דרוש מידע כמה משלמים על יחידה וועד בית

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שיש משמעות לנפח וסוג השימוש.
זה לא הנושא.
בכל בנין יש דירות שונות בגודלן ודיירים שונים, (זקן בודד לעומת משפחהבת 10 נפשות) ושניהם משלמים אותו הדבר.
השאלה היא האם מתגורר ביחידה נחשב לדייר.

ואם ביחידה מתגוררת משפחה עם 5 ילדים ובדירה רגילה מתגוררים זוג זקנים (בודד - לצורך הדוגמא)? מי ישלם ועד בית וכמה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש בזה הרבה דעות וכל בית דין פוסק לפי צורת חישוב אחרת כמו כן זה משתנה מהרבה דברים, כמה הגודל ביחס לדירות האחרות, מה ההוצאות של הועד, האם זה מצורף לדירה רגילה או שזה כמה יחידות, איזה קומה, האם זה כניסה נפרדת, ועוד הרבה פרטים.
ככה שאין דבר כזה לומר הרב X אמר לחבר שלי שישלם X, כי כל פעם יש דברים שונים.

ולכל ועדי הבית המתוסכלים מהיחידות ידור שלא משלמים ממליץ לכם בכל פה, תעשו שנה אחת אגודת לתרבות הדיור או תיקחו שירות של איגוד ועדי בתים ותשתמשו בזה בשביל לקחת את בעלי היחידות לבית משפט, זה דבר שעושים פעם אחת ואז הם מבינים שזה הדאגה שלהם שהשוכר ישלם אם הוא לא רוצה שיחייבו אותו לשלם במקומות פלוס הוצאות משפט!!

• הוסף לסימניות
אני גרתי ביחידה שהכניסה שלה היא מהרחוב, ולא הייתי נהנה מהחדר מדרגות והנקיונות בבנין, אפילו ת.ד. לא הייתה לי
הדבר היחיד שכן נהניתי ממנו זה שימוש במעלית לרדת לקומת המינוס של הבנין
הלכתי לאחד הרבנים והוא פסק לי שאני צריך לשלם רק על השימוש במעלית מכיוון ויש לי אפשרות שלא להשתמש בבנין כלל, וזה כמו כל אחד שיבקש מוועד בית להשתמש ולשלם דמי שימוש במעלית.
למעשה הלכתי לוועד בית ושילמתי לו כמה שהוא חשב שצריך לשלם, בגלל שזה חלק מחיי שכנים גם אם אני לא חייב

אשמח לשמוע דעות נוספות

• הוסף לסימניות
בת דודה שלי גרה ביח"ד, זו"צ עם ילדה.
גרה בקומת כניסה, לא מנקים לה את השביל ואין לה שם אור.
היא ממש עצבנית ע"כ שדורשים ממנה ועד מלא!

• הוסף לסימניות
אם לא מחשבים מספר נפשות בדירה, מה ההבדל בין זוג עם 10 ילדים, ובין זוג עם 7 שהפריש חלק מדירתו לזוג נוסף? כל עוד אין פרצלציה רשמית וחוקית, זו דירה אחת. אז כמו שמחשבים טת שאר הדירות בבנין צריך לחשב גם דירה שחלק ממנה מכיל נפשות מסוג אחר(בשונה מיחידות במחסנים וכניסות נפרדות)

• הוסף לסימניות
אני גרתי ביחידה שהכניסה שלה היא מהרחוב, ולא הייתי נהנה מהחדר מדרגות והנקיונות בבנין, אפילו ת.ד. לא הייתה לי
הדבר היחיד שכן נהניתי ממנו זה שימוש במעלית לרדת לקומת המינוס של הבנין
הלכתי לאחד הרבנים והוא פסק לי שאני צריך לשלם רק על השימוש במעלית מכיוון ויש לי אפשרות שלא להשתמש בבנין כלל, וזה כמו כל אחד שיבקש מוועד בית להשתמש ולשלם דמי שימוש במעלית.
למעשה הלכתי לוועד בית ושילמתי לו כמה שהוא חשב שצריך לשלם, בגלל שזה חלק מחיי שכנים גם אם אני לא חייב

אשמח לשמוע דעות נוספות
בצנרת את לא משתמשת?
אפשר להגיד את זה על כל אדם עם כניסה פרטית
נשמע לך הגיוני שלא ישלמו?

• הוסף לסימניות
כפי שהבהרתי אני שילמתי מכיוון וזה חלק מיחסי שכנות
אבל אם אין שימוש בחדש המדרגות המשותף - תאורה - נקיון - ת.ד. ושאר דברים
לגבי הצנרת כלל הדיירים שילמו על כך, זה לא משהו שמתחדש מידי חודש
מה חלקי בשותפות זו שאצטרך לשלם עליה ?

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים שאלנו בקו ההלכה
והוא אמר שבעיקרון צריך להגיע לפשרה
נראה לי בסוף שילמנו 70%

• הוסף לסימניות
אם לא מחשבים מספר נפשות בדירה, מה ההבדל בין זוג עם 10 ילדים, ובין זוג עם 7 שהפריש חלק מדירתו לזוג נוסף? כל עוד אין פרצלציה רשמית וחוקית, זו דירה אחת. אז כמו שמחשבים טת שאר הדירות בבנין צריך לחשב גם דירה שחלק ממנה מכיל נפשות מסוג אחר(בשונה מיחידות במחסנים וכניסות נפרדות)
אפשר להגיד שכל שוכני הבנניין הם כמו דירה אחת עם הרבה דיירים.
זה לא משנה איך מכנים את זה, פיצול דירה הוא חלוקת דירה לשניים - משמע עוד דייר בבניין.
מבחינת השכנים אי אפשר להתעלם ולהגיד זה כמו שאנחנו משפחה גדולה, זה עוד משפחה שמתנהגת בבניין כמו כל דייר אחר.

• הוסף לסימניות
לכל האלה שחושבים שביחידה צריך לשלם מחיר מלא
אז אם יש לי דירה גדולה
ואני מארח בקביעות זוג מבוגר (לא דווקא הורים)
אז הם גם צריכים לשלם ועד בית?

• הוסף לסימניות
לכל האלה שחושבים שביחידה צריך לשלם מחיר מלא
אז אם יש לי דירה גדולה
ואני מארח בקביעות זוג מבוגר (לא דווקא הורים)
אז הם גם צריכים לשלם ועד בית?
לא. כי הם מתארחים בדירה שלך. וועד בית משלם כל דייר בנפרד.
פיצול דירה = הוספת עוד דירה ולא אירוח בדירת בעל הבית ועל כן משולמת בנפרד.

האם כשוכר אתה מתארח אצל מישהו אחר או מתגורר וחי את חייך בנפרד?
האם שתי דירות באותה הקומה הן כאירוח אחת אצל השנייה או 2 דיירים שונים?

• הוסף לסימניות
לא. כי הם מתארחים בדירה שלך. וועד בית משלם כל דייר בנפרד.
פיצול דירה = הוספת עוד דירה ולא אירוח בדירת בעל הבית ועל כן משולמת בנפרד.

האם כשוכר אתה מתארח אצל מישהו אחר או מתגורר וחי את חייך בנפרד?
לכן שאלתי אם זה לא ההורים סתם זוג מבוגר שאני משכיר להם חדר בתוך הבית
האם שתי דירות באותה הקומה הן כאירוח אחת אצל השנייה או 2 דיירים שונים?
ואם היחידה מאותו דלת של המשכיר?
אני גם חושב שיש חילוק רק גם יש חילוק בין דירה ליחידה

• הוסף לסימניות
לכן שאלתי אם זה לא ההורים סתם זוג מבוגר שאני משכיר להם חדר בתוך הבית

ואם היחידה מאותו דלת של המשכיר?
אני גם חושב שיש חילוק רק גם יש חילוק בין דירה ליחידה

אתם באמת לא רואים הבדל בין אירוח בתוך הבית לפיצול לשתי דירות?

מה זה משנה איפה הדלת?
תסבירו לי אתם במה שונה דייר בדירה מפוצלת לדייר שמתגורר בדירה מקורית בבניין. אפילו אם שניהם שוכרים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אתם באמת לא רואים הבדל בין אירוח בתוך הבית לפיצול לשתי דירות?

מה זה משנה איפה הדלת?
תסבירו לי אתם במה שונה דייר בדירה מפוצלת לדייר שמתגורר בדירה מקורית בבניין. אפילו אם שניהם שוכרים.

מה אחרים כתבו על זה
אצלינו משלמים חצי
לא כי שאלנו רב
אלא כך ההגיון שלנו אמר
השימוש שלהם בכל משאבי הבנין (אין מעלית) הוא הרבה פחות מכולם - כולם משפחות עם ילדים והם זו"צ
אגב לפי החוק זה הולך לפי מטרים

ההבדל הוא שזו"צ עם דירת 4 חדרים מן הסתם מארח ונמצא בבית יותר מזו"ג ב22 מ"ר שבכל רגע פנוי הולך להורים.

אני לא שוכרת יחידות ואני דווקא נפגעת כלכלית מההיגיון הזה כי יש לנו הרבה יחידות לא משלמות בבנין, ועדין אני חושבת שיש בזה היגיון.

וגם אם תביאו מקרה של זו"צ ביח"ד שמארחים שם אירועים כל ערב זה מקרה יוצא מן הכלל.

אגב, ע"פ החוק החישוב במטרים הוא כי אמור להיות מתאם בין כמות הנפשות והשימוש בדירה לגודלה.
בבני ברק זה ממש ממש לא ככה. משפחות ענקיות בדירות פיציות, שדוקא בגלל זה משתמשות בשטחים הציבוריים של הבנין הרבה יותר מכולם.

אם כבר , ההיגיון הוא לשלם ע"פ כמות נפשות.

מאחר שזה מייגע ואין לזה סוף (ומה עם זאת שיש לה משפחתון? והסבתא שמארחת כל יום 30 נכדים?) יותר נח להחיל תשלום אחיד לכולם.

• הוסף לסימניות
מה אתם באים לאמר בציטוטים?
אני עניתי בתור מי שחושבת שצריך לשלם מחיר מלא. אני יודעת שיש כאלה שחושבים שלא. (זה הכי קל לחשוב ככה כשוכר וכמשכיר)
כשכן של כאלו - פחות.

אני אשאל ככה- האם כשמארחים בתוך הבית משתנה משהו בבנין? לא.
כשבונים יחידה אז כן משתנה - נוספת דירה לבניין. וכבניין ציבורי השימוש מתחלק בין הדיירים, כל דירה משולמת.
מה העילה להחריג דירה נוספת?

(כבר כתבנו שסוג השימוש בדירה הוא לא עילה כי גם בדירות המקוריות בבניין השימוש לא זהה, וגם ביחידה יכול להיות שימוש יותר מדירה מקורית. התשלום הוא על עצם מציאות הדירה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה