נכתב ע"י תלמידים;1564017:בכיריים קרמיות יש בעיה כשרותית רצינית ביותר. מאחר ויש בזכוכית מעט חרס ההלכה קובעת שאף הזכוכית קולטת את תכונת החרס, ואם היא נטרפת אין לה תקנה אלא שבירה.
לחמותי יש כיריים כאלו, (שאגב אין נוחות מהם), אחד לבשרי ואחר רחוק ממנו לחלבי, ויש הפרדה מוחלטת וקפדנית, לפסח הם מוציאים את הכיריים הגז שהיה להם ומבשלים רק בו.
נכתב ע"י אביגיל אינש;1564169:דוקא אנחנו שאלנו רב והוא אמר
שאפשר להכשיר את הכיריי'ם ע"י שמנקים ניקוי יסודי, מחממים אותם בחום הכי גבוה במשך 30 דקות ומצפים בניי'ר כסף עבה
אנו משתמשים בהם כל פסח בצורה זו
נכתב ע"י אביגיל אינש;1564169:דוקא אנחנו שאלנו רב והוא אמר
שאפשר להכשיר את הכיריי'ם ע"י שמנקים ניקוי יסודי, מחממים אותם בחום הכי גבוה במשך 30 דקות ומצפים בניי'ר כסף עבה
אנו משתמשים בהם כל פסח בצורה זו
נכתב ע"י סתם;1564231:אשכנזים / עדות מזרח?
נכתב ע"י אות לי;1564369:נייר כסף זה לא פתרון, לפי הוראות היצרן אסור להניח נייר כסף על כיריים קרמיות, בטח לא על קרמיות בגוון לבן.
נכתב ע"י תלמידים;1564218:אשמח גם כן לשוחח עם הרב שפסק לכם כך, אודה מאד אם תוכלו לרשום לי בבקשה פרטים ליצירת קשר אתו - באישי כמובן.
תודה מראש.
נכתב ע"י אביגיל אינש;1564451:וסתם כך, מי שקוראת את האשכול הזה, ואין לה כיריי'ם קרמיות. כדאי לה לדעת שאין כמותן!!!
אני מאוד מאוד ממליצה!
הנקיון - חבל על הזמן! ניגוב והכל מבריק.
גם מבחינת הבישול - מתחמם ורותח במהירות ואפשר לכוון את דרגת החום
וכן מבחינה בטיחותית - אצלנו בכלל אין חיבור לגז. ואין חשש לדליפות וכו'
ועל עצמי אספר--- שבתחילה כשעשינו מטבח חדש, בעלי רצה לקנות לי כיריי'ם קרמיות, ואני התנגדתי נחרצות..!!! רציתי את המוכר והטוב , - כיריי'ם גז....
ובעלי הבטיח לי, שאם לא אסתדר עם הכיריי'ם הללו, הוא יחליף לי...
והיום - אני מודה לו בכל פה!!! ולא מוותרת עליהן כמובן!!!
נכתב ע"י טירה;1564467:אביגיל ההמלצה שלך באה לי בדיוק בזמן
איזו חברה יש לך?
והחלפת את כל הסירים בשביל הכיריים הקרמיות? או שהסירי נירוסטה הרגילים טובים לזה?
והבנתי שמבחינת חג יש בעיה בלהדליק כאלה כיריים/חשמליות עם שעון מה את עושה?
נכתב ע"י א צענטער;1564543:למה לעבוד כ"כ קשה להכשיר כיריים ??
אפשר לקנות 2 כיריים חשמליות בסביבות 150 ש"ח
והכל יותר רגוע
מה הבעיה?נכתב ע"י טירה;1564467:והבנתי שמבחינת חג יש בעיה בלהדליק כאלה כיריים/חשמליות עם שעון מה את עושה?
נכתב ע"י אביגיל אינש;1564520:שימי לב, ישנו רק משהו אחד שהוא החיסרון שבכיריי'ם הללו.
שכשהכיריי'ם חמות, צריך להזהר שילדים קטנים לא יגעו ויכוו.
אצלי באופן קבוע , אנו עושים תרגיל "למידה" לכל קטן שגודל והוא מקבל "שיעור":
אני מחממת את הכיריי'ם ומכבה. וכשהכיריי'ם חמות אך לא מדי, (אני בודקת) אני לוקחת את התנוק התורן, ומראה לו "הנה חם" וכמה פעמים חוזרת על זה. וכשהוא קצת נוגע, הוא רואה שזה חם. (כמובן לא חם מאוד. אלא ממש מעט) ואז אני אומרת לו, רוצה לגעת? בדרך כלל הם כבר מפחדים...
עכשיו יש לנו קטנצ'יק בן שנה וחצי שעכשיו התחיל לטפס על כסאות...וזה הכי מפחיד אותי, שהוא יטפס וילחץ שם על הטאצ'ים...
(עשינו לו את התרגיל שהזכרתי. ובינתיי'ם ב"ה הוא לא מנסה. מקוה שגם לא ינסה בהמשך...)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים