הייתי מאוד מרוצה מהדסה בית שמש. (נראה לי היחיד בארץ שלא בבית חולים, וזה פלוס ענק. בלי חיידקים וכל מיני)אשמח לקבל המלצה על מרפאת אכילה במרכז אם יש לך המלצה.
ממליצה לך מאוד ללכת לייעוץ של גישת שפר . לי באופן אישי עזר מאוד !!!שלום וברכה!
אשמח לקבל מידע מבעלת נסיון לגבי ילד בן 3 סרבן אכילה ברמה מוגזמת!
הבן שלי בן 3 חי על מטרנות!,זה בעצם האוכל העיקרי שלו,
חוץ מזה יש הרבה סוגי ממתקים כמו סוכריות ושוקולדים שהוא מאוד אוהב(חטיפים בקושי..)
ועוד איזה שתי סוגי מעדנים שהוא אוכל בשמחה,
חוץ מזה הילד לא אוכל כלום!!!
מה שאני מנסה בדרכים נעימות וגם פחות כלום לא עוזר,
על כל דבר הוא אומר לי 'איכס' ושהוא לא אוהב(כמובן בלי לטעום)
לאחרונה אני כבר קצת מרגישה שזה חצה את הגבול ומאוד רוצה לטפל בעניין,פשוט אין לי מושג איך.
מבחינת הרופא אין לו שום בעיה שהוא ימשיך עם מטרנות עד 120,
הוא אומר שהרי יש שם כל מה שהגוף צריך ובאמת הילד ברוך ה' בריא ושלם בלי עין הרע,
זה גם לא נקרא הפרעת אכילה כי אין לו שום בעיה ושום בעיה בהתפתחות.
אם למישהי יש נסיון עם דבר דומה ויודעת למי אפשר לפנות לעזרה אשמח מאוד לדעת,
תודה מראש!
אצלי אותו דבר בדיוק!אשמח לעזרה
הבן שלי בן שנה וחצי אוכל רק מטרנה שלב 2(שלב 3 לא טעים לו) בלי דייסה
לא מסוגל להכניס אוכל ואם כן הכניס לפה הוא מוציא תוך שניה
אבל אם יהיה חטיפים או ביסקוויט על הרצפה הוא יאכל
מרקים אוכל קצת
מכניס הכל לפה חוץ מאוכל
יש לו גם לשון קשורה
אני לא רוצה שיגיע למצב כמו שמתארים פה רוצה לטפל מעכשיו
יש למשהיא נסיון בזה?
אמונה דגן- 0525254955 בהצלחה! |
קשה להפסיק כי ילד רגיל לקבל את זה למשל לפני השינה.בינתיים להתחיל עם חשיפה בהדגה למאכלים שונים..
להניח לידה מאכלים שונים בצורה יפה ואסתטית מבלי לדחוק בה לאכול או לטעום,
להראות לה איך מבשלים ואופים - לתת לה לעזור לך להכין אוכל בבית
לתת לה לשחק באוכל - מאוד עוזר לחשיפה
ממליצה לפנות לקל"ת מומחית לאכילה - מאוד מאוד עוזר
והמלצה מכאן להבא:
בגיל שנה ויום להפסיק להביא מטרנה - ילד לא צריך את זה בגיל שנה וזה הורס את השיניים ואת היכולת לסגל תזונה כמו של ילד.
איך את מכריחה אותם?דעה לא פופולרית
הילדים שלי סרבני אכילה כל אחד ברמתו
אבל - ממתקים - אין בבית !
אוכל בצהריים - ילד שלא גמר את הצלחת - של ציפורים..- אין חברים בצהריים - לא יורדים לגינה ולא מקבלים שכנים לבית
זה ברור להם מאד שאני רצינית בזה וזה דיכאון צהריים שלמים להיות לבד..
אז גם אם זה איכס - והם ממש עושים לי הצגות שהם מקיאים וכו הם יושבים כמובן עם סיפור שכנועים וכו וכו - ואוכלים בצער רב וביגון קודר
אני לא נרתעת להכריח ממש - ושיקומו לי כל היועצים למינהם - עד שלא הכרחתי לאכול - חביתה / תפוח /מלפפון
ועוד כמה דברים חיוניים - לא נגעו בפרות ירקות וחלבון !!! על כל סוגיו!!! בכלל !!! ואין לזה תקווה אחרת - זה השיטה שלי
ילד חייב לאכול - וילד כן מגיע לתת תזונה - בפירוש ככה! מאז שהתחלתי להכריח - הם התחילו לאכול!!!
לפני זה הם לא הסכימו לטעום וממילא לא ידעו שזה אכיל בכלל
כמובן שכל מי שהילדים שלו אוכלים רגיל לא מבין מה נסגר - להכריח! ילד! לאכול !
מה פתאום - ילד רעב אוכל ... זה בערך כמו להגיד - מבוגר שבע לא אוכל ........ לכו תתוכחו עם עובדות
ברור שרק מטרנה זה הפרעת אכילה מאד רצינית
לי הדיאטנית של הקופה אמרה לרווח מאד בין הארוחות - לא לתת כלום בין לבין
אני שדרגתי את זה - פשוט כי זה לא עבד ... והתחלתי להכריח ממש - כיום -4 שנים אחרי זה - עובד פלאים
הם רגילים לשבת ולאכול - אין אופציה להבריז - יש כאלה שכיף להם לאכול
יש כאלה שפחות
בכל מקרה את המינימום חובה לאכול
וממתקים ממש - סוכריות וכו - לא אמורים בכלל להיכנס לבית
אני לא "יועצים למיניהם", ממש לא. אבל לא יכולתי שלא להגיב לזה כאמא לילדים (חלקם סרבני אכילה רציניים).אני לא נרתעת להכריח ממש - ושיקומו לי כל היועצים למינהם
אני חושבת שלהכריח זה הדבר הכי גרועדעה לא פופולרית
הילדים שלי סרבני אכילה כל אחד ברמתו
אבל - ממתקים - אין בבית !
אוכל בצהריים - ילד שלא גמר את הצלחת - של ציפורים..- אין חברים בצהריים - לא יורדים לגינה ולא מקבלים שכנים לבית
זה ברור להם מאד שאני רצינית בזה וזה דיכאון צהריים שלמים להיות לבד..
אז גם אם זה איכס - והם ממש עושים לי הצגות שהם מקיאים וכו הם יושבים כמובן עם סיפור שכנועים וכו וכו - ואוכלים בצער רב וביגון קודר
אני לא נרתעת להכריח ממש - ושיקומו לי כל היועצים למינהם - עד שלא הכרחתי לאכול - חביתה / תפוח /מלפפון
ועוד כמה דברים חיוניים - לא נגעו בפרות ירקות וחלבון !!! על כל סוגיו!!! בכלל !!! ואין לזה תקווה אחרת - זה השיטה שלי
ילד חייב לאכול - וילד כן מגיע לתת תזונה - בפירוש ככה! מאז שהתחלתי להכריח - הם התחילו לאכול!!!
לפני זה הם לא הסכימו לטעום וממילא לא ידעו שזה אכיל בכלל
כמובן שכל מי שהילדים שלו אוכלים רגיל לא מבין מה נסגר - להכריח! ילד! לאכול !
מה פתאום - ילד רעב אוכל ... זה בערך כמו להגיד - מבוגר שבע לא אוכל ........ לכו תתוכחו עם עובדות
ברור שרק מטרנה זה הפרעת אכילה מאד רצינית
לי הדיאטנית של הקופה אמרה לרווח מאד בין הארוחות - לא לתת כלום בין לבין
אני שדרגתי את זה - פשוט כי זה לא עבד ... והתחלתי להכריח ממש - כיום -4 שנים אחרי זה - עובד פלאים
הם רגילים לשבת ולאכול - אין אופציה להבריז - יש כאלה שכיף להם לאכול
יש כאלה שפחות
בכל מקרה את המינימום חובה לאכול
וממתקים ממש - סוכריות וכו - לא אמורים בכלל להיכנס לבית
שלום וברכה!
חוץ מזה יש הרבה סוגי ממתקים כמו סוכריות ושוקולדים שהוא מאוד אוהב(חטיפים בקושי..)
לאחרונה אני כבר קצת מרגישה שזה חצה את הגבול ומאוד רוצה לטפל בעניין,פשוט אין לי מושג איך.
תודה מראש!
www.prog.co.il
הייתי גומלת את הילד מבקבוק ושישתה את המטרנה בכוס או מצלחת וכפית אם את מוסיפה דייסה. ולא אוכלים במיטה מטרנה.שלום וברכה!
תודה מראש!
אני מכירה מישהי שעד היום יש מאכלים רבים מאוד שהיא לא אוכלתאני חושבת שלהכריח זה הדבר הכי גרוע
והילדים שלך יזכרו את זה לעתיד
טוב זה בטח לא עושה להם
קראתי פעם שזה אחד הדברים שהם בסיס למוגנותאני לא "יועצים למיניהם", ממש לא. אבל לא יכולתי שלא להגיב לזה כאמא לילדים (חלקם סרבני אכילה רציניים).
להכריח ילד לאכול - זה דבר שאסור לעשות. אפשר לשכנע, לעודד, לתגמל, להסביר חשיבות, לבדוק אופציות לטיפול אם יש צורך, אבל לעולם לא להכריח.
ולא בגלל שזה לא יעיל. יכול להיות שזה מביא תוצאות בתחום האכילה, אבל עלול לגרום נזק בתחומים אחרים.
זה בעצם לוקח מידיו של הילד את השליטה על הגוף שלו, את זכות הבחירה הלגיטימית מה להכניס אליו ומה לא.
לקיחת השליטה והבחירה מידיו של הילד עלולה להיות בעלת השפעה שלילית במגוון תחומים שאין כאן המקום לפרט.
ואחרי הכל, חייבת לומר שאני מאוד מזדהה ומבינה את ההתמודדות. הרבה כוח לכל האמהות המסורות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ד.ב., משה מנדלוביץ, חנה ויטמן ועוד 38 משתמשים41 //