נובע מזה?
אמאלהההה איך הרגשתי רשעית כל השנים ואיך אני מרגישה כפוית טובה היום...
בלי 'או' רק בסדר הפוך.האם להעמיד את האמת מול הפרצוף של הילד או דוקא לבנות איתו תשדורת של אמון
סורי. נשמע פנטסטי, אך אין קשר למציאות בשום צורה.כואב לשמוע, והכי מובן בעולם... כשכולם סביבך "רוצות" להתפלל ורק את מרגישה ריחוק...
באופן כללי, אם נסתכל על זה ממבט יהודי טהור-
הרי לכל אחד יש נשמה, וכל אחד רוצה להרגיש קרוב ומחובר ובכלל לעשות את מה שהסביבה עושה
נכון, צריך לחנך לכך ולהתוות דרך, ולפעמים יש גם עצלות וזילזול וכד' ואין לוותר ע"כ.
ועדיין, כשכל הכיתה מתפללת, ובמשך תקופה (לא משהו כזה של מדי פעם) ילד לא פותח סידור
זה בהחלט מראה על קושי, יש מן התנגדות פנימית וזה, ברוב המקרים מגיע מהעומק של הנשמה שזועקת לעזרה.
וברוב מוחלט המקרים הללו נחלקים לשניים: קושי משמעותי בבית מול אחד ההורים בד"כ בדגש על האב, וילד שעבר/עובר פגיעה או נחשף לחומר לא ראוי.
שם יש חסימה, ניתוק וחוסר יכולת להתחבר לנשמה.
תבדקו את זה.
ואגב, ההיפך הוא גם נכון, מי שמאוד מחובר לתפילה בד"כ יש לו קשר מיוחד ועמוק עם ההורים. (במיוחד האב)
מאוד מאוד נכוןזה ילד קשב?
כי להם התפילה היא ממש קשה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים