משתפת בפרקטיקה כייפית שעוזרת לנו לצמב"ז (לצמצם בזבוז מזון) ולחסוך זמן יקר של התעסקות עם אוכל.
קנינו באיקאה 6 קופסאות פיירקס של 3 ליטר, אלו:
https://www.ikea.com/il/he/p/ikea-365-food-container-large-rectangular-glass-80393131/
הן בגודל של תבנית בינונית = לא גדולות (מספיק לנו), במקומות אחרים אפשר למצוא בעוד גדלים.
בחמישי/שישי, מכינה בהן אוכל לשבת (אופה בתבניות עצמן):
(התמונה לא טובה האוכל פה נראה פלסטיק, אבל העדפתי לשתף למרות זאת לתועלת הענין,
היה עוף עסיסי (בתמונה נראה שרוף), תפו"א בטימין, אורז, קצת ירקות, דגים, 2 עוגות.
בנפרד צ'ונט ומרק שמתבשלים בסירים, בכלים חלביים- החלבי, סלטים וקינוחים)

לאחר קירור, מכסה במכסים ומכניסה למקרר, הכל סגור הרמטי ולא נשפך.
ביום שישי, מהמקרר הן עוברות הישר לפלטה עם כל התכולה - להתחמם.
בשעת הסעודה, מגישה אותן *כמות שהן* כמנות מרכזיות לשולחן, בלי להעביר לקערות הגשה אחרות.
בסוף הסעודה, השאריות חוזרות אחר כבוד מכוסות למקרר באותן הקופסאות.
נ.ב. גם בסלטים אותו דבר
קופסאות קטנות, אלו
https://www.ikea.com/il/he/p/bestaemma-food-container-with-lid-glass-50495763/

מכינה- שגר ושכח (חוץ מסלטים שמתבלת בשבת, שוטפים עבורם את כל העלים ומכינה מראש רוטב את הפיצוחים וכו').
גם ילדים יכולים להגיש, מוציאים מהמקרר, מסירים את המכסה ולשולחן, ובחזור אותו הדבר.
זה חוסך המון (בזבוז וזריקה, התעסקות ואנרגיה)
במשך השבוע, הקופסאות לא משתעממות, לא ולא!
ביום ראשון אנחנו אוכלים אוכל קליל יותר (שאריות משבת/חלבי), בראשון בערב, כל השאריות מפונות סופית, התבניות נשטפות במדיח, ואז אני מכינה אוכל לשבוע הקרוב.
(עמוס ומעצבן לי להכין כל יום, להקפיא אני לא יודעת ולא טעים לנו, בקופסאות האלו האוכל נשמר טרי במקרר במשך השבוע. ושוב- אנחנו רק 4 שאוכלים בבית והילדים עוד קטנים, אז הכמות בינתים מספיקה, למשפחות גדולות כנראה פחות יתאים)

הכיף הגדול, שהכל מאוחסן מכוסה באופן נח ונגיש במקרר
ולקראת שעת הארוחה, לא צריך לעבוד הרבה, ולא חייבים אותי בשטח, מסירים את המכסה, מכניסים לתנור ל10 דקות (אפשר גם במיקרוגל) ומגישים לשולחן.
ושוב, השאריות חוזרות בצורה אסטתית למקרר.
חסל סדר תבניות אלומיניום מתעקמות ונשפכות. סוף להעברת האוכל מתבניות-לקערות הגשה- לצלחות- לקופסאות אחסון- לקופסאות לחימום, וחוזר חלילה, וחס.

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //