רצית לכתוב קודם אבל לא היה לי זמן, בעיקרון כמובן שגם HP לא מייצרים את הכוננים הקשיחים כמודמה לי שהם של HITACHI (בכל מקרה בגירסה הגדולה של ה 3.5 אינטש

. סה"כ יש היום רק 3 -4 חברות שמייצרות דיסקים קשיחים וכולם פחות או יותר זהים מבחינת ביצועים/אמינות , יש קצת הבדלים בזמינות של המוצרים על המדפים בגלל שיקולי ייבוא ושיווק וזה מה שיוצר בארצנו הקטנה (והטיפשה לפעמים - לצערי

כל מיני מיתוסים של "מבינים" כמו אל "אל תגע ב XY!" או "תקנה רק XY!" , וכל זה רק בגלל שיקול של זמינות , מחיר ו/או פונקציות נילוות.
כרגע יש מחסור בארץ של מוצרי WD בגלל שהיבואן (לייף

איבדו את הזיכיון (סיפור ארוך

ובינתיים הוא מתחלק בין כמה יבואנים קטנים יותר (טק-דטה

שעוד לא מסתדרים עם התמחור וההפצה.
לכן רואים הרבה מוצרים אחרים בשוק כמו של SEAGATE (שנותנים בד"כ 5 שנות אחריות של הדיסקים במקום 3 המקובלות - לא שזה משנה משהוא, האם היית טורח היום להחליף דיסק של 40 גיגה מפני 4-5 שנים ? אני לא . זה לא שווה את הזמן

.
ואז CMS (היבואן של HP בארץ

שיחררו לשוק כמות כוננים של HP שהייתה להם במלאי, וספייס קיבלו מחיר טוב על זה והם קנו. בעיקרון המוצרים האלו היו הרבה יותר יקרים מאשר המקבילים של WD אבל בגלל שהמחיר בשוק היה כבר מאוד נמוך CMS ספגו את ההפסד העיקר להפטר מהסחורה.
ספציפית לנושא של הדיסקים החיצוניים, היה ל HP פס ייצור אחד לא מוצלח שהיה בו לפעמים תקלות במארזים החיצוניים (של ה 3.5 אינטש

והיה בזה יחסית הרבה חזרות, לכן הייתי אולי לא להכנס לספק ולקנות MAXTOR או SEAGATE (זה אותה חברה במילא, SEAGTE קנו מזמן את MAXTOR).
מי שקנה כבר
שלא יילחץ, אם זה עבד כבר שבועיים שלושה רוב הסיכויים שזה מצויין, התקולים היו חוזרים תמיד כבר בשבוע הראשון. וכאמור זה רק היה פס ייצור אחד ורוב רובם של הכוננים כן טובים.
בדיסקים החיצוניים הקטנים, לא היו שום בעיות , ו HP מצויינים לא פחות מהאחרים, וכאמור הם מגיעים גם עם נרתיק דבר שעולה בד"כ כ-70 שח , ומאוד שימושי.