נכתב ע"י אביחי בס;1875094:לגבי 'הרישומים'?
לעולם לא יכול להיות איסור דאורייתא.
נכתב ע"י מרקר;1875091:כאחד שבירר ובדק באופן יסודי מאוד את הנושא במשך כמה שנים, אני מזדהה מאוד עם דבריו של כותב המאמר "והאמת נעדרת".
גם אני כמוהו שמעתי באופן אישי מכמה רבנים חשובים, ומפי השמועה מעוד כמה רבנים, שמקרר שעובד באופן שסודר ע"י המכון הטכנולוגי אין בו חשש איסור.
אינני רוצה לפרט את שמותם, היות והבנתי מחלק מהרבנים שאינם רוצים שיפורסם שהם תומכים בהתקן שהם לא מפקחים עליו באופן אישי, אבל הם בהחלט סבורים שבמתכונת שהוא נעשה היום, אין בו חשש, ושניתן בהחלט לסמוך על פיקוחם של רבני המכון.
אני ממליץ לכל אחד שנוגע לו למעשה, לפנות לרב שמבין ומתמצא בענין, ולשאול אותו את דעתו.
[מי שנוגע לו למעשה ממש, אוכל לשלוח לו בפרטי שמות רבנים ששמעתי בשמם, כדי שיוכל לשאול אותם באופן אישי].
יש להדגיש שבכל המכתבים של גדולי ישראל בענין רישומים דיגיטליים, לא הוזכר כלל דינם של שינויים דיגיטליים שאין בהם תועלת, [שזה הנידון במקררים אלו].
יצויין שחלק מרבנים אלו חתומים על כרוזים, ונאמו בדרשות בענין, וכשביררתי את טעם הענין, אמרו שהיות ויש חוסר מודעות בציבור לנושא, והם מעוררים בזה הם רואים צורך להצטרף לעורר את הענין, ויש לשים לב שברוב דרשות הרבנים לא היה התייחסות בכלל לנושא ההלכתי או הטכני, אלא דברי התעוררות ושימת לב למכשולות שיכולות להיות בעקבות ההתפחות הטכנולוגית.
גם בכרוזים שמופיע התייחסות ישירה לנידון שמעתי מחלק מהרבנים החתומים, שחתמו בגלל מידע מוטעה, או שלא נכנסו לפרטים, מאחר ושמעו שיש מכשולות ואף אחד לא מעורר בהם וראו צורך לעזור למי שמעורר בזה.
לפי מה שביררתי השאלה שצריכה להשאל היא מי הרבנים האוסרים??
לא מצאתי אפי' רב אחד [גם מאלו החתומים] שהיה מוכן להגיד שיש בזה איסור דאורייתא, גם אלו שנוטים להחמיר, אומרים זאת מחוסר ידע של הפרטים המציאותיים, [קשה להם לברר מחמת הבלבול הרב ובפרט שמסבירים להם שא"א לדעת בדיוק את כל הפרטים], ומספק הם מורים להחמיר, חלקם מחוסר הבנה בעניינים הטכניים, [לא כל רב גדול ככל שיהיה מוכרח שיהיה לו ידע טכני בחשמל],
ויש כאלו שבכלל חושבים שכדי לעשות גדר בענין, צריך לעשות התקנים בלי השפעה בכלל.
אז בשם מי מפרסמים שלדעת כל גדולי ישראל יש חשש איסור דאורייתא?
אשמח לפרט ולהסביר עוד למי שנוגע לו למעשה, ולא מעוניין בהתנגחות לא עניינית.
נכתב ע"י איש גמזו;1876129:רכשתי לאחרונה מקרר שארפ שכידוע עם התקן המכון, קיבלתי השבוע את האמת הנעדרת,
קראתי את דבריו של מרקר ושאר האנשים ויצאתי מבולבל מאוד תוך כדי שאני שואל את עצמי: מה עושים תכל'ס?
צלצלתי להעדה החרדית עם השאלה הנ''ל, קיבלתי הוראה חד משמעית בשם הרבנים לעשות התקן שמנטרל את כל החיישנים ולא להסתמך על ההתקן של המכון...
אז בבקשה יתכבד מר מרקר לומר לי ולכל הציבור מי הם הרבנים שמתירים מול כל הרבנים הידועים שאוסרים (הגרי''ש אלישיב, הגר''ש וואזנר ולהבלחט''א רבני העדה, הגר''ח קנייבסקי, הראי''ל שטיינמן, הגר''נ קרליץ, הגרמ''ש קליין ועוד)???
נכתב ע"י איש גמזו;1876129:רכשתי לאחרונה מקרר שארפ שכידוע עם התקן המכון, קיבלתי השבוע את האמת הנעדרת,
קראתי את דבריו של מרקר ושאר האנשים ויצאתי מבולבל מאוד תוך כדי שאני שואל את עצמי: מה עושים תכל'ס?
צלצלתי להעדה החרדית עם השאלה הנ''ל, קיבלתי הוראה חד משמעית בשם הרבנים לעשות התקן שמנטרל את כל החיישנים ולא להסתמך על ההתקן של המכון...
אז בבקשה יתכבד מר מרקר לומר לי ולכל הציבור מי הם הרבנים שמתירים מול כל הרבנים הידועים שאוסרים (הגרי''ש אלישיב, הגר''ש וואזנר ולהבלחט''א רבני העדה, הגר''ח קנייבסקי, הראי''ל שטיינמן, הגר''נ קרליץ, הגרמ''ש קליין ועוד)???
נכתב ע"י דניאל נ;1876181:לא הבנתי מה הבוטות שלך ...
מר מרקר וכדו..
הוא כתב בפירוש שהוא ייתן שמות בפרטי..
הוא כתב בפירוש לא לסמוך על דבריו אלא כל אחד ישאל את רבותיו..
מה פשר המנהג המגונה לקטול כל מי שלא בסטנדרט שלך???
תתכבד אתה לומר לי מר נחום ( איש גמזו ) האם לא ראית שהוא מדגיש שכל אחד ישאל את רבותיו ???
מתנצל מראש אבל באמת... קצת כבוד לזולת ( אגב זה כולל גם אותי ולמרות שאני כותב אני מתנצל מראש )
נכתב ע"י איש גמזו;1877277:שבת הוא אחד מהדברים שלאורך כל הדורות מסרו את הנפש למען זה,
אני בתמימותי כמעט נכשלתי בה אודות ל'דברי חכמה' שנכתבו והובאו כאן,
ועל זה נזעקתי...
כי מצד אחד אני רואה מכתבים מגדולי הדור, כמו''כ שומע בעצמי מרבני העדה''ח - שאת ההכשר שלהם כל כלל ישראל אוכלים - שצריך,
אבל קורא בפורום באינטרנט מפי 'בר סמכא' שעדיין לא הביא שמות, שאין צורך...
אם אנחנו נלמד לזלזל במכתבים של גדולי הדור וברבנים מסוימים 'כי הם כאלו', לך תדע לאן נגיע...
לגבי צורת הכתיבה: צורת הכתיבה שנכתבה בקרירות של כותב המאמר, הביאה אותי לנהוג ע''פ עצתו של שלמה המלך, ענה ל... כאיוולתו.
נכתב ע"י דניאל נ;1877473:מסכים.. לכן יפה כתב פותח ההודעה שלא לסמוך על דבריו אלא כל אחד ישאל את רבותיו
נכתב ע"י איש גמזו;1877530:הדגשתי, שהקרירות בנושא היא שהביאה אותי להגיב כך...
כי אם נזלזל במכתבי הרבנים בשבת קודש, לאן נגיע.
אפשר לכתוב שכ''א ישאל רב, אבל לא לכתוב ש'אין חשש' (ציטוט מלשונו).
נכתב ע"י דבושינקה;1878026:בעקבות התפתחות הטכנולוגיה בשנים האחרונות נוצר מצב שאם לא יטופל ע"י אירגון שיקח על עצמו לטפל בכל נושא טכנולוגיה בשבת, בתוך מס' שנים יהיו מכשולות כמעט בכל מכשיר חשמלי, (ולא רק במיכשור), וכבר היום יש מכשולות לכו"ע השאלה רק איזה התקן ולא האם צריך התקן,
וכמו שיש אירגון שדואג למקואות ויש ארגוני תשובה גם לנושא זה צריך ארגון שישווק את עצמו בדיוק כמו כל ארגוני קודש אחרים,
ובנוסף לארגון 'משמרת השבת' יש גיבוי מכל הרבנים, (בלי קשר לאיזה התקן לקחת), לכן כל מי שבא לרמוז כאילו מטרתם כסף ולא לדאוג לשבת, שיקח ע"ע את החילולי שבת (גם אם בחלק מהמקרים החשש הוא דרבנן ולא דאורייתא, חילולו שבת בדרבנן זה גם חילול שבת) שיכולים לבוא מזה בדברים שאסורים לכו"ע.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //