- הוסף לסימניות
דילמה קשה...
סתם מעניין אם היית שואל אותו על זה אם הוא היה שובר למישו את הסכין שניה לפני שהוא מתאבד
אפשר גם להתקשר ולהתייעץ?אני אשמח לעזור והלוואי היה לי אחד כמוני כשאני התחלתי שיכניס אותי לעניינים (בתנאי שאתה לא השכן שלי!!)
0559745344
בשמחהלא קשור לחינוך
אני לא בטוח שמותר לו הלכתית להחזיר את "שירי העגבים" של הבחור
בדיוק כמו שהוא לא יבשל עבורו חזיר
אפשר גם להתקשר ולהתייעץ?
אני לא עובד בזה אבל משתדל לעזור הרבה לאברכים ובני תורה עם המעט שאני יודע
אז זהו, שזה לא רק ענין של השקפה אלא גם ענין של הלכה, וכן, יש נידון בהלכה אם מי ששובר כלי בשביל להציל נפש אם הוא חייב עליו [אאל"ט הוא חייב לשלם].סתם מעניין אם היית שואל אותו על זה אם הוא היה שובר למישו את הסכין שניה לפני שהוא מתאבד
הכל עניין של השקפה
אני הגבתי על זה שהוא מוחק מלכתחילה דברים שהוא לא אמור לגעת בהם, אפשר לדון על לשחזר (למרות שגם בזה הוא כתב שהוא מוחק לצמיתות שגם זה לכאורה אותו דבר).אני לא בטוח שמותר לו הלכתית להחזיר את "שירי העגבים" של הבחור
בדיוק כמו שהוא לא יבשל עבורו חזיר
הצדקות שלך גובלת בחטטנותכן דברים כמו מסמכים וכאלה אני אומר ש"התוכנה כן הצליחה לשחזר"
אבל כמובן להעלים עוד דברים כמו שירים מותרים כדי שלא יקלטו שהתוכנה עם "יראת שמים"....
כנ"ל לפעמים באים בחורי ישיבות כדי שאני ימחק להם וירוס מהנגן
וכשאני מחזיר להם את הנגן אני אומר להם שבמהלך הוצאת הווירוס הוא מחק כמה שירים
(כמו שמוצאים דיבוק וידוע שהוא חייב להזיק כשיוצא...)
וכמובן מוחקים להם לא רק את השירים האסורים אלא גם קצת מהכשרים מאותה סיבה לעיל
מסכים!!למה זה אמור לקרות???????
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים