- הוסף לסימניות
שכנות יקרות, בעזרת השם ניפגש כולנו לכנוס חיזוק בשמירת הלשון הכינוס יתקיים ביום חמישי בשעה 20:30 בדיוק בבית משפחת חיימסון. |
שולה חיימסון סידרה שוב את קעריות הכיבוד על המפה המגוהצת כששמעה את הדפיקות בדלת.
"טובי, איזה יופי שבאת"
"אני הראשונה?"
"בינתיים כן, אבל בטח עוד מעט תצטרפנה עוד שכנות".
השתיים התיישבו על הספה.
"אז מה, שולה, לכבוד מה החלטת לערוך את הכינוס הזה?"
"מה זאת אומרת, כינוס חיזוק. עם כל המצב שקורה עכשיו בעולם זה ממש צו השעה".
"לגמרי"
"אני מקווה שיגיעו הרבה נשים, מירי אמרה לי שהיא תבוא אבל היא תאחר קצת".
"נו ברור, כאילו פעם מירי הגיעה בזמן לאיזה מקום..."
"מה עם יפית? את חושבת שהיא תבוא?"
"איזה. סנובית שכזו, אין סיכוי שהיא תבוא. את יודעת שהיא לא מדברת איתי מאז ההרחבה שלנו".
"באמת?"
"בטח. חוצפה שכזו. הרי כשהם שיפצו חתמנו להם בלי בעיה"
"למרות שזו הייתה חתיכת הרחבה חזירית. חסמו את האור לחצי בנין, הגנבים".
"תאמיני לי יש פה כמה שכנות שמאד צריכות את הכנס שמירת הלשון הזה. למשל נחמי ורוחמה. כל פעם שאני עוברת בקומה שלהן הן משתתקות. אני בטוחה שהן מרכלות עליי".
"רוחמה? לא נראה לי. היא סוג צדיקה כזאת"
"גם עלייך היא הצליחה לעבוד? אז מה אם היא הולכת עם מטפחת על כל האוזניים. ידעת שהבן שלהם הלך ללמוד במכון לב?"
"מה את אומרת"
"כן כן. העיפו אותו מהישיבה על אייפון אז הוא החליט לעזוב הכל וללכת ללימודים".
"אייפון? לא ידעתי שיש אייפונים בבנין. חוץ מפרידהולץ כמובן".
"גם כן, פרידהולץ. אמרתי לבעלי שידבר עם הרב שיסלקו אותם מהשכונה. בושה שמודרנים כאלה גרים איתנו בבנין"
"צודקת. הרי רעוּת שלהם פעילה בארגון של 'לא נבחרות לא מבשלות'. היא יכולה לקלקל משפחות אחרות"
"טוב, מה קורה? אף אחת לא מגיעה? איפה כולן?"
"מוזר שתרצה לא באה. תפור עליה הכינוסים האלה"
"כן. תמיד היא באה ראשונה. ומביאה את הבורקסים המזעזעים שלה. למה היא חושבת שמישהו יאכל את זה? היא לא רואה שכולם רוצים להקיא רק מלראות את הבורקסים שלה?"
"מה לעשות יש אנשים בלי מודעות עצמית. קחי למשל את ברוריה כהן. היא לומדת יעוץ זוגי. אולי כדאי שקודם כל תטפל בבית שלה".
"או לפחות תסגור את החלונות לפני שהיא צורחת על בעלה".
"טוב, אני רואה שלא מגיעות עוד שכנות. אולי נתחיל בינתיים רק שתינו ללמוד את ההלכות היומיות בחפץ חיים?"
"האמת שאני כבר צריכה לחזור הביתה. אבל תקראי לנחמי. היא באמת צריכה ללמוד הלכות לשון הרע".
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //