יש מה לשפר.האם שוה למחזר ? ולאיזה מסלולים ?
צפה בקובץ המצורף 1414996
מזרחייש מה לשפר.
באיזה בנק זה?
ומתי נלקחה המשכנתא?
הייתי משנה למל"צ את הפריים ולפחות חלק מהצמודות גם.מזרחי
2021
אני די החכמתי מהאתר הזהמישהו יכול להדריך אותי היכן אני יכולה לקבל את המידע הבסיסי על משכנתא,
המסלולים הקיימים ופירוש המונחים השונים,
אם יש איזה קישור, או אולי דיברו מזה כאן בפורום בעבר,
אני צריכה הסבר יסודי וברור,
תודה לכולם,
נ.ב.
מאוד מעניין אותי גם מדריכים והסברים בסיסיים על מושגי יסוד של כלכלה,
שווי הכסף, שוק ההון, ומדדי בורסה, וכדומה,
אבל רק מידע פודקאסטים וכדומה בצורה מקיפה ויסודית,
חשוב לי גם שיהיה פתוח בנטפרי,
מחפשת כבר המון זמן ולא מוצאת משהו נורמלי.
תודה לכל מי שיוכל לעזור לי.
www.mashkanta4.me
אם זה משכנתא חלקה לגמרי ולקוח חלק עם הכנסות טובות ודירוג טוב תברר לפני זה מה אתה יכול לקבל ואיזה תמהיל מתאים לך ותגש לבנק לבקש לו את זה אם הבנק לא יתן לך תעשה מכרז רביות תגש לעוד בנק ותבקש יותר זול ותחזור עם זה לבנק הקודם עד שתקבל את מה שיועץ יכול להשיג ...שאלה כללית: אם יש לי נתונים טובים בבנק והכנסות טובות
יש מה לפנות לבנק דרך יועץ
או שאפשר לגשת לבד ולבקש הצעות מהבנק ובסוף לגשת ליועץ לשאול אם יוכל להשיג תנאים יותר טובים
(מכיר כמה שעשו כך ויועצים לא התחרו עם ההצעות)
אבל ביניהם הייתי ממחזר את המ"צ.כמה מהצמודות אתה ממליץ להפוך למל''ץ ?
ומה יותר עדיף להפוך למל''ץ את הק''צ או מ''צ ?
רק לי זה נראה שעוד לא פתחו שם בקבוצה שום נושא או שבגלל שאין לי מנוי פרימיום זה כותב לי כאילו אין נושאים בקבוצה זו ?פורומים / קבוצות מקצועיות / בקשת הצטרפות.
בהצלחה.
| שם המסלול | יתרת המסלול | ריבית בפועל | שנים |
| פריים, לא צמוד | 281,499.92₪ | 6.15% | 30 |
| קבועה, לא צמוד | 273,906.32₪ | 3.98% | 20 |
| משתנה כל חמש שנים, צמוד למדד המחירים | 308,352.63₪ | 3.40% | 25 |
בעיקר מה שיעזור לך זה קיצור התקופה של כל המסלולים לכ14 שניםשלום
אני מנסה לבדוק כיצד אני יכול לייעל את המשכנתא הזאת:
שם המסלול יתרת המסלול ריבית בפועל שנים פריים, לא צמוד 281,499.92₪ 6.15% 30 קבועה, לא צמוד 273,906.32₪ 3.98% 20 משתנה כל חמש שנים, צמוד למדד המחירים 308,352.63₪ 3.40% 25
![]()
עוד כמה נתונים:
גובה ההחזר הוא ₪5,214.69
המשכנתא נלקחה ב2020
הדירה שעליה המשכנתא היא להשקעה
יש בה שוכרת עם חוזה לשנתיים
בסוף התקופה בעל הדירה מתכנן למכור אותה = המשכנתא היא לשנתיים
גובה השכירות הוא 7250 = אפשר להעלות את ההחזר עד לגובה השכירות
היעד הוא לחתוך כמה שיותר מהקרן במשך השנתיים הללו
שווי הדירה הוא נע בין 3300000 בשפל ל3500000 בשיא
אשמח לכל עזרה
איזה מסלול אני צריך למחזר כדי לחתוך כמה שיותר מהקרן במשך השנתיים הקרובות
תנסה להוריד עוד טיפההאם כדאי לעבור למשתנה ל5 שנים לא צמודה באזור 5.1?
יועץ?איך ההצעה הבאה כיום (פחות מ60% משווי הנכס) :
34% מהמשכנתא קל"צ 4.8
55% מל"צ עם תחנת יציאה כל 5 שנים 4.8
11% מ"צ 4.5 (שבתוכנית למחזר אותה מיד אחרי)
דירוג טוב. הכנסות בסדר, אין נתונים מיוחדים .
כןיועץ?
איך ההצעה הבאה כיום (פחות מ60% משווי הנכס) :
34% מהמשכנתא קל"צ 4.8
55% מל"צ עם תחנת יציאה כל 5 שנים 4.8
11% מ"צ 4.5 (שבתוכנית למחזר אותה מיד אחרי)
דירוג טוב. הכנסות בסדר, אין נתונים מיוחדים .
אני יסביר לך .
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים