- הוסף לסימניות
ונניח שאי אפשר למות?"לא שמעתי שאפשר למות מהשמש"
הילד סובל, חם לו, לא נעים לו. אפשר בפעולה קטנה ופשוטה להקל עליו כל כך.
זה פשוט עצוב
ונניח שאי אפשר למות?"לא שמעתי שאפשר למות מהשמש"
אפשר גם למות, לא רק להתייבש.פשוט להתייבש, זה לא מספיק נורא...
זה בדיוק מה שלא צריך להיות.אני רוצה להעיר שלא משנה כמה ננסה לשמור על ילדינו, תמיד הם יהיו חשופים לסכנות פה ושם.
קל לשפוט ולבקר את השני. את העגלה בחוץ עם התינוק. את הילדה בת השש שלוקחת את את אחיה בן השלוש לגינה.
אם חס וחלילה יגיעו אליכם שילדכם בן התשע טיפס על עץ בגובה שלושה מטרים וחצי ונפל. איך תרגישו? הכי לא אחראים בעולם..
והמהירות שבה ילדים דוהרים על אופניים? רגילות. אפילו לא חשמליות... כנופיית רוכבי אופניים מתוקים בגילאי 8-12 דוהרים בירידות חדות ומזגזגים בין הולכי רגל... אני יודעת, אני הייתי ביניהם
כוונתי היא. אי אפשר לשמור על ילדים בצמר גפן. ילד בריא תמיד יחשף לסכנות פה ושם. אמנם אין לי עדיין ילדים גדולים, אבל אני עצמי הייתי ילדה כשאני חושבת על כמות הסכנות שחשפנו עצמינו אליה, אני מבינה שהקב"ה הוא היחיד ששמר עלינו. (טיפוס על קירות של סלעים, דהירות מטורפות של אופניים, טיפוס על מתקנים בגובה שתי קומות מבחוץ, הליכה למגרשים עזובים...)
שומר פתאים ה'.
אינני מתכוונת להמעיט בחשיבות האחריות והזהירות, חלילה. מי שהבין זאת מדברי, טעות שלי.המשפט ממש מסוכן בהקשר של האשכול הזה,
כי זה הרי בדיוק אחד הגורמים המרכזיים לתופעה שמתוארת כאן באשכול עם עשרות עדויות מזעזעות.
"הילדים ממילא בסכנה כל הזמן, ולכן ניתן להם לטוס באופניים בכבישים,
לטפס על עצים גבוהים, לשמור לבד על הקטנים, השם שומר עליהם..."
ועליהם הכתוב עומד וזועק "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"!
תלוי... אבל אף פעם אין שליטה של מאה אחוז היכן הילד נמצא. וכן. אני חושבת שצריך לסמוך על הקב"ה בענין. לעורר בילד הרבה מודעות. ולהתפלל הרבה.זה בדיוק מה שלא צריך להיות.
הורים לא אמורים לתת לילד החמוד והצדיק לדהור ברחובות על אופניים בצורה מטורפת. ובטח ובטח לא ללכת למקומות עזובים.
גם בגיל בוגר יותר וגם בגיל ישיבה ההורים חייבים לדעת איפה הילדים מסתובבים.
זה מאד כיף לתת לילד להתפרק בערב אחרי הלימודים בת"ת בישיבה, לתת לו לדהור כמו מטורף לסכן את חייו וחיי אחרים ולסכן את עתידו הרוחני בללכת למגרש עזוב ולהגיד שומר פתאים ה'.
מגיל מסוים ולא באופן שרירותי.אתם לא נותנים לילדים לרדת למטה?
לא. אבל בהחלט נבדוק כל כמה דקות מה איתם.אולי נדהר אחריהם עם האופניים כדי לראות בדיוק איפה הם נמצאים?
פרשנות שלך מבחירה שלך. רוב המגיבים לא השתמשו במילה "חרדים".אך האוירה באשכול היתה שיפוטית ומלאת הלקאה עצמית. "תראו את החרדים האלה שנותנים לגדולים לשמור על הקטנים, אצלי זה בחיים לא היה קורה"
שימי לב שלא דיברתי על אופניים בכביש, שזה לדעתי נטו מודעות וחינוך אלא על המדרכה, במקום הבטוח. לא הרגשתי התור ילדה שאני מסכנת את עצמי, כן?! רכבתי במדרכה כל הזמן. ועדיין, זה לא היה נראה טוב...מגיל מסוים ולא באופן שרירותי.
לא. אבל בהחלט נבדוק כל כמה דקות מה איתם.
ובכלל, מחנכים מראש שעם אופניים לא יורדים לכביש אלא רוכבים רק בשבילים מסומנים.
זה ברור שכל הסיפורים הללו הם על חרדים מ'קבוצות מסוימות' שנגד המדינה והציונים. שאר החרדים הם מחונכים, חכמים ושומרים על ילדיהם.
זה אשכול שבא לעורר הורים לשמור על ילדיהם בפרט בתקופה הרת סיכונים.
אל תסיטו את הדיון לחרדים-חילונים. לא מעניין ולא רלוונטי.
אף אחד לא חלק על דרך העולם רק לא הבנתי איך זה סותר לעורר לזהירות באופן שכן נתון לבחירתנו והוא אף מחובתנו כהורים שקבלו פקדון יקר.ואני חוזרת ואומרת. תורידו את הצ'קלקות מהראש כבר עכשיו. ילד בריא תמיד יסתכן בסיכון כלשהוא.
אבל הפורום הזה הוא חרדי ולכן השיח הוא בין ניקים חרדים. חילונים בד"כ לא מסתובבים פהצר לי,
אך בסיפור בפתח השרשור הנפשות הפועלות כלל וכלל לא היו חרדים.
נכון.אבל הפורום הזה הוא חרדי ולכן השיח הוא בין ניקים חרדים. חילונים בד"כ לא מסתובבים פה.
זהות ההורים לא מעניינת אותי וכולנו, חרדים כחילונים אמורים להיזהר.
לצערי זו בעיה שקיימת בכל דיון על ליקוי או סוגיה.נכון.
אבל הקטע שהופכים את זה לאנטי חרדיות - מפוצץ.
רשלנות יכולה להיות קימת בכל מגזר.
תיקון- לא יכולה, נמצאת.
סליחה אבל המשפט הזה קצת צורם לי....עזבו אם משהו לא רוצה את הילדים האלו למה הוא מביא אותם????????
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים