יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
נדע סופית רק מחר כמה.
החישובים שלנו הם לא 100 אחוז מדויק.
רק מחר נדע את המדויק

מתן חודורוב ב'חדשות 13': מתברר שתוך כדי המלחמה, מזנקת הריבית החזויה שיגבו הבנקים על המשכנתא - בעיקר בשל החלטתם לייקר בחדות את מרכיב הריבית הקבועה, שתופס נתח נכבד בכל הלוואה לדיור. קשה לקבל הסבר שהסיכון להחזר המשכנתא גדל רוחבית בשל המלחמה.

מתן חודורוב ב'חדשות 13': מתברר שתוך כדי המלחמה, מזנקת הריבית החזויה שיגבו הבנקים על המשכנתא - בעיקר בשל החלטתם לייקר בחדות את מרכיב הריבית הקבועה, שתופס נתח נכבד בכל הלוואה לדיור. קשה לקבל הסבר שהסיכון להחזר המשכנתא גדל רוחבית בשל המלחמה.
סליחה על הביטוי.
כתבה מוזרה ממש.
בדיוק לפני שככל הנראה יירד הפריים מעט. כ 0.25

בדיוק השבוע התחלנו לראות קצת ירידות בריבית בבנקים.
בדיוק עכשיו לכתוב את זה???
לא יודע מה יהיה מחר. אבל הכתבה?? מממש מוזרה

1. עוגנים בריבית משתנה ירדו
מלצ שנתיים ירידה של 0.15
מלצ חמש ירידה של 0.25
מצ כל שנה ירידה של 0.08
מצ שנתיים וחצי ירידה של 0.16
מ״צ חמש ירידה של 0.24

אודה לעצתכם,
יש לי בפועלים 560k ב p+0.2
ו 350k קל"צ 2.9
ההחזר גדל. כדאי לי למחזר עכשיו או להמתין?
מישהו יודע מה פועלים יציעו לי על מסלול הפריים?
תודה

20231226_111400.jpg20231226_111403.jpg

אודה לעצתכם,
יש לי בפועלים 560k ב p+0.2
ו 350k קל"צ 2.9
ההחזר גדל. כדאי לי למחזר עכשיו או להמתין?
מישהו יודע מה פועלים יציעו לי על מסלול הפריים?
תודה
ניתן להשאיר את הקל"צ ולמחזר רק את רכיב הפריים ולהוריד כ650 ש"ח בהחזר החודשי, ולחסוך כ250 אלף לטווח ארוך,
להמשך ייעוץ מוזמן לפנות אליי בשמחה.

יש לי 800K משכנתא במסלול פריים
האם שווה לי למחזר א"ז?
ןאם כן לאיזה מסלולים?
וכמה ריבית אני יכול לקבל אם אמחזר למסלולים לא צמודי מדד?

שאלה
כשלוקחים משכנתא על סך 950,000 ש"ח וזה דירה ראשונה ויש להם זכאות למשכנתא לדיור ממשרד השיכון
בסך 233,000
כמה בערך יהיה ההחזר החודשי, האם זה יהיה באזור ה5500 ש"ח או בגלל שהסכום למשכנתא רגילה מהבנק יהיה בערך 700,000 ש"ח אז הסכום יהיה הרבה יותר נמוך ?

שאלה
כשלוקחים משכנתא על סך 950,000 ש"ח וזה דירה ראשונה ויש להם זכאות למשכנתא לדיור ממשרד השיכון
בסך 233,000
כמה בערך יהיה ההחזר החודשי, האם זה יהיה באזור ה5500 ש"ח או בגלל שהסכום למשכנתא רגילה מהבנק יהיה בערך 700,000 ש"ח אז הסכום יהיה הרבה יותר נמוך ?
יותר נמוך..
ויועץ טוב יעשה לך משמעותי יותר נמוך עם כל החישובים הקריטיים הנוספים לחסוך עמלות פרעון עתידיות

יותר נמוך..
ויועץ טוב יעשה לך משמעותי יותר נמוך עם כל החישובים הקריטיים הנוספים לחסוך עמלות פרעון עתידיות
כמה יכול להיות יותר נמוך ?
קרוב לאיזה סכום משוער ?

כמה יכול להיות יותר נמוך ?
קרוב לאיזה סכום משוער ?
אם תקח את כל הזכאות? יכול לרדת ל4800 אפילו

השאלה אם נכון לקחת את כל הזכאות. או רק חלק
זה כבר עניין של תכנון עתידי וכו

השאלה אם נכון לקחת את כל הזכאות. או רק חלק
זה כבר עניין של תכנון עתידי וכו
למה יהיה לא נכון ? מצד מה ?
ומה אתה מתכווין תכנון עתידי ?

למה יהיה לא נכון ? מצד מה ?
ומה אתה מתכווין תכנון עתידי ?
רוצה להצמיד למדד 230 אלף שקל?
עתידי? אם תמחזר או לא
ככל הנראה שיהיה כדאי למחזר..
פה יש שיקול אם לקחת צמוד.. אם אתה מוכן לקחת סיכון בשנתיים של מדד
או לבטח מראש ולקחת לא צמוד עם סיכון של קצת יותר עמלות פירעון..
ופה יועץ מקצוען יכול לתכנן משכנתא בכלליותה בהרבה מקרים להוריד את סיכון העמלות פרעון לכדי סיכון ממש נמוך

ופה יועץ מקצוען יכול לתכנן משכנתא בכלליותה בהרבה מקרים להוריד את סיכון העמלות פרעון לכדי סיכון ממש נמוך
איך יודעים על היועץ אם הוא מקצוען ?
יש לי יועץ משכנתאות, שאני מכיר משפחה שרוב הילדים שלהם כשקנו דירה עבדו עם היועץ הזה ועוד כמה אנשים שעבדו איתו

איך יודעים על היועץ אם הוא מקצוען ?
יש לי יועץ משכנתאות, שאני מכיר משפחה שרוב הילדים שלהם כשקנו דירה עבדו עם היועץ הזה ועוד כמה אנשים שעבדו איתו
תבדוק עם מישהו שמבין שינסה לומר לך איך זה.
<לא מחייב אבל קצת אינדיקציה יכול לתת אם הוא חבר התאחדות.. זה איזשהו תהליך מסוים עם מבחנים ואחרי קורס ולא רק אחד שניסה כמה פעמים לעזור במשפחה והחליט לקרוא לעצמו יועץ>
ועדיין יש לא מעט גם לא חברי ההתאחדות. למשל יוצאי בנקים וכדומה

יותר מחשבון בנק אחד פוגע בדירוג ? לא שמעתי אף פעם על דבר כזה. מנין לך ?
לא חייב שזה פוגע אבל זה בהחלט משפיע.

היות ו-
לשכות האשראי למיניהם אינם רואות ריבוי של חשבונות עו"ש בעין יפה אך יש לזה סיבה די הגיונית מאחורי זה.

בדרך כלל שיש לנו יותר מחשבון עו"ש אחד ההתנהלות שלנו תהיה דיי מפוזרת ותגרום לריבוי כרטיסי אשראי ללא ניצול, מסגרת עו"ש עם וותק גבוהה ולעתים גם להחזרות של שיקים והו"ק עקב יתרה לא מספק במסגרת.

אבל ויש אבל גדול, אם אתם תדעו להתנהל די שווה מבחינת עמידה בהחזרים גם בחשבון הפרטי וגם בחשבון המשותף ומעבר לכך לא יהיה לכם עוד חשבונות ללא ניצול דירוג האשראי שלכם יעלה בהתאם וירקיע שחקים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה