עזרה זו"צים ללא ממ"ד! חסד גדול!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1993301

דוברות עיריית ביתר עילית

מרא דאתרא הגר"ח ווייס שליט"א במכתב למנהלי מוסדות החינוך בעירנו, לפתוח את המקלטים לטובת מאות המתגוררים ביחידות דיור ללא ממ"ד.

הרב מציין במכתבו: "ובזה תקיימו מצוות הכנסת אורחים בהידור רב, וכן הצלת נפשות מהסכנות והבהלה".

מרא דאתרא שליט"א סיים את מכתבו בקריאה למנהלי המוסדות לפרסם את מיקום הממ"ד בכל הסביבה, וציין: ושכרכם מובטח מן השמיים.
זה מבני ציבור של העירייה לא צריך לא מכתבים וזה לא קשור לרב וייס אני גר בביתר ואני יכול להגיד ששום מקום ציבורי לא פתוח וגם הם צחקו ביום שישי האחרון על מפקד בפיקוד העורף שהתחנן כי אז חשבו שיהיו בממדים 10 שעות ויותר וזה לא עזר בסוף זה החלטה של ראש העיר ובסמכותו בהבלעדית בעלי המוסדות הם אפילו לא עלה במקרה זה כי המבנים שייכים לעירייה והינם תחת פיקוחם הבלעדי לכן המכתב מאוד נחמד. רק הוא היה צריך היה לכתוב לכבוד ראש העיר או שהרב וייס שהוא אחד מלו צדיקים איש משכמו ומעלה כתב לבעלי מוסדות פרטיים שאין כאלה כמעט בביתר
אני יכול להגיד לך למשל שברחוב לדוגמא בנדר ישנו מתנס + 2 בתי ספר עם ממדים רבים וגדולים כמות היח"ד בממוצע בחיי יצחק יש בבנין יותר מ 17 יח"ד בנוסף לבנייני מעזריטש בנדר למה שלא יפתחו את יחי ראובן את המתנס או דרכי תורה למה ?
למה?
למה?

• הוסף לסימניות
ירבו כמותך בישראל מעל ל 93 אחוז לא כמוך ומעל 99.9999 לא ישאירו להם מפתח
בבנין שלי יודעת על עוד שתי משפחות שהציעו לדיירי היחידות לבוא אליהם באזעקות ומשפחה שיצאה לשבוע והביאה לזוג (לא ששוכר ממנה) מפתח שיוכלו להיכנס מתי שרוצים ואם הם רוצים לישון אצלם בממ"ד הם גם יכולים- בלי תשלום.

• הוסף לסימניות
ראינו מה נשאר מחדרי מדרגות בפגיעה ישירה
בפתח תקווה הממד לא עזר בפגיעה ישירה .
ואילו בבת ים חדר המדרגות נשאר קיים וכל מי היה שם לא נפגע בטח לא יותר מפציעה קלה. צירפתי הדמיה של פיקוד העורף.
כל אחד שיעשה כהוראת רבותיו ובגדר ההשתלדות שהוא רואה לנכון .
אבל חדר מדרגות פנימי ללא חלונות עם קירות בטון 20 סמ לשבת על המדרגות ולהתרחק מהדלת זה מענה טוב בעזרת השם.
מה שחשוב שרוב הפצועים הם מרסיסים ומהדף. לגבי רסיסים כמובן לוודא שאין חלונות וזכוכיות או שאר רהיטים באזור.
לגבי ההדף כדאי לשבת. ההדף פוגע פחות כשיושבים.
ישועת ה' כהרף עין ושנשמע בשורות טובות.
1750367658642.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בפתח תקווה הממד לא עזר בפגיעה ישירה .
ואילו בבת ים חדר המדרגות נשאר קיים וכל מי היה שם לא נפגע בטח לא יותר מפציעה קלה.
כל אחד שישעה בהוראת רבותיו ובגדר ההשתלדות שהוא רואה לנכון אבל חדר מדרגות פנימי ללא חלונות עם קירות בטון 20 סמ לשבת על המדרגות ולהתרחק מהדלת זה מענה טוב בעזרת השם.
מה שחשוב שרוב הפצועים הם מרסיסים ומהדף. לגבי רסיסים כמובן לוודא דאין חלונות זכוכיות או שאר רהיטים באזור
לגבי ההדף כדאי לשבת. ההדף פוגע פחות כשיושבים.
ישועת ה' כהרן עין ושנשמע בשורות טובת
זה עניין ההרגשה לבן אדם שהוא עשה את המקסימום מבחינתו קל וחומר שיש ילדים קטנים ואתה יוצא 4 שכנים מאותה קומה אחרונה וגם המדרגות נהיה צפוף

• הוסף לסימניות
זה עניין ההרגשה לבן אדם שהוא עשה את המקסימום מבחינתו קל וחומר שיש ילדים קטנים ואתה יוצא 4 שכנים מאותה קומה אחרונה וגם המדרגות נהיה צפוף
מבחינת צפיפות- לפעמים הממ"ד אצל השכנים לא פחות צפוף...
מבחינת ההרגשה, אני גם מרגישה ככה.

• הוסף לסימניות
מסכים. יש חדרי מדרגות קטנים.
חשוב גם לא להיות בחלל הקומה במקום שיש חלל וגם גרם מדרגות . אלא להיות בגרם מדרגות.
גם לרדת לפחות 2 קומות או להיות בקומה אצעית בבנין של 3 קומות.
לגבי ההשתדלות יש שעושים את המקסימום יש שעושים לצאת ידי חובה.
איש איש ודרגתו והוראת רבותיו והעיקר שהשי"ת ישמור על כל עם ישראל אמן.

• הוסף לסימניות
מבחינת צפיפות- לפעמים הממ"ד אצל השכנים לא פחות צפוף...
מבחינת ההרגשה, אני גם מרגישה ככה.
יש לי חברים שהאשה נורא פוחדת לא להיות בממד ולכן הם אצל ההורים שלה כי הם בנו על הגג ואין להם ממד וזה משהו שקיים כולל בבניין שלי זוג + 3 ילדים קטנים שרק הפחד להתלבש באמצע הלילה לארגן לסחוב וכו הוא קשה לכן הם אצל ההורים הילדים יושנים בממד הסגור
ושלא נדבר על החרדות שקיימים אצל הילדים בגילאי שלש שמתעוררים מאזעקה לתוך האוזן לאבא קצת לחחוץ שמרים ויורד איתם .
אז אולי הגם שבונים בלי היתר העיריות יחייבו ממד או ממד קומתי

• הוסף לסימניות
יש לי חברים שהאשה נורא פוחדת לא להיות בממד ולכן הם אצל ההורים שלה כי הם בנו על הגג ואין להם ממד וזה משהו שקיים כולל בבניין שלי זוג + 3 ילדים קטנים שרק הפחד להתלבש באמצע הלילה לארגן לסחוב וכו הוא קשה לכן הם אצל ההורים הילדים יושנים בממד הסגור
ושלא נדבר על החרדות שקיימים אצל הילדים בגילאי שלש שמתעוררים מאזעקה לתוך האוזן לאבא קצת לחחוץ שמרים ויורד איתם .
אז אולי הגם שבונים בלי היתר העיריות יחייבו ממד או ממד קומתי
כמו שאמרתי עם ההרגשה אני מסכימה.

וזה לא כ"כ פשוט לבנות ממ"ד על גג או קומתי אחרי שהבנין כבר קיים...

• הוסף לסימניות
לנטל על ההורים התכוונת?
קצת צורם לי לקרוא את זה לא יודעת למה
ולא שאני אצל ההורים, אבל אם הייתי במצב שאין לי ממד ואין לי מקלט באזור
דיברתי כשיש מקלט באיזור גם אם הוא לא בבנין
לא על חסרי אונים שהברירה היא או למות או אצל ההורים

• הוסף לסימניות
לזוצים שלנו אין ממד ביחידות
לנו גם אין:) ולא מתאים להם ללכת שבוע להורים בשביל פעמיים ביום
אז יורדים לחדר מדרגות
לאחד מהם יש שכן שכל פעם פותח את הדלת וקורא להם להיכנס אליו לממד
זה ממש חסד עצום

• הוסף לסימניות
לא הבנתי זוצים סתם מפונקים
שיתכבדו לצאת לבנין או למקלט
זה לא סיבה לרוץ לקלוץ אצל ההורים
אם כבר משפחות עם ילדים קטנים פי אלף מורכב..
אין מקלט. מה כ"כ קשה להבין? אין מקלט באזור, בכלל.
ויותר קל לארח זו"צ מאשר משפחה עם ילדים.

בבניינים חדשים החדר מדרגות הוא כמו ממ"ד. בגלל 2 אזעקות ביום עדיף להישאר ביחידה, וללכת לחדר מדרגות בבנין
אוקיי, ובבניינים ישנים? וזה אולי 2 אזעקות ביום, אבל כבר ראינו כמה וכמה נפילות השבוע. זה כבר לא טיל מתימן או רקטה מעזה אלא משהו "קצת" יותר רציני.
הם פשוט הופכים לנטל
ילדים בני 22+ הם מספיק בוגרים ללכת לבד למקלט
נכון, ולכן דיברנו על אלה שאצלם אין מקלט.
ולגבי הנטל - אצלינו ההורים הם אלה שאומרים לנו כל יום שאין סיכוי שנחזור הביתה במצב הזה.
ואנחנו באמת משתדלים לא להכביד, ונמצאים בבית הרבה בשעות היום, אבל בלילות אנחנו אצל ההורים, וזה קשה מאוד. הדבר האחרון שאני יכולה להגיד על זה זה "פינוק". הרבה יותר נוח וטוב לי בבית שלי, אבל זה המצב, ובעייני זו השתדלות שהיא חובה.
מדהים לראות את השיפוטיות המטורפת של אנשים פה, כאילו כל מי שצעיר ממכם או עם דיעה אחרת לגבי השתדלות הוא מפונק, חרדתי, מגזים, מעיק, מנצל ונסחף.
ולא יודעת מה איתכם, אבל אצלינו ההורים משתי הצדדים מתקשרים בכל מלחמה לילדים שנמצאים באזור בעייתי בלי מרחב מוגן ומזמינים אותם, כי אכפת להם שהילדים שלהם יהיו במקום בטוח.

• הוסף לסימניות
זה נשמע שאנשים חיים באזורים שונים בתכלית.
באזורים של בניינים חדשים אין מקלטים בבניינים! כי יש ממ"ד בכל דירה.
הבעיה היא שזוגות צעירים גרים לרוב ביחידת דיור שהיא תוספת בניה ולכן אין בה ממ"ד.
אז לא קשור פה פינוק, אין להם לאן ללכת.

• הוסף לסימניות
ולא יודעת מה איתכם, אבל אצלינו ההורים משתי הצדדים מתקשרים בכל מלחמה לילדים שנמצאים באזור בעייתי בלי מרחב מוגן ומזמינים אותם, כי אכפת להם שהילדים שלהם יהיו במקום בטוח.
מי שלא מבין את זה מעצמו, כנראה לא חיתן ילדים (גם אני לא, אבל אני שומעת את אלה שכן).
הורים מאד דואגים כשהילדים שלהם חסרי הגנה, וזה בכל גיל.

• הוסף לסימניות
בבניינים חדשים החדר מדרגות הוא כמו ממ"ד. בגלל 2 אזעקות ביום עדיף להישאר ביחידה, וללכת לחדר מדרגות בבנין
אני לא בטוחה שזה נכון, ראיתי בעיר שלי בבניין חדש רסיסים שחדרו תקרה של חדר מדרגות.
לא נראה לי שאפשר לסמוך על זה בלי לשאול את פיקוד העורף.

• הוסף לסימניות
לא מצליחה להבין את מי שזילזל כאן באלו שהגיעו להורים
כל אחד והנתונים שלו ולפעמים לחתן עדיף הפגיעה בפרטיות מאשר הצורך להרגיע פעמיים בלילה אישה היסטרית חודשיים אחרי חתונה, ואולי היא גם הורמונלית
אני עם שתי ילדים בלי ממד, גם לא הולכת לחדר מדרגות כי אני עם כניסה מהרחוב ואין לי התרעה מקדימה, אין מצב להספיק להגיע מהבית לחדר מדרגות + לעלות קומה תוך דקה וחצי, ואני נשארתי בבית.
ואחותי הלכה להורים, כי היא ביחידה על גג וזה הרבה יותר פגיע, והיא גם לפני לידה.
וזה בסדר גמור כל אחד עם התנאים שלו

ועוד משהו, יש אנשים היסטרים יותר, הם לא יכולים להילחם בזה, בטח לא בזמן חרום!
אם אני הגעתי למסקנה שהחדר הפנימי שלי הוא השתדלות מקסימלית, אני לא לחוצה מזה, אבל אני יודעת שאני באופי שלי רגועה תמיד, ולא נכנסת לחרדות. אבל יש אנשים שונים ממני והם כנראה לא ישארו בבית בדיוק כמו שלי...

• הוסף לסימניות
ממ"ד מעל וממ"ד מתחת ניצלו. לגמרי הבדל.
נכון, זה כבר מתקרב למקלט כי הם הרבה יותר חזקים,
אבל ממד בודד לא שווה הרבה. ורוב הממדים שיש לאנשים הם כאלה כי הם בתוספות בנייה ובבניינים ישנים אין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה