- הוסף לסימניות
אז אין מצב שהילד יכול לקרוא בלי להבין, אבל כן להצליח לקרוא?ואז לרגם את המושגים שהם יהיו מובנים ועוד ועוד
הבעיה היא בעצם הקריאה או הניתוח?
אז אין מצב שהילד יכול לקרוא בלי להבין, אבל כן להצליח לקרוא?ואז לרגם את המושגים שהם יהיו מובנים ועוד ועוד
למה אין מצב ?! יש !אז אין מצב שהילד יכול לקרוא בלי להבין, אבל כן להצליח לקרוא?
איפה אפשר להשיג?למה אין מצב ?! יש !
אני ממליץ לקרוא את הספר 'שותף לדף' של הרב משה יודלוב, שהוא ממש מסביר מה צריך לדעת ואיך מגיעים להבנת הגמרא בצורה מאד ברורה
בחנויות הספריםאיפה אפשר להשיג?
פה תקראו יותר על מה ההבדל בין גמרא לספר קריאה והאם אפשר רק לקרוא גמרא בלבדאז אין מצב שהילד יכול לקרוא בלי להבין, אבל כן להצליח לקרוא?
על זו השאלה, למה בגמרא מתקשה לקרוא (אפילו בלי להבין) ובספר קריאה הוא זורם.למה אין מצב ?! יש !
אני ממליץ לקרוא את הספר 'שותף לדף' של הרב משה יודלוב, שהוא ממש מסביר מה צריך לדעת ואיך מגיעים להבנת הגמרא בצורה מאד ברורה
במה הוא מתקשה? בתרגום של המילים? בתהליך הלוגי של הסוגיות??
יש לי במה לעזור,גם לי היה קשה
מתקשה בקריאה עצמה, עוד לפני ההבנה או התרגום.
מה יש לכם להמליץ?
תודה
א. גמרא זה בארמיתעל זו השאלה, למה בגמרא מתקשה לקרוא (אפילו בלי להבין) ובספר קריאה הוא זורם.
המליצו כאן על הרב ד"ר גד דואר ,
מישהו יודע מאיזה אוניברסיטה / מכללה יש לו תואר ד"ר ?
למרבה הצער אין מסגרות לימודיות סבירות, לכאלה שלא מסתדרים עם גמרא.בנוסף למה שכתבו למעלה, צריך להכיר גם במציאות שלימוד גמרא לא מתאים לכל אחד
איפה ניתן להשיג את הספר?
דיברתי עם המחבר והוא מוכר את הספר רק למוסדות חינוך בכמויות, לא לפרטייםאיפה ניתן להשיג את הספר?
די אופיני לבעלי קשב וריכוזסליחה על ההקפצה,
אבל זה רלוונטי לנושא,
האם הגיוני שנער בן 14 וחצי קורא ספרים כמו תולעת ספרים,
ספרים סגנון מאיה קינן - איסתרק וכדו׳
אמנם לא קורא מהר מאד, אבל בולע ספר אחרי ספר
ואילו בגמרא מתקשה ממש?
לאלו שמבינים, האם אפשר להסביר מה עומד מאחורי זה?
מה שיש בנקודות המכירה של בלוי זה לא אותו ספר שהוא ביקשרואים את זה בנקודות מכירה של י. בלוי ואני מאמין שבשיטוט בחנויות בטוח תמצא.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים