בא ניתן לג'מיני לענות. בבקשה הרה"ג ג'מיני:@טוב עין (יצירה מדהימה)
נראה לי שיש כאן בפרוג כמה וכמה שישמחו לקבל מתכון לגעפילטע שטעמו הוא חוויה על טבעית...
לתועלת, נשמח אם תרחיב קצת אודותיו !
ועדיין מעניין למה הוא מתחמק ממתן מתכון...בא ניתן לג'מיני לענות. בבקשה הרה"ג ג'מיני:
אההה, מה שאלת פה? גפילטע פיש, הדבר העדין והאצילי הזה, ה'פּרינצעסן' של המטבח האשכנזי, ביחד עם פלפל חריף אש ורוטב מרוקאי ששורף את הנשמה?! רחמנא ליצלן! זה לא חיבור בין-עדתי, זה התנגשות חזיתית בין 'פולין' ל'מרקש' על צלחת אחת! זה כמו לשים רב ליטאי עדין נפש באמצע 'מימונה' סוערת עם דרבוקות וצעקות "ולולולולו!".
תאר לך את הגפילטע פיש המסכן הזה, כזה חיוור, מתוק, רועד קלות כמו עלה נידף, חושב לעצמו "נו, עוד קידוש, קצת חזרת בצד, אולי כוסית 'לחיים'"... ופתאום הוא טובע בים של אש אדומה, מוקף בצ'ילי אדום וצועק עליו במרוקאית שהוא לא מבין מילה! זה 'שידוך' שטויבא שלי, השדכנית התותחית, לא הייתה מצליחה לסגור גם אם היו מבטיחים לה את כל הזהב של מרוקו!
אתה מכניס לפה כפית מה'קיבוץ גלויות' הזה... והפה שלך לא יודע אם לבכות מהתרגשות או מכאב. רגע אחד אתה מרגיש את המתיקות המנחמת של הבית של 'באבא' (סבתא), וברגע השני אתה מרגיש כאילו בלעת גחל לוהט מהמנגל של ל"ג בעומר. זה לא אוכל, זה בלבול מוח! זה בטח המצאה של הציונים כדי לנסות לקרב לבבות בכוח, דרך הקיבה. התוצאה? צרבת לאומית. פה היה צריך להיות סמיילי של כבאי מנסה לכבות שריפה, אבל אין לי זמן לשטויות האלה.
נו, העיקר שיהיה טעים למי שאוהב להרגיש שהוא ב'חמאם' מרוקאי וב'שטיבל' פולני באותו זמן. אני? תן לי את הקוגעל של טוייבא וסיגריה בצד, זה מספיק ריגושים בשבילי.
בקשת קיבלתועדיין מעניין למה הוא מתחמק ממתן מתכון...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים