נכתב ע"י אשר כותבת;2233420:כל מה שנכתב פה טוב ויפה.
אני לא חושבת שזה אמור לסתור את הרצון שלי כאמא,
לדעת האם רמת התפיסה של ביתי היא יוצאת דופן.
עכשיו השאלה של פיגי רלוונטית- איפה עושים אבחון?
נכתב ע"י רותי קפלר;2229165:בדיוק מה שהלכתי לכתוב.
לצערי, בתי הספר שלנו במתכונתם היום, לא מטפחים מצויינות. (יש להם את הסיבות שלהם. אבל מעשית, זו התוצאה).
ופעם היה עוד יותר גרוע: היו מכבים כל זיק של מחוננות ועצמאות. ילדה ששאלה שאלה מבריקה, הייתה חוטפת על הראש מהמורה. פעם, פעמיים, עד שלמדה להפסיק לשאול.
נכתב ע"י רותי קפלר;2229165:בדיוק מה שהלכתי לכתוב.
לצערי, בתי הספר שלנו במתכונתם היום, לא מטפחים מצויינות. (יש להם את הסיבות שלהם. אבל מעשית, זו התוצאה).
ופעם היה עוד יותר גרוע: היו מכבים כל זיק של מחוננות ועצמאות. ילדה ששאלה שאלה מבריקה, הייתה חוטפת על הראש מהמורה. פעם, פעמיים, עד שלמדה להפסיק לשאול.
נכתב ע"י dy101;2233693:לא קראתי את כל האשכול.
אבל אם את המצב הלימודי בבתי הספר אתן מגדירות: חינוך לבינוניות, אז לא ברור איפה הבנות שלכן לומדות. אני, כמורה, קבלתי הרבה פעמים על כך שמערכת החינוך מעמיסה יותר מדיי, וגם בנות בכיתה ב' מתמודדות עם מבחנים מלחיצים (מיצב, מיצב מגן...) ודרישות לימודיות גבוהות שלא תורמות להן ידע אמיתי, ובעיקר מלחיצות אותן ואת האימהות. גם החומר בחשבון של כיתה ז' הזוי בעיניי (לפחות איפה שאני לימדתי) יצאו מפרופורציה לגמרי. ופה מדברים על בינוניות...
לא מדובר על רמה לימודית בשיטה המסורתית היבשה הרגילה...נכתב ע"י dy101;2233693:לא קראתי את כל האשכול.
אבל אם את המצב הלימודי בבתי הספר אתן מגדירות: חינוך לבינוניות, אז לא ברור איפה הבנות שלכן לומדות. אני, כמורה, קבלתי הרבה פעמים על כך שמערכת החינוך מעמיסה יותר מדיי, וגם בנות בכיתה ב' מתמודדות עם מבחנים מלחיצים (מיצב, מיצב מגן...) ודרישות לימודיות גבוהות שלא תורמות להן ידע אמיתי, ובעיקר מלחיצות אותן ואת האימהות. גם החומר בחשבון של כיתה ז' הזוי בעיניי (לפחות איפה שאני לימדתי) יצאו מפרופורציה לגמרי. ופה מדברים על בינוניות...
נכתב ע"י נוי;2233737:לא מדובר על רמה לימודית בשיטה המסורתית היבשה הרגילה...
מדכאים ומחניקים כל פרץ של יצירתיות וחשיבה לא שבלונית. וכל תשובה שלא לפי הספר נפסלת במקום להתמוגג מהכושר לפתור בדרכים אחרות (לעתים חכמות הרבה יותר מהמורה הקפדנית).
דוגמה ממעשה שהיה ולא פעם אחת: אחת הסתבכה עם שאלה במתמטיקה בשיעורי בית, בקשה עזרה מאחיה שלא למד ליב"ה... הוא פתר לה את השאלה להפליא. איך? מה הפרוש. כי זו התשובה. המוח שלו מהיר וחד. נאנחה האחות:"אוח, אבל מה זה יעזור? אין לי את הדרך!"
דוגמה שניה שכואבת לי מאוד- מתחום הבנים: נער שבמהלך לימוד הסוגיה נהג לעמת את המג"ש במובאות מגמרות אחרות בעניינים הנושקים לנושא הסוגיה. לא מתוך מטרת ניגוח,חלילה, אלא העמקה והתנצחות בלימוד. שב בשקט! זה מפריע למג"ש. זה קרה רק אצל אחד ספציפי, אבל הספיק כדי להחניק את חדוות הלימוד באותה השנה. ואחרי זה מתפלאים למה בדורנו נדיר למצוא עילויים. כי לא נותנים לכישרונות הטובים לפרוץ.
לא בבית ספרנו...נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2233765:רק לידיעתך, הרבנית נוי,
במבחני הבגרות כן מקבלים גם דרך הגיונית, אם היא מוסברת.
בשנה שעברה היתה תלמידה גאונית מבית שמש (כמדומני), חרדית, אגב, שפתרה מבחן בגרות של חמש יחידות במתמטיקה בלי תרגיל אחד! הכל הוסבר בעברית ובדרך ההגיון.
היא קבלה מאה!
חני
נכתב ע"י נוי;2233810:לא בבית ספרנו...
אבל טוב לשמוע.
אין קשר בין חינוך לבינוניות לבין עומס לימודי.נכתב ע"י אשר כותבת;2233729:מבינה על מה את מדברת. בהחלט.
העניין הוא שבימים שכותבי התגובות היו ביסודי הרמה היתה בינונית ובגובה העיניים.
ואילו כעת, הרמה עלתה, יש תחרות ויש מחוייבויות של משרד החנוך.
זה נורא וזה מפיל בין הכסאות את הבנות שיש להן מעט קושי קוגנטיבי או התפתחותי
ומי שהכי נענש הן האמהות, שעומלות ללמד את החומר שוב ושוב או לשלם למורה פרטית.
נכתב ע"י נוי;2233737:לא מדובר על רמה לימודית בשיטה המסורתית היבשה הרגילה...
מדכאים ומחניקים כל פרץ של יצירתיות וחשיבה לא שבלונית. וכל תשובה שלא לפי הספר נפסלת במקום להתמוגג מהכושר לפתור בדרכים אחרות (לעתים חכמות הרבה יותר מהמורה הקפדנית).
דוגמה ממעשה שהיה ולא פעם אחת: אחת הסתבכה עם שאלה במתמטיקה בשיעורי בית, בקשה עזרה מאחיה שלא למד ליב"ה... הוא פתר לה את השאלה להפליא. איך? מה הפרוש. כי זו התשובה. המוח שלו מהיר וחד. נאנחה האחות:"אוח, אבל מה זה יעזור? אין לי את הדרך!"
דוגמה שניה שכואבת לי מאוד- מתחום הבנים: נער שבמהלך לימוד הסוגיה נהג לעמת את המג"ש במובאות מגמרות אחרות בעניינים הנושקים לנושא הסוגיה. לא מתוך מטרת ניגוח,חלילה, אלא העמקה והתנצחות בלימוד. שב בשקט! זה מפריע למג"ש. זה קרה רק אצל אחד ספציפי, אבל הספיק כדי להחניק את חדוות הלימוד באותה השנה. ואחרי זה מתפלאים למה בדורנו נדיר למצוא עילויים. כי לא נותנים לכישרונות הטובים לפרוץ.
הכול טוב ויפה אם ההגדרה למצב היא:"הפרעה", במקום התמוגגות והפניה לאפיק בו יוכל הכישרון לבוא לידי ביטוי. זה עצוב.נכתב ע"י מיכל ב';2233851:אני קצת מבינה את המג"ש.
כי תכלס זה מפריע.
גם אני עשיתי את זה למורות שלי. הייתי שואלת מתוך הבנה (ואני לא מחוננת ולא בגבול), וכיום במבט לאחור אני רואה כמה זה מפריע לנהל שיעור.
אתה רוצה השתתפות, אבל לא התנצחויות.
והכי מפריע זה שאי אפשר לשלוח את התלמיד המפריע הזה החוצה.. כי הוא לא נחשב למפריע בהגדרה..
ואני כן חושבת שיש לתת מקום לתלמידים שרוצים להתנצח, כי ככה זה לימוד הגמרא.
אבל לא במסגרת שיעור היטרוגני בכיתה של 30 ילדים.
נכתב ע"י נוי;2233871:הכול טוב ויפה אם ההגדרה למצב היא:"הפרעה", במקום התמוגגות והפניה לאפיק בו יוכל הכישרון לבוא לידי ביטוי. זה עצוב.
נכתב ע"י גלבוע;2233841:אין קשר בין חינוך לבינוניות לבין עומס לימודי.
הבת שלי (ז') עובדת קשה על שינון ודקלום, אבל אין לה כל גירוי לחשיבה עצמאית או יצירתית.
עייני בהודעה של נוי מה עלול לקרות לילדים שיש להם את ההברקה בטבעם....
לא סתם הוזהרתי כשנכנסתי לסמינר 'אם את רוצה לשרוד, שבי בשקט ואל תשאלי שאלות'.
והיום זה רק יותר גרוע.
נכתב ע"י אשר כותבת;2233911:גלבוע, את לא חושבת שכיום הרמה גבוהה בהרבה ממה שאנחנו למדנו?
חומרים שאני למדתי בכתה ד', מחייבים בנות בכתה ג' לדעת ספץ.
אני זוכרת את עצמי יושבת ללמוד עם אחיותיי הקטנות ונדהמת!! איך מבקשים מהן ללמוד חומר שלמדתי לפחות שנה אחת מעל?
ובהחלט אני מבינה את הצער על סתימת כל יצירתיות. אני לא אשכח שאחת המורות שלי, סתמה לי את הפה, כשהבאתי תשובה מבריקה ששבוע לפני כן, אבי שיחיה לימד אותי, בלי שום קשר לחומר הנלמד.
היו גם מורות שנורא התפעלו מההברקה שלי, ולדעתי זה מראה על איכות של מורות ומידות אציליות שקשה למצוא היום.
בכתה ה' ידעתי לדקלם למורה את כל מערך כדור הארץ, השמש והירח והימים עם העונות.
היא הייתה בהלם טוטאלי. זה הודות לאבא שלי שתמיד העשיר אותנו בידע, בערבים כשישבנו בצותא במרפסת. ואני זוכרת איך היא התלהבה, והנהנה לכיווני בכל פעם שהתבקשה תשובה, וכתבה לי מחמאות במבחן...
היום המורות קצרות רוח וצעירות, עובדות תחת לחץ איום, הכיתה גם היא לא קלה...
אפשר להבין שככול שיורדים הדורות, גם האיכות של המורות יורדת.
והלוואי ואתבדה.
הוא שאמרנו: המערכת בסגנון של ימנו לא מסוגלת להתמודד עם ילדים יצירתיים ומוכשרים מעל לממוצע. היא חונקת אותם במקום ליהנות מהם.נכתב ע"י מיכל ב';2233885:הפרעה כי זה מפריע למהלך התקין של השיעור.
בו המגש מדבר והתלמידים מקשיבים ועונים מדי פעם תשובות.
לא מתנצחים ומסיטים את הנושא או מתעכבים איתו יתר על המידה.
יש לו חומר שהוא הכין ורוצה להעביר באופן תקין.
ואני מסכימה איתך שצריך לתת אפיק, שבו זה לא יחשב להפרעה, אלא ליתרון.
ובדיוק לכן יסדו את הרעיון של כיתות למחוננים.
הילדים הללו שפירטת, יתכן ושייכים לכיתת מחוננים שתעודד יצירתיות ולא תגדע אותה.
נכתב ע"י נוי;2233928:הוא שאמרנו: המערכת בסגנון של ימנו לא מסוגלת להתמודד עם ילדים יצירתיים ומוכשרים מעל לממוצע. היא חונקת אותם במקום ליהנות מהם.
כשנופלים על מורה/רב עם שאר רוח וגמישות, יש סיכוי. אם לא, אוח. אוח. אוח.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים