- הוסף לסימניות
מה אתה מיתכוון שאתה אומר גדר?נכון! אבל קודם כתוב אהבה... זה אומר שצריך ללכת לאהבה. שוב אני שואל (אני פתחתי את הנושא כאן...)
מה הגדר של יראה לילד??
מה אתה מיתכוון שאתה אומר גדר?נכון! אבל קודם כתוב אהבה... זה אומר שצריך ללכת לאהבה. שוב אני שואל (אני פתחתי את הנושא כאן...)
מה הגדר של יראה לילד??
אני אוהב לפעמים להכניס קצת הומור ולשמח. וזה משמח אותי שטוב לאחרים, למה לא..אתם כותבים פה דברים ארוכים, אין לי כוח לקרוא. אבל זה הכי הצחיק אותי![]()
מעניין אותי לדעת איך את מרגישה כיום או בעצם הרגשת כבר אז.. את האמון שההורים שלך נתנו לך, במה זה התבטא?בלת"ק
חושבת שהאמון המלא שההורים שלי נתנו בי שאני בת טובה מבית טוב עמד לי בהרבה עיתות נסיון.
הם סומכים עלי, הם לא עוקבים אחרי, הם מאפשרים לי המון חופש פעולה כי הם סומכים עלי שלא אעשה שטויות ושי שלי כח לבחור בטוב, אז איך אמעל באמון?
ועם השנים זה נהיה שלי באמת ולא רק כדי לא לאכזב.
אם מאמינים בך מאד מאד, מבפנים, לא באמירות חצוניות, האמון הזה מחייב.
מתפללת ומתאמצת להנחיל את זה לילדים.
מרגישה שכהורים למתבגרים, כמה שאנחנו יותר מעורבים ברזולציות של הפרטים הקטנים ככה אנחנו בעצם שוללים מהם את האפשרות לבחור מעצמם בטוב.
או לטעול ולתקן.
חופש פעולה ואמון אמיתי הם שעמדו לי.
יפה.כשאמרתי שאני הולכת ואחזור ב11 בלילה לא שאלו לאן.
היה מקום בו היה הכסף מונח, יכולתי לקחת בלי לדווח (!!) (ולא היו עשירים)
ובאמת לא ניצלתי לרעה!
ואם תעקבו אחריו ותשאלו לאן - זה יפתור את הבעיה?!יפה.
ובמחשבה שניה - כנראה באמת היית ילדה טובה וידעו שבאמת אפשר לסמוך עלייך.
אך אם הילד ידוע כמאתגר, ובדוגמאות שהבאת, כגון לא חוזר בזמן, מנסה לסבן את ההורים, כן 'סוחב' דברים מפה ומשם.. אם ההורים לא ישאלו וירחרחו אחריו הוא יכול לרדת ולהמשיך להשאר 'מחופש' ואחריתו מי ישורנו...
ברור שלא.ואם תעקבו אחריו ותשאלו לאן - זה יפתור את הבעיה?!
סיפור מאלף!אמון הוא אכן אחד מאבני הדרך בחינוך.
הרב יעקובזון מביא דוגמאות של: לשלוח ילד לקנות מכשיר חשמלי ולומר לו שסומכים עליו בלי שיתקשר, וכאן תפקיד ההורים לעשות עבודה לסמוך באמת ולא לכעוס אם הביא משהו אחר ולא להחליף. וכד'....
מהדברים הפשוטים של החיים בונים אמון.
כשבונים אותם משם- הוא יכול להגיע גם לרמות אמון כמו שעמליה מתארת.
ניתן להוסיף כאן סיפור מופלא על רמת אמון בילד, מסופר על הרב עדס (לא זוכרת מדוייק אם הרב יהודה עדס שליט"א, או להבדיל בין החיים לחיים ,הרב יוסף עדס זצ"ל או בכלל אבא שלהם, אבל מישהו מהמשפחה זה ודאי) ראה בעריו"כ שהבן אכל ולא בירך ברכהמ"ז, אז הוא פנה אליו ושאל אותו: ברכת? אז הוא ענה לו: כן, ברכתי מהסידור הזה, והראה לו סידור. והאב קיבל.
מיד אח"כ בא הבן השני אל האבא ואומר לו: הוא אל בירך, ואפילו הסידור שהראה לך זה מחזור של יו"כ אין בו ברכהמ"ז. והרב הסתכל על הבן שלו זה שבא לומר ואמר בקול רם: אם הוא אמר שהוא ברך מהסידור הזה , אז אני מאמין לו, גם אם זה מחזור של יום כיפור. הוא אמר שברך, אז הוא ברך.
את הסיפור, מספר הבן, זה שלא ברך... הוא אומר כמה חשש מהתגובה של האב, וכמה הופתע מהאמון שקיבל. ומאז לא מעל יותר באמון....
זה כוחו של אמון!
נכון מאוד.לא חושבת שהייתי "ילדה טובה ירושלים" עובדה שאני זוכרת לא מעט רגעים של נסיון והתלבטות ואפילו כמעט מעידה, ואז הרגע הזה של "אין מצב אם אבא ואמא כ"כ סומכים עלי אין מצב שאני מפרה את האמון שלהם"
ברור שלא מדורב במצבי סיכון וקיצון.
אבל בגדול היה אמון מלא.
וכמו הדוגמא המצוינת של @לשם שינוי בענין הקניות.
כמה צריך לשבח באוזני ילד את שיקול הדעת שלו, וגם אם לפעמים סופגים נזקים, זו הדרך לגדל אותו מבפנים.
כמה אנחנו נעדרים את זה היום כשילד מתקשר מהמכולת בממוצע4-6 פעמים "אמא, אין חלב" "אמא, השמן לא מהחברה הרגילה" "אמא באדי לבן או חום" באמת למדתי להתעקש שילכו בלי פלאפון, ויש לפעמים מחירים, ועדיין זה הרבה יותר נכון מבחינת זה שהם לומדים לסמוך על עצמם, להפעיל שיקול דעת וכו.
כמובן שהכל צריך להיות עם חיבור למציאות ולא ראש בקיר.
כי ההורים שלנו חכמים מאוד, בלי ה'חכמות של היום'. ירשו אותו באינסטינקט מדור דעה בלי מתווכים וספקי לימוד ושיעורים ברשת.הסיפור המופלא של הרב עדס מעיד כאלף עדים, הילד ההוא ש"ברך" מהמחזור, לא ישקר יותר את אבא שלו. אם ההורים שלי האמינו לי, לא יכולתי לשקר אותם!
תוהה בעצמי, למה לא מצליחה לגמרי להעתיק את זה, אם זה בגלל שהמציאות נהיתה יותר מפחידה, או בגלל שאני אשה יותר קטנה מההורים שלי.
@לשם שינויכי ההורים שלנו חכמים מאוד, בלי ה'חכמות של היום'. ירשו אותו באינסטינקט מדור דעה בלי מתווכים וספקי לימוד ושיעורים ברשת.
דרך חיים ואמונה צרופה היישר מהר סיני!
אז אבוד עלינו?!@לשם שינוי
אולי פה טמון האוצר.
וזה מה שיצר חוסן נפשי בהורים ואולי גם בנו הבוגרים, יותר ממה שיש לנו (כביכול) למכור לילדים שלנו - הדור הבא.
לא!!!אז אבוד עלינו?!
זאת נקודה מצוינתמרגישה שכהורים למתבגרים, כמה שאנחנו יותר מעורבים ברזולציות של הפרטים הקטנים ככה אנחנו בעצם שוללים מהם את האפשרות לבחור מעצמם בטוב.
כשההורה באמת מאמין בילד, זה מדבקכששאלתי את ההורים שלי מאיפה לקחו את הבטחון הזה, ואיך לא חששו, הם ענו לי הכי בפשטות: "את רואה שצדקנו, באמת היית ראויה לאמון"
נכון מאוד.כשההורה באמת מאמין בילד, זה מדבק
לדעתי עיקר הבעיה בזמננו היא שלא נותנים בו אימון, כי מבינים ש"הוא רק ילד"
וזה שוני טבעי בין הדורות, שבדור הקודם היו מתייחסים לילד כאל מבוגר, בהרבה מישורים
לא היו נמנעים מלדבר על ידו כל מיני נושאים שהיום לא רוצים שישמע, וכאלה רבות
היום יש יותר "מודעות" ל"ילדותיותו" של הילד, שגורמת לפינוק גדול וכו', וזה אחד התוצאות של זה
קשה להגיד בדברים האלה שחור ולבן, כי יש באמת שוני בין הדורות שאסור להתעלם ממנו
אבל הנטייה הכללית של אנשי הדור הקודם היתה כנ"ל, שהילד הוא כמו "מבוגר קטן", לטוב ולמוטב, דורשים ממנו יותר וגם מעניקים לו חירות יותר, ולמשל היו יכולים לשלוח אותו למקום רחוק בלי הרבה נתונים, כי סמכו שיסתדר, ואילו היום נותנים לו פירוט מלא ומדויק, כי באמת לא סומכים שיסתדר לבד ומפחדים שייאבד את הדרך וכו'
אני התכוונתי שזה התחיל הפוך: נתנו בהם אימון כי חשבו שכך צריך להיות, וזה עצמו גרם להם להיות "מבוגרים קטנים"באמת הקטנים היו מבוגרים בכל המישורים ולכן כנראה נתנו בהם אימון.
וגם מה שהיה נכון לימים ההם, לא בהכרח נכון לזמנינו~ יש לסייג שלא בהכרח כל החינוך על כל היבטיו היה נכון ובמקום בימים ההם, ואכמ"ל ~
בדיוק.אני התכוונתי שזה התחיל הפוך: נתנו בהם אימון כי חשבו שכך צריך להיות, וזה עצמו גרם להם להיות "מבוגרים קטנים"
אבל באמת לא ברור לי לגמרי מה גרם למה, כי שני הדברים גוררים זה את זה
אני חושבת ש'חוסן רוחני' ו - 'כח לעמוד בניסיון רוחני' אלו שני דברים נפרדים.מה מעניק לאדם תחושת מסוגלות וחוסן לעמוד בנסיונות רוחניים?
האם זכור לכם אירוע / מקרה / אמירה שנתנו לכם כח לעמוד בנסיונות רוחניים? אם כן, מה הם היו?
אנא התמקדו כעת בתשובות של חוויתכם האישית ופחות ציטוטים מ....
בהמשך האשכול יורחב גם למובאות וציטוטים. אבל כרגע בעיקר חוויות אישיות.
זה יעזור לכולנו להבין מה השיטות שעובדות (ומה פחות...).
תודה רבה למשיבים!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים