- הוסף לסימניות
מה שנשאר גם מממ"ד בתוך בית מפגיעה ישירה - אין הבדל.ראינו מה נשאר מחדרי מדרגות בפגיעה ישירה
מה שנשאר גם מממ"ד בתוך בית מפגיעה ישירה - אין הבדל.ראינו מה נשאר מחדרי מדרגות בפגיעה ישירה
זה מבני ציבור של העירייה לא צריך לא מכתבים וזה לא קשור לרב וייס אני גר בביתר ואני יכול להגיד ששום מקום ציבורי לא פתוח וגם הם צחקו ביום שישי האחרון על מפקד בפיקוד העורף שהתחנן כי אז חשבו שיהיו בממדים 10 שעות ויותר וזה לא עזר בסוף זה החלטה של ראש העיר ובסמכותו בהבלעדית בעלי המוסדות הם אפילו לא עלה במקרה זה כי המבנים שייכים לעירייה והינם תחת פיקוחם הבלעדי לכן המכתב מאוד נחמד. רק הוא היה צריך היה לכתוב לכבוד ראש העיר או שהרב וייס שהוא אחד מלו צדיקים איש משכמו ומעלה כתב לבעלי מוסדות פרטיים שאין כאלה כמעט בביתרצפה בקובץ המצורף 1993301
דוברות עיריית ביתר עילית
מרא דאתרא הגר"ח ווייס שליט"א במכתב למנהלי מוסדות החינוך בעירנו, לפתוח את המקלטים לטובת מאות המתגוררים ביחידות דיור ללא ממ"ד.
הרב מציין במכתבו: "ובזה תקיימו מצוות הכנסת אורחים בהידור רב, וכן הצלת נפשות מהסכנות והבהלה".
מרא דאתרא שליט"א סיים את מכתבו בקריאה למנהלי המוסדות לפרסם את מיקום הממ"ד בכל הסביבה, וציין: ושכרכם מובטח מן השמיים.
בבנין שלי יודעת על עוד שתי משפחות שהציעו לדיירי היחידות לבוא אליהם באזעקות ומשפחה שיצאה לשבוע והביאה לזוג (לא ששוכר ממנה) מפתח שיוכלו להיכנס מתי שרוצים ואם הם רוצים לישון אצלם בממ"ד הם גם יכולים- בלי תשלום.ירבו כמותך בישראל מעל ל 93 אחוז לא כמוך ומעל 99.9999 לא ישאירו להם מפתח
בפתח תקווה הממד לא עזר בפגיעה ישירה .ראינו מה נשאר מחדרי מדרגות בפגיעה ישירה
זה עניין ההרגשה לבן אדם שהוא עשה את המקסימום מבחינתו קל וחומר שיש ילדים קטנים ואתה יוצא 4 שכנים מאותה קומה אחרונה וגם המדרגות נהיה צפוףבפתח תקווה הממד לא עזר בפגיעה ישירה .
ואילו בבת ים חדר המדרגות נשאר קיים וכל מי היה שם לא נפגע בטח לא יותר מפציעה קלה.
כל אחד שישעה בהוראת רבותיו ובגדר ההשתלדות שהוא רואה לנכון אבל חדר מדרגות פנימי ללא חלונות עם קירות בטון 20 סמ לשבת על המדרגות ולהתרחק מהדלת זה מענה טוב בעזרת השם.
מה שחשוב שרוב הפצועים הם מרסיסים ומהדף. לגבי רסיסים כמובן לוודא דאין חלונות זכוכיות או שאר רהיטים באזור
לגבי ההדף כדאי לשבת. ההדף פוגע פחות כשיושבים.
ישועת ה' כהרן עין ושנשמע בשורות טובת
מבחינת צפיפות- לפעמים הממ"ד אצל השכנים לא פחות צפוף...זה עניין ההרגשה לבן אדם שהוא עשה את המקסימום מבחינתו קל וחומר שיש ילדים קטנים ואתה יוצא 4 שכנים מאותה קומה אחרונה וגם המדרגות נהיה צפוף
מסכים. יש חדרי מדרגות קטנים.זה עניין ההרגשה לבן אדם שהוא עשה את המקסימום מבחינתו קל וחומר שיש ילדים קטנים ואתה יוצא 4 שכנים מאותה קומה אחרונה וגם המדרגות נהיה צפוף
יש לי חברים שהאשה נורא פוחדת לא להיות בממד ולכן הם אצל ההורים שלה כי הם בנו על הגג ואין להם ממד וזה משהו שקיים כולל בבניין שלי זוג + 3 ילדים קטנים שרק הפחד להתלבש באמצע הלילה לארגן לסחוב וכו הוא קשה לכן הם אצל ההורים הילדים יושנים בממד הסגורמבחינת צפיפות- לפעמים הממ"ד אצל השכנים לא פחות צפוף...
מבחינת ההרגשה, אני גם מרגישה ככה.
כמו שאמרתי עם ההרגשה אני מסכימה.יש לי חברים שהאשה נורא פוחדת לא להיות בממד ולכן הם אצל ההורים שלה כי הם בנו על הגג ואין להם ממד וזה משהו שקיים כולל בבניין שלי זוג + 3 ילדים קטנים שרק הפחד להתלבש באמצע הלילה לארגן לסחוב וכו הוא קשה לכן הם אצל ההורים הילדים יושנים בממד הסגור
ושלא נדבר על החרדות שקיימים אצל הילדים בגילאי שלש שמתעוררים מאזעקה לתוך האוזן לאבא קצת לחחוץ שמרים ויורד איתם .
אז אולי הגם שבונים בלי היתר העיריות יחייבו ממד או ממד קומתי
ניתן ללא בעיה מעל ממד קיים ובכל קומה יש כאלהכמו שאמרתי עם ההרגשה אני מסכימה.
וזה לא כ"כ פשוט לבנות ממ"ד על גג או קומתי אחרי שהבנין כבר קיים...
דיברתי כשיש מקלט באיזור גם אם הוא לא בבניןלנטל על ההורים התכוונת?
קצת צורם לי לקרוא את זה לא יודעת למה
ולא שאני אצל ההורים, אבל אם הייתי במצב שאין לי ממד ואין לי מקלט באזור
זה לא נכוןניתן ללא בעיה מעל ממד קיים ובכל קומה יש כאלה
אין מקלט. מה כ"כ קשה להבין? אין מקלט באזור, בכלל.לא הבנתי זוצים סתם מפונקים
שיתכבדו לצאת לבנין או למקלט
זה לא סיבה לרוץ לקלוץ אצל ההורים
אם כבר משפחות עם ילדים קטנים פי אלף מורכב..
אוקיי, ובבניינים ישנים? וזה אולי 2 אזעקות ביום, אבל כבר ראינו כמה וכמה נפילות השבוע. זה כבר לא טיל מתימן או רקטה מעזה אלא משהו "קצת" יותר רציני.בבניינים חדשים החדר מדרגות הוא כמו ממ"ד. בגלל 2 אזעקות ביום עדיף להישאר ביחידה, וללכת לחדר מדרגות בבנין
נכון, ולכן דיברנו על אלה שאצלם אין מקלט.הם פשוט הופכים לנטל
ילדים בני 22+ הם מספיק בוגרים ללכת לבד למקלט
מי שלא מבין את זה מעצמו, כנראה לא חיתן ילדים (גם אני לא, אבל אני שומעת את אלה שכן).ולא יודעת מה איתכם, אבל אצלינו ההורים משתי הצדדים מתקשרים בכל מלחמה לילדים שנמצאים באזור בעייתי בלי מרחב מוגן ומזמינים אותם, כי אכפת להם שהילדים שלהם יהיו במקום בטוח.
אני לא בטוחה שזה נכון, ראיתי בעיר שלי בבניין חדש רסיסים שחדרו תקרה של חדר מדרגות.בבניינים חדשים החדר מדרגות הוא כמו ממ"ד. בגלל 2 אזעקות ביום עדיף להישאר ביחידה, וללכת לחדר מדרגות בבנין
ממ"ד מעל וממ"ד מתחת ניצלו. לגמרי הבדל.מה שנשאר גם מממ"ד בתוך בית מפגיעה ישירה - אין הבדל.
נכון, זה כבר מתקרב למקלט כי הם הרבה יותר חזקים,ממ"ד מעל וממ"ד מתחת ניצלו. לגמרי הבדל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים