התייעצות כווולם רוצים ווצאפ מה עושים?

מצב
הנושא נעול.
העקרון להמנע משימוש באמצעים טכנלוגיים, ראוי להערכה רבה, אך יכול לנבוע מחוסר ידע אמיתי בנושא.
כדאי ומומלץ להבין את השורש של ההמנעות- הבעייתיות של הוואטסאפ.
ואז להחליט האם לשקול שימוש בו או לרדת מהענין ולהסתדר באופנים אחרים.

בכל מקרה, כל שימוש באינטרנט, גם מסונן מחייב הפעלה של המסנן הפנימי והבנה של החלק המצריך זהירות. (זה יכול להיות תוכן בעייתי, גורם התמכרות ועוד שלל בעיות)
הרי אפשר להשתמש גם באינטרנט מסונן לעילא באופן בעייתי כמו הרשמה לרשימות תפוצה בעייתיות, כניסה לקבוצות צ'אט פחות מתאימות ועוד.

כל הכבוד לך!
תמשיכי להיות חזקה!
וואצאפ זה גרוע!!
היה לי תקופה על המחשב, ופתאום מצאתי את עצמי יכולה להתחבר לקבוצות נוספות
איך? מישהו העביר לי מידע מקבוצה אחרת כך שאין לך בעיה להתחבר גם לקבוצה הזו
בקיצור אין גבול ואין לך מושג למה זה יגיע
אפשר ליפול גם פה והיו מקרים וד"ל
אז קצת משעשע.
בכל מקרה אין אופציה כזו של קבוצות בנטפרי
לא משנה מה הסיבה.

אני גרפיקאית מהבית
כל מערכת עיתון שאני עובדת בו רוצים ווצהאפ..
אני בדילמה.. לא מעונינת להוריד סינון לרמה פחות. יש לי נטפרי
מה עוד האופציות
זה מורכב..:sneaky:
לא מעונינת בווצהאפ בשום צורה.
אני מכירה מערכת עיתון שמעוניינת דוקא בגרפיקאית שאין לה וואטצפ
פני באישי.

אז למה צריך וואטסאפ?
למה לא לעשות את התקשורת של העבודה בצא'טים האלו?
אם אפשר
לבריאות
יש מקומות עבודה בהם אתה צריך התקשרות עם עשרות עובדים וספקים וכו
שגימייל אצלם זה עבור רישום מהיר לכל מיני אתרים
ופותחים אותו אולי אולי אחת לשבוע.

אין ספק שהחיים שלנו קלים יותר כי יש לנו טלפון נייד, אבל החיים שלנו היו טובים יותר אם הוא לא היה.
לצערי אנחנו חיים בעולם שבו התנתקות מטכנולוגיה קשה עד כמעט בלתי אפשרית.
אבל זה לא הופך את כל הטכנולוגיה לטובה יותר בגלל זה.
אינטרנט זה טוב? לא. (לא שאלתי על מועיל, שאלתי על טוב..)
אז אינטרנט מסונן זה הרע במיעוטו, זה לא הופך אותו לטוב.
לכן לעשות וואצאפ בגלל שכבר יש מייל ואינטרנט זה פשוט מגוחך, כי הבגלל הזה לא יגמר פה, הוא ימשיך להשוות ולעשות דברים שהם 'כמו' דברים אחרים---

המטרה שלנו היא לא להכשיר את השרץ, אלא להימנע ממנו כמה שיותר.
אנחנו לא שואפים לקדמה, ולכן אנחנו לא צריכים 'להתקדם' כלשונך.
לפי שיטתך תוך כמה שנים כולנו עם סמארטפונים 'מוגנים', בדרך הטובה והבטוחה כמובן...

מעריכה אותה, מעריכה את האנשים שאין להם מחשב בבית ואת אלה שאין להם מייל.
ובעיקר- מעריכה את ההתלבטות שלה ואת הרצון להיות חזקה, חזקי ואמצי!!

ובזאת גמרתי לשפוך את דעתי על המקלדת באשכול הזה, כי אני יודעת שמה שכתבתי לא יניד עפעף למי שחושב שוואצאפ זה טוב ואין שום בעיה להשתמש איתו...
המשך יום קסום!!
אני חושבת שוואצאפ זה דבר שאישית אני מעדיפה להמנע ממנו, בעיקר בגלל בעיות זמינות וניראות כלפי אחרים, כי חוץ מזה לא רואה בזה הבדל בין זה לבין צאט במייל.
אבל - יש פה אישה יהודיה, שמפרנסת בית יהודי - והתשובה צריכה להיות מאד מאד זהירה.
אי אפשר לפסול הכל כי *רוצים* או כי *מרגישים* או כי *כולם*,
לכן חייבים דעת תורה, רב חשוב שמבין הרבה יותר ממנו בהדגשים האלו ולשאול אותו.

באופן אישי, שאלנו את הרב גואלמן, שמי שמכיר הוא רב מחמיר יחסית, והוא הורה לנו להכניס לבית וואצאפ בעבודה שהייתי חייבת.
כמפרנסת יחידה וכאמא לילדים שזקוקים לאוכל ובית וכל מה שפרנסה מסודרת יכולה להכניס, זה היה חובה להכניס.
ולמי שמאד דואג, כשעברתי עבודה ניתקתי את הוואצאפ, והיום בעבודה שאני לא צריכה - אין לי.

ברשותכם אביא עוד כמה דוגמאות המקבילות לוואצאפ ומהוות דילמה בענייני עבודה

*קשר מקצועי עם גברים איך ועד כמה
*שעות עבודה
*מחשב בבית
*רמת חסימה
*תחום עבודה
*באיזה לבוש להגיע למקום עבודה מעורב

טוב, יש עוד.

ו... איך הולך הפתגם ההוא ואני אחליף ברשותכם כמה מילים...?

וואצאפ זו לא עבירה ונטפרי זו לא מצווה
אבל וואצאפ עלול להביא לעבירות גדולות
ונטפרי... ממ... טוב. אני לא יודעת אם הוא עשוי להביא מצוות,
אבל הוא בהחלט מסוגל למנוע סיטואציות בעייתיות :giggle:

יש חולק?

קודם כל תודה לכולם על התגובות לא חלמתי שהאשכול יתפתח עד כדי כך..
תודה על ההודעות האישיות וכל מי שהציע רעיונות ועזרה

דבר ראשון חייבת לשתף :
כמה דקות! אחרי שכתבתי פה את ההודעה הראשונה שלי
התקשרו אלי ממערכת עיתון שהתחלתי לעבוד איתם והפסקנו כי לא זרם להם במייל
שמעונינים להמשיך למרות שאין ווצהאפ כי היו מרוצים וכו' אז בינתיים אנחנו ממשיכים (דרך הצ'אט)

לגבי כמה שאמרו שזה רק שאלת רב. אם יש שאלה זה אכן שאלת רב. אבל אני פשוט לא רוצה
אז לא רואה כרגע צורך לשאול.

תודה למי שהעלה פה את הקישור לווצהאפ על המייל,
אני באמצע לבדוק את זה מולם וגם מול נטפרי
אני פשוט רוצה לדעת אם יש את האופציה למקרה שאראה שחייבת לעשות
למרות שכרגע בינתיים ממשיכה להסתדר בלי.

זהו, חוץ מזה היה מחכים לקרוא את כל ההודעות בנוגע להשקפה. .ולהכל.
נהיה כאן סיעור מוחות רציני. לוקחת כמובן בחשבון שיש פה את כל סוגי האנשים הדיעות וההשקפות

יש לי פיתרון שהוא עדיין בניסויים,
ליותר פרטים אפשר לפנות אליי במייל ל support#whatsappcall.ovh (להחליף את הסולמית בשטרודל...)

בקיצור אין גבול ואין לך מושג למה זה יגיע
האמת הודעה ממש מפתיעה
מילא קבוצות משפחה שבאמת קשה שלא להצטרף כי לפעמים עולים עדכונים ומפספסים.
אבל קבוצות זרות ?!
מעולם לא הכניסו אותי לשום קבוצה ( לא מקצועית) ללא רצוני וללא שביקשתי.
וכמובן שניתן לצאת בכל רגע.

מי שמחפש ריגושים ימצא אותם גם על הספסל מתחת לבית.
מי שצריכה את הואצאפ לצורך מקצועי, אין שום סיבה בעולם שהיא תגיע בטעות לכל קבוצה שהיא, ואם בקבוצות עבודה מקצועיות יש ברברת ללא הפסקה, אפשר לבקש לפתוח קבוצה שקטה.

גם לי יש על נטפרי ווצאפ
יש קבוצות לצורף העבודה והם נשלחות לבדיקה

קצת מצחיק ונאיבי הטררם סביב הווטסאפ
זה פשוט אמצעי תקשורת נוסף , אומנם יותר זמין אבל ברגע שהוא על המחשב לא רואה הבדל בינו לבין צאט או מייל
במיוחד שבמחשב את לא יכולה בכלל להוסיף אנשי קשר...
יש כאלה שבטוחים שברגע שיגעו בווטסאפ יקפוץ עליהם איזה אריה וימשוך אותם לעשות את על העברות הכתובות בתורה
נראה לי קצת יצא מפרופורציה
וכן , יש הרבה רבנים שמתירים לצורך עבודה ועם סינון מתאים, כמו כל הטכנולוגיה

אין לי זמן לקרא את האשכול כולו
אבל מה שקראתי אני שמתי לב שחסר משהו
יש אפשרות להסתדר עם גוף שלישי מה הבעיה תשלמו פר הודעה אם זה כל כך חשוב לכם ואתם באמת רוצים לשמור על עצמכם זה שווה 500/1000 ש"ח בחודש
ולגבי כל ההיתרים לא שסתם יש רבנים מתנגדים גם לאינטרנט מסונן כי זה מביא מחלות בקרבה לאלוקים ומנתק את הקשר ל-ה' כמה שפחות יותר טוב פשוט האם אנחנו מגיעים לאמונה של אמא שלנו ? וכל שכן שלא לסבתא וכל שכן שלא למה שהייתה סבתא רבה שלנו אחד הסיבות העיקריות זה האינטרנט שמתחילים להקל לא מפסיקים אישתי אמרה לי אישה אחת מאוד צנועה בעבודה שלה התחילה אם בוקר טוב משום נימוס לאיזה גבר שהוא גם עובד שם והיום היא כבר הפסיקה את העבודה ויצאה משם אם כיסוי ראש 2-4 ס"מ שרואים את השיער מקדימה וכשהיא יושבת מורם לה החצאית מעל הברך
ויש עוד אישה אחרת גם מאוד צנועה חצאיות ארוכות שנים פתאום לבושה בבגדי טריקו מי שלא מתרחק נשרף לכן שווה הכול העיקר להתרחק מהאינטרנט או דיבור עם גברים שיכול להיות מאוד בקבוצה הזאת כולל נטפרי והיו דברים מעולם
בשורות טובות ותשארו חזקים אל תפתחו פתח ליצר הרע כי מדבר קטן מגיע גדול = אסון
סיפורי בדים של עלוני אינטרנט...

היה לי תקופה על המחשב, ופתאום מצאתי את עצמי יכולה להתחבר לקבוצות נוספות
איך? מישהו העביר לי מידע מקבוצה אחרת כך שאין לך בעיה להתחבר גם לקבוצה הזו
בנטפרי?

אם כן אשמח אם תוכלי לפרט יותר איך התחברת לקבוצות שהם לא לצורך העבודה, כדי שנדע להתרחק...

סיפורי בדים של עלוני אינטרנט...
אני לא מכחיש שיכול להיות שיש הידרדרות כלשהיא בעבודה, אבל אני בסה"כ מנסה להסביר שזו התקדמות ולא פירצה, שזה העתק הדבק של צ'אט, רק בפורמט אחר.

יש נקודה שלא כ"כ שמים לב אליה זה הסביבה שלך
אם במשפחה הקרובה והחברות אין לאף אחד ווצאפ אז לא יהיה לך לאן להיגרר חוץ מהעבודה ואז הייתי ממליץ על ווצאפ בנטפרי
אבל אם כל הסביבה שלך עם כולל משפחה שכנים וחברות זה בעיה גדולה כי יישר מכניסים אותך למועדון שלהם וחבל
כל הסביבה שלי עם ווצאפ-אחים הורים,גיסים וכו' ,חברות גם
אבל יש לי הדרן לצורך עבודה בלבד ואף אחד לא יודע את המספר הנ"ל.
מי שיש לו עקרונות יודע לעמוד עליהם אפילו קשה.
החיסרון היחיד וגם יתרון שזה לא על המחשב
חסרון-נראות, למרות שלא מסתובב בחוץ עם זה אבל הילדים רואים (למרות שיודעים שזה טלפון של העבודה של אמא,הייתי מעדפה בלי הדבר הזה)
יתרון-העובדה שבבית אני שמה את זה במקום מסוים ולא משתמשת כמו במחשב גורם גם לפחות גנסיונות ל"בזבז" על זה זמן,אם זה היה במחשב נראה לי זה היה יותר נסיון לא לשלוח הודעות לבני משפחה וכו' כי זה היה מרגיש לי כו צ'ט
אפילו פעם אחת צילמתי בזה אז הם אמרו לי אמא זה לא רק של העבודה?

כל הכבוד שזה מה שאת נלחמת עליו!!
הבסיס מגיע מהבית. קחו לימוד לחיים
לאבא שלי יש 9 אחים אחיות כולם כולל ההורים עם ווצהאפ כולל כל המשפחה המורחבת
אנחנו המשפחה היחידה בלי.
וזה אומר לפספס אירועים או תזכורות מיוחדות כי כתבו בווצהאפ ושכחו לעדכן אותנו
ועוד הרבה סיפורים ועדכונים וההרגשה של להיות מחוץ לענינים..

לי במשפחה הקרובה כמעט לכולם יש וואטסאפ והקשר שם כמובן חוגג.
אבל הוואטסאפ שלי הוא על המספר של הלקוח אז הוא נטו של העבודה ואין לי שום קשר עם המשפחה דרך זה. (חלקם אפילו לא יודעים שישי לי וואטסאפ בבית)
שימי לב שאם זה על המספר של הלקוח, אין לך שליטה על התיעוד של הקשר עם הלקוח. במקרה של חילוקי דיעות ביניכם, הוא יכול לנתק אותך מהוואטסאפ ולא תהיה לך הוכחה על הדברים שסיכמתם וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה