להאמין ביכולות שלי
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
"אני מתפללת שבריאיון לא ישאלו מה היה שם-משפחתנו הקודם", אמרה יהודית שוורץ (אטיאס לשעבר) לידידתה הקרובה.
*
"הצבא כבר ידאג להם", אמרה נירית לבעלה, בשעה שלקח איתו את הנשק, מוכן לצאת להצלת הישובים.
"אני לא יכול לסמוך על אף אחד", הבהיר ח' בכנות, "זו הצלת נפשות ואם אני יכול לעזור לאנשים זו חובתי".
קול רכבו המתרחק, נשמע באוזניה כאזעקה, באותו בוקר של השביעי לעשירי.
מאוחר יותר התברר שצדק.
*
"חמאס לא מסכימים לעזוב את השכונה", אמרה העזתית כמו לעצמה, בום אדיר הרעיד את השכונה.
*
"המורה לא מסכימה להיעדר מהכיתה, גם אם לא מרגישים טוב, היא תיערב את הקב"סית" סחו התלמידות זו לזו.
"זו הוראה מההנהלה".
*
"וועד השכונה סירב לקבל אותנו, טוענים שאנחנו ממגזר שונה/לא מתאימים לציביון", לגברת קלמני יש מטפחת ובעלה חובש מגבעת רק בשבת.
*
"רוסיה שולחת חיילים נוספים לחזית מול אוקראינה, כל האזרחים חייבים להשתתף בלוחמה", כותרת בעיתון.
*
וזו לא ידיעה מוגזמת: צפון קוריאה לא מסכימה לאזרחיה לחייך בימים מסוימים, עונש חמור יינתן למחייכים.
*
דינה אמרה שהצבע הסגול מכוער, אף אחד לא מעיזה לסתור את דבריה
*
עוד כותרות מרחבי העולם?
מהשכונה?
יש ויש,
מוזמנים להוסיף.
*
המסקנה היא שסמכות זה דבר חשוב כשהיא מגיעה במידה.
לפעמים, שלטון היא ממשלת זדון.
ועל זה אנחנו זועקים, מתפללים ומתחננים:
"כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ".
גם מהלב פנימה,
תעביר את החרדות ואת השקרים והדמיונות
וגם מהעולם האמיתי, תעביר את הסמכות הכוזבת, את ההתנשאות, החינוך המיותר וההתעמרות בזולת.
*
והיה ה' למלך על כל הארץ.
זו ההבנה שאין בעולם סמכות או כח לאף אחד.
היחיד עם הכוחות זה ה' יתברך.
למדנו זאת מהתורה הקדושה, בה אין סמכות וכח לאף אחד, יש הרבה בירורים ורצון להגיע לאמת.
כולנו טובים, אין צורך בשליטה חיצונית.
אף אחד לא יכול להחליט עבור הזולת.
להחליט על הזולת זה להיות בגניבת דעת.
*
אפשר לכוון את הזולת, במידה.
להסביר, מתוך רצון טוב.
המקום היחיד שניתן להחליט על הזולת זה למנוע דברים לא רצויים, או להשפיע דברים טובים, וגם זה במידה נכונה מתוך כוונה אמיתית להיטיב, להגן על החלשים, ולא תוך רצון לשלוט.
כי תעביר את החושך
והרשעה כולה בעשן תכלה.
וכי תעביר את ממשלת הזדון מתוכנו, ומכל העולם.
אמן כן יהי רצון.
*
"הצבא כבר ידאג להם", אמרה נירית לבעלה, בשעה שלקח איתו את הנשק, מוכן לצאת להצלת הישובים.
"אני לא יכול לסמוך על אף אחד", הבהיר ח' בכנות, "זו הצלת נפשות ואם אני יכול לעזור לאנשים זו חובתי".
קול רכבו המתרחק, נשמע באוזניה כאזעקה, באותו בוקר של השביעי לעשירי.
מאוחר יותר התברר שצדק.
*
"חמאס לא מסכימים לעזוב את השכונה", אמרה העזתית כמו לעצמה, בום אדיר הרעיד את השכונה.
*
"המורה לא מסכימה להיעדר מהכיתה, גם אם לא מרגישים טוב, היא תיערב את הקב"סית" סחו התלמידות זו לזו.
"זו הוראה מההנהלה".
*
"וועד השכונה סירב לקבל אותנו, טוענים שאנחנו ממגזר שונה/לא מתאימים לציביון", לגברת קלמני יש מטפחת ובעלה חובש מגבעת רק בשבת.
*
"רוסיה שולחת חיילים נוספים לחזית מול אוקראינה, כל האזרחים חייבים להשתתף בלוחמה", כותרת בעיתון.
*
וזו לא ידיעה מוגזמת: צפון קוריאה לא מסכימה לאזרחיה לחייך בימים מסוימים, עונש חמור יינתן למחייכים.
*
דינה אמרה שהצבע הסגול מכוער, אף אחד לא מעיזה לסתור את דבריה
*
עוד כותרות מרחבי העולם?
מהשכונה?
יש ויש,
מוזמנים להוסיף.
*
המסקנה היא שסמכות זה דבר חשוב כשהיא מגיעה במידה.
לפעמים, שלטון היא ממשלת זדון.
ועל זה אנחנו זועקים, מתפללים ומתחננים:
"כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ".
גם מהלב פנימה,
תעביר את החרדות ואת השקרים והדמיונות
וגם מהעולם האמיתי, תעביר את הסמכות הכוזבת, את ההתנשאות, החינוך המיותר וההתעמרות בזולת.
*
והיה ה' למלך על כל הארץ.
זו ההבנה שאין בעולם סמכות או כח לאף אחד.
היחיד עם הכוחות זה ה' יתברך.
למדנו זאת מהתורה הקדושה, בה אין סמכות וכח לאף אחד, יש הרבה בירורים ורצון להגיע לאמת.
כולנו טובים, אין צורך בשליטה חיצונית.
אף אחד לא יכול להחליט עבור הזולת.
להחליט על הזולת זה להיות בגניבת דעת.
*
אפשר לכוון את הזולת, במידה.
להסביר, מתוך רצון טוב.
המקום היחיד שניתן להחליט על הזולת זה למנוע דברים לא רצויים, או להשפיע דברים טובים, וגם זה במידה נכונה מתוך כוונה אמיתית להיטיב, להגן על החלשים, ולא תוך רצון לשלוט.
כי תעביר את החושך
והרשעה כולה בעשן תכלה.
וכי תעביר את ממשלת הזדון מתוכנו, ומכל העולם.
אמן כן יהי רצון.
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //