אני מורה ולא ידוע לי על חוק כזה. בכל מקרה גם אם הייתי רוצה לאפשר דבר כזה לתלמידה אין לי את האפשרות לשלוח אותה ללא השגחה לחדר לבד.שמעתי שיש חוק שלילדים עם הפרעות קשב צריך לתת חדר שקט לכתוב מבחן
המורה של הבת שלי ביקשה ממני לברר מה קורה בבתי ספר אחרים
האם החוק הזה מיושם? כיצד?
אשמח לשמוע מנסיונכם
תודה
אין אפשרות לבקש גם מהמורה הזו?יפה!
היתה לבת שלי פעם מורה מתחשבת במיוחד שנתנה לה, הלוואי וכל המורות היו סבלניות ומתחשבות כמו המורה ההיא.
לא חושבת שיש חוק בנושא הזה, אבל כל מורה שקצת אכפת לה מהתלמידות חוץ מלהעביר חומר ולבחון עליו יכולה להתחשב ולחשוב מה עושים עם אלו שלא כמו כולן.זאת המחנכת ששאלה, היא לא יכולה לדרוש ממורות אחרות לעשות את זה.
אבל היא כן רוצה לברר מה קורה במקומות אחרים.
בדרך כלל אין מבחן באותה שעה ליותר מכיתה שתיים. ותמיד יש חדרי ספח שאפשר לשים שם כמה תלמידים ביחד. לא נראה לי שיש הבדל בין תלמיד אחד לשלושה אם הם עושים מבחן בשקט ולא רוקדים הורה.באמת נראה למישהו שיש כ"כ הרבה כיתות פנויות באיזשהו בית ספר??
זה הרי לא ילד או שניים....
לא הבנתי מי החביב והידידותי יחסית, החרדי או שאינו?לא חושבת שיש חוק בנושא הזה, אבל כל מורה שקצת אכפת לה מהתלמידות חוץ מלהעביר חומר ולבחון עליו יכולה להתחשב ולחשוב מה עושים עם אלו שלא כמו כולן.
ולפני שיתקפו אותי כאן אז אגלה גילוי נאות שאני מלמדת 6 כיתות לא בחרדי החביב והידידותי יחסית, ויש לי כמה וכמה עם קשב לא מטופל, וצריך להתחשב גם בהם בין שאר הדברים שמעסיקים אותנו.
כל הכבוד לךאני מורה ולא ידוע לי על חוק כזה. בכל מקרה גם אם הייתי רוצה לאפשר דבר כזה לתלמידה אין לי את האפשרות לשלוח אותה ללא השגחה לחדר לבד.
מה שאני עושה זה לשלוח את הילדים עם המבחן הביתה ולסכם עם ההורים והילד שהוא עושה אותו לבד. אולי יגידו פה שאני נאיבית שזה באמת קורה, אבל מנסיון זה אכן עובד מצוין.
ודאי שהחרדי.לא הבנתי מי החביב והידידותי יחסית, החרדי או שאינו?
ממש ככה. אני זוכרת את עצמי יושבת בכיתה במבחן ואת המורה מפטרלת סביב כדי לתפוס את זו שמעתיקה. בתור מורה זה מצחיק אותי ממש כי אני הרי יודעת מה הרמה של כל תלמיד, בין אם הוא יקבל 100 או 20. התפקיד שלנו לגרום לו להיות מספיק בטוח בעצמו ועם מוטיבציה וככה נמנע את ההעתקות מהשורש.כל הכבוד לך
לפעמים אנחנו שוכחים מה המטרה במבחנים - לעודד את הלימוד! משקיעים כל כך הרבה אנרגיה בלמנוע העתקות אמיתיות או מדומינות עד שזאת הופכת למשימת על...
כל כך ברור??ודאי שהחרדי.
כן. למה זה מפליא?כל כך ברור??
בתי ספר לא חרדיים אני לא מכירהכן. למה זה מפליא?
אני אוהבת לשמוע כאלו סיפורים!!!אני מורה ולא ידוע לי על חוק כזה. בכל מקרה גם אם הייתי רוצה לאפשר דבר כזה לתלמידה אין לי את האפשרות לשלוח אותה ללא השגחה לחדר לבד.
מה שאני עושה זה לשלוח את הילדים עם המבחן הביתה ולסכם עם ההורים והילד שהוא עושה אותו לבד. אולי יגידו פה שאני נאיבית שזה באמת קורה, אבל מנסיון זה אכן עובד מצוין.
התכוונתי ידידותי מצד הילדים. ילדים מחונכים, הרבה פחות חוצפה, יותר דרך ארץ. מוזמנת לראות מה קורה במקומות אחרים.בתי ספר לא חרדיים אני לא מכירה
אבל בית הספר של הבנות שלי במפורש קשוח מידי, קשוח באיחורים, קשוח בתקנון, קשוח במבחנים.
ממש קשה לי עם הקשיחות, ועם העצבנות של חלק מהמורות
יש גם מורות מקסימות
אבל גם מורות שמאיימות כל הזמן בהורדת הקבצה, מתעצבנות כשבנות לא יודעות את החומר, מלחיצות.
נראה לי שפשוט קשה להן, עובדות קשה עם בית-ילדים-עבודה, הן לא אשמות, אבל הבנות סובלות
יש גם את הקטע של התקנון, שהוא ודאי אופייני לבית ספר חרדי בדווקא, שמוסיף הרבה נופך מאוד לא נעים לאוירה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים