- הוסף לסימניות
מצטרפת למה שכתבו מעלי - אם תפקיד האדריכל היה לרישוי בלבד - אז הוא לא היה צריך להגיע לשטח. אבל אם הוא הוציא תוכניות בניה לביצוע אז בהחלט יש מקום לומר שהוא אשם.
חובה!!!!אולי זה לא חובה? לא יודע.
המהנדס בודק את חוזק הבטון ומיקום הברזלים- לוודא שהכל לפי התקן ושאין סכנה ליציבות המבנה.מנסיוני הקטן, המהנדס מגיע לשטח ממש לפני היציקה, לבדוק שאכן הכל נעשה לפי התוכניות שלו (מיקום עמודים וקורות, גודל עמודים, כמות ברזל, וכדומה). אולי זה לא חובה? לא יודע.
מי היה אמור להסב את תשומת לבנו לדבר הזה? הקבלן?נשמע שבמקרה זה השתמשו בתכנית של ההיתר (שלא תמיד מתאימה למציאות בשטח) ולא בתכנית עבודה,
המהנדס לא נותן תוכנית להיתר רק חישובים סטטיים וחתימה, באם יש תוכנית ברזל זה לביצוע.כפי שכתבתי וכתבו אחרים, נשמע שבמקרה זה השתמשו בתכנית של ההיתר (שלא תמיד מתאימה למציאות בשטח) ולא בתכנית עבודה, ולמרבה הצער לכן נגרמה הטעות.
אתם!!!!מי היה אמור להסב את תשומת לבנו לדבר הזה? הקבלן?
כמובן שהתכנית של המהנדס היא לביצוע. השאלה אם התכנית האדריכלית שעליה התבסס המהנדס היתה לרישוי או לביצוע.המהנדס לא נותן תוכנית להיתר רק חישובים סטטיים וחתימה, באם יש תוכנית ברזל זה לביצוע.
לא חושבת שהקבלן אשם.מי היה אמור להסב את תשומת לבנו לדבר הזה? הקבלן?
בעדינות, בבקשה.אתם!!!!
באם סיכמתם עם האדריכל על היתר בניה הוא לא הביא לכם תוכנית לביצוע, וכמובן הודיע לכם שתוכנית לביצוע בתשלום נפרד, באם כל זה נכון והוחלט לחסוך על תוכנית לביצוע,
התשלום נפרע עכשיו!!!
בהנחה ונשכר אדריכל שאיננו מהמגזר שלנו, ולא מכיר את הפער בין הגשה לבניה בפועל - לפחות שיהיה מקצוען.כמובן שהתכנית של המהנדס היא לביצוע. השאלה אם התכנית האדריכלית שעליה התבסס המהנדס היתה לרישוי או לביצוע.
חוזרת שוב על מה שציינו מעלי:מי היה אמור להסב את תשומת לבנו לדבר הזה? הקבלן?
פתאום המשפט הזה צד את עיני...האדריכל אומר, עבדתי לפי התכניות שקיבלתי מהעירייה.
תנסו גם לבקש תכניות שהופקו על ידו, (ובכנות, לא נראה לי שתקבלו) ואיתם לגשת לאדריכל/ית מנוסה לקבלת תובנות על איכות התכנון.
מה הכוונה תמונות? הדמיות?לכו תסבירו את זה ללקוח שרק תמונות מעניינות אותו, למרות שבהרבה מהמקרים התוצאה הסופית של דירה שתיכננתי היא לא לטעמי, כי הלקוח הוא זה שבחר את הצבעים \ ריהוט או מה שלא יהיה,ולא לפי המלצתי,או שבכלל רקעשיתי להם תוכניות חלוקה, בלי להיכנס בכלל לגימורים \ בחירת אריחים וכו'
מבחינתם- ''אין לי שום הבנה בתוכניות, רוצים לראות תמונות''. חבל.
מה הכוונה תמונות? הדמיות?
לא הבנתי.
לגבי גימורים - אממ.. לא בטוח שזה צריך לעניין אותנו. אנחנו רק צריכים לדאוג שמה שבתחום אחריותנו (קרי: תכנון מסודר, מדוייק וחכם) - יהיה פרפקט.
משגע אותי שאנשים לוקחים בעל מקצוע, ואין להם שום מושג לגבי כישוריו.
ראיתי במקרה סט תכניות שהוא ערך ללקוח. ו.. נדהמתי.
תכניות מהוקצעות, נקיות. הכל פשוט נראה טוב. רואים את הגיל של המתכנן! בלי כל מיני נסיונות להרשים את הלקוח. הכל פשוט עובד. אזור פרטי, אזור ציבורי, הפרדה חכמה בין האיזורים בבית, כל חדר הוא חדר, אין שום פתרונות קש מאולתרים שנראים זוועה וגם יתפקדו זוועה.
..
בגדול הייתי לוקח רק מפקח דתי לאומי מישהו ככה מרמת גן או מודיעין מטעמים מובנים, וסליחה מכל המפקחים מאנ"ש, והאדריכליות שעושות השלמת הכנסה מפיקוח כביכול.
צר לי...בגדול הייתי לוקח רק מפקח דתי לאומי מישהו ככה מרמת גן או מודיעין מטעמים מובנים, וסליחה מכל המפקחים מאנ"ש, והאדריכליות שעושות השלמת הכנסה מפיקוח כביכול.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים