דרוש מידע כמה סוכר יש במעדן הזה

האם אתם בודקים את רמת הסוכר במעדנים שאתם אוכלים?

• כן

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
לגבי הפחמימה , הערך הגלוקומי של פרוסת לחם לבן הוא כמו 3 כפיות סוכר, וקמח מלא הוא 0.
אם רוצים לאכול פחמימות מקמח לבן, עדיף לאכול אותם עם תוספת שיש בה הרבה סיבים תזונתיים (כמו שעועית ירוקה), וכך פירוק הסוכר בגוף הוא יותר איטי, והלבלב עובד פחות קשה.

ממש לא נראה לי שזה נכון.
אין לי זמן לחפש עכשיו הוכחות אולי תהיה מתנדבת אחרת....
אני יודעת שזה בפירוש לא 0 סוכרים!!!
ולא מודדים לפי 0 נזק לגוף....
עדיין יש בזה הרבה קלוריות, ופחמימות שמשמינות.
אבל מבחינת הנזק של הסוכר בגוף, בקמח מלא הוא מאד נמוך.
אולי לא 0 אבל קרוב לשם...
ללחם מקמח מלא יש ערך גליקמי נמוך, אבל לא 0.

ערך גליקמי (או מדד גליקמי) אינו מתייחס לכמות הסוכר/פחממות במוצר.
אלא למהירות הספיגה בדם. עולה מהר, צונח מהר ודורש הרבה אינסולין בבת אחת לפירוק.
או נספג לאט ובהדרגה ושומר על רמה יציבה של סוכר בדם ופחות סוחט את הלבלב.

ככל שהמוצר עשוי מדגן מזוקק יותר ומסוכר פשוט יותר כך המדד הגליקמי שלו יהיה גבוה יותר.
וליהפך, ככל שהמוצר יהיה עתיר סיבים תזונתיים ומורכב כך המדד שלו יהיה נמוך יותר.

לאדם רגיל זה אולי פחות משנה, לסוכרתיים זה קריטי.
וכן תזונה שמתבססת על מוצרים עם ערך גליקמי גבוה מעלה את הסיכון לחלות בסוכרת (סוג 2).

ותדגישי שמחלת הסוכרת זה מחלת הדור, שלא נדע...

ושמעתי כבר על כאלה שזלזלו בהריונות סוכרתיים ונשארו עם סכרת לנצח!

5% מהריונות סוכרתיים משאירים את האישה עם סכרת במידה ולא שומרת על התזונה המתאימה,( ולקחת אינסולין בכמויות לא פותר את הבעיה)

כמו כן מי שעברה הריון סוכרתי ולא שומרת על תזונה נכונה, (לא אומרת דיאטת פחמימות טוטאלית, אלא תזונה בריאה באופן כללי) עלולה לקבל סכרת ב15 השנים הבאות, היא מועדת יותר מאחרות.

ומי שלא היה לה סכרת הריונית אפילו ב8 לידות יכולה להיות סוכרתית בהריון ה9… אין לזה כללים,

אלו הנתונים, והם לא פשוטים.

ולכן מומלץ לכולן להיזהר מכמויות הסוכר האדירות שדוחפים לנו במזון.
אין קשר בין סכרת הריון לסכרת סוג 2.
מי שמזלזלת בשמירת סוכר במקרה של סכרת הריון - מכניסה לסכנה את עצמה ואת העובר שלה. (עלול לגרום למות העובר בשבועות שבים 30-36.
מי שנשאר לה אח"כ הסוכרת - משמע שהסוכרת לא היתה הריונית אלא סוכרת סוג 2 שלא אובחנה לפני כן, וההריון היה רק הטריגר לגילוי.
זו הסיבה שלאחר 6 שבועות מהלידה עושים שוב העמסת סוכר כדי לבדוק שאכן אין סוכרת.
15 נים הם טווח רחב מאד - גם מי שלא היתה לה סוכרת בהריון יכולה לחלות בסוכרת בטווח השנים הזה (לגיל יש הרבה מה לדבר...)
כך שקשה לקשר את זה לסוכרת.
יתכן גם שאישה שהיתה סוכרתית בהריון ראשון שני ושלישי - לא תהיה סוכרתית בהריון רביעי חמישי או שישי.
בקיצור - סוכרת הריון היא זמנית להריון הנוכחי בלבד!

חני

ערך גליקמי (או מדד גליקמי) אינו מתייחס לכמות הסוכר/פחממות במוצר.
אלא למהירות הספיגה בדם. עולה מהר, צונח מהר ודורש הרבה אינסולין בבת אחת לפירוק.
או נספג לאט ובהדרגה ושומר על רמה יציבה של סוכר בדם ופחות סוחט את הלבלב.

ככל שהמוצר עשוי מדגן מזוקק יותר ומסוכר פשוט יותר כך המדד הגליקמי שלו יהיה גבוה יותר.
וליהפך, ככל שהמוצר יהיה עתיר סיבים תזונתיים ומורכב כך המדד שלו יהיה נמוך יותר.

לאדם רגיל זה אולי פחות משנה, לסוכרתיים זה קריטי.
וכן תזונה שמתבססת על מוצרים עם ערך גליקמי גבוה מעלה את הסיכון לחלות בסוכרת (סוג 2).
אכן.
סוכרתיים שצריכים לשמור על דיאטת פחמימות מאוזנת - צריכים להיזהר גם מקמח מלא.
פרוסת לחם מקמח מלא נחשבת למנת פחמימה לכל דבר, הגם שהיא עדיפה על פני פרוסת לחם מקמח לבן.

ולמי שכתבה שלסוכרתיים מותר מוצרי חלב ללא הגבלה - זוהי בהחלט טעות.
בחלב יש סוכר ויש הגבלה בדיוק כמו שיש הגבלה בפירות.
חלבון אכן מותר ללא הגבלה - בשר, עוף, דגים.
גם שומנים (מי שאין לו בעיה ל עודף משקל...) מותר לצרוך ללא הגבלה - אגוזי מלך למשל, בריאים מאד וטובים מאד לסוכרתיים.

הרבה בריאות
חני

אין קשר בין סכרת הריון לסכרת סוג 2.
מי שמזלזלת בשמירת סוכר במקרה של סכרת הריון - מכניסה לסכנה את עצמה ואת העובר שלה. (עלול לגרום למות העובר בשבועות שבים 30-36.
מי שנשאר לה אח"כ הסוכרת - משמע שהסוכרת לא היתה הריונית אלא סוכרת סוג 2 שלא אובחנה לפני כן, וההריון היה רק הטריגר לגילוי.
זו הסיבה שלאחר 6 שבועות מהלידה עושים שוב העמסת סוכר כדי לבדוק שאכן אין סוכרת.
15 נים הם טווח רחב מאד - גם מי שלא היתה לה סוכרת בהריון יכולה לחלות בסוכרת בטווח השנים הזה (לגיל יש הרבה מה לדבר...)
כך שקשה לקשר את זה לסוכרת.
יתכן גם שאישה שהיתה סוכרתית בהריון ראשון שני ושלישי - לא תהיה סוכרתית בהריון רביעי חמישי או שישי.
בקיצור - סוכרת הריון היא זמנית להריון הנוכחי בלבד!

חני
כל מה שכתבתי שמעתי מפי רופא בכיר לסוכרת במכבי... לא דיבורים שלי..

נערך לאחרונה ב:
כל מה שכתבתי שמעתי מפי רופא ביכר לסוכרת במכבי... לא דיבורים שלי..
ואני שמעתי גם מרופא הנשים שלי וגם מרופא בכיר מאד, מנהל המרפאה להריון בסיכון במכבי בפ"ת)
אז מי צודק?

ואני שמעתי גם מרופא הנשים שלי וגם מרופא בכיר מאד, מנהל המרפאה להריון בסיכון במכבי בפ"ת)
אז מי צודק?
זה לא כאן עניין של מי צודק.
וד״א אני מכירה אישית אישה בת 24 הריון שני שלה, הייתה סוכרתית עם אינסולין אכלה מה שבא לה ודחפה אינסולין בלי חשבון, והיא.. נשארה עם סוכרת...

תפוח אדמה הוא לא 'לגמרי סוכר'.

כמדומני שעיקר הבעיה היא, שלתפוח אדמה ערך גליקמי גבוה. הוספת שמן מאיטה את הספיגה המהירה, והערך הגליקמי נהיה נמוך יותר, עם פחות תנודות, ועם שובע לזמן ממושך יותר.

לבטטה יש יותר סיבים מתפוח אדמה. הערך גליקמי שלה נמוך, בתנאי שמבשלים אותה.
אם אופים אותה - הערך הגליקמי גבוה, ואז כדאי להוסיף שמן אחרי האפיה, ואולי גם סלט עם אבוקדו או טחינה.
באפיה נשמרים יותר ויטמינים.

בשמנת [חמוצה] יש מעט פחמימות יחסית
אפשר לערבב אותו עם מעדן וניל דל קלוריות של שטראוס שיש בו 6 גר' פחמימות ל100 גר'
וזה יוצא מעולה וגם משביע

אני רואה שיש כאן מבינות בתחום אז יש לי כמה שאלות:
האם קמח כוסמין עדיף על פני קמח מלא מבחינת הערך הגליקמי שלו או שאין הבדל?
מדוע במתכונים דיאטטים אני רואה שמשתמשים בתרכיז תפוחים ללא סוכר, יש לזה עדיפות? הרי גם בתפוחים יש סוכר טבעי?
מה הערך הגליקמי של קוואקר-שיבולת שועל?
ושאלה אחרונה, איפה אפשר למצוא תשובות לשאלות כאלו? (לפעם הבאה...)

אני חושבת שבעיקר חשוב להבין שהסוכר\פחממות זה התמכרות!!!
ואפשר להגמל מזה.
אישית, אני ממליצה על תזונה ללא גלוטן וללא סוכר. וכמה שיותר טבעית....(בלי חומרים שאני לא יודעת מה זה. אם כתוב על האריזה E534 מבחינתי לא קונה...)
התחושות הרעות, מיגרנות, עייפות שלא עוברת כל אלו פשוט נעלמים!!!!
ובעיקר - כשנגמלים מסוכר, הוא לא בוער כל כך, כמו כשמכורים. (ולא. אף פעם אי אפשר לעבור ליד אנג'ל ולא מתחשק. זה לא קורה...)

חשוב לציין שהערך הגליקמי שדנו כאן עליו, הוא רק אחד מהדברים שיש לשים אליהם לב בתזונה, ולא הכי חשוב מהכל. (לסוכרתיים הוא יותר חשוב).
לא לפיו לבד קובעים מה בריא לאכול. חשוב לבדוק אם המזון בריא באופן כללי, כמה ואיזה ויטמינים ומינרלים הוא מכיל, כמה קלוריות הוא מכיל, ואיזה כמות אוכלים מכל דבר.

אני בודקת רכיבים ולא קלוריות או ערכים תזונתיים
בודקת רסק עגבניות (רוב החברות מוסיפות סוכר או פרוקטוז וכו)
חומץ (צבע מאכל קרמל - מופק מסוכר)
סלטים קנויים (90 אחוז מהם מכילים סוכר, כולל סלט כבד)
בעיקרון, 80 אחוזים מהמוצרים שאנחנו מכניסים לעגלה בסופר - מכילים תוספת סוכר)
סוכר, גם בכמות מעטה, ממכר ומרעיב, ואז אחרי שעה מחפשים מה לאכול.
יש הרבה מחקרים שמראים שסוכר פועל על המח כמו סמים , עישון ואלכוהול.

סוכר הוא בעייתי. אבל לא הייתי מתרכזת רק בו.
כמו בכל דבר, חייבים לראות את המכלול.
יש עוד דברים בעייתיים אפילו יותר, כגון מרגרינה ושאר שומני טראנס.
גם ריבוי נתרן איננו בריא.
ובכלל, אעדיף להתמקד במה כן.
אם ילד לא ייגע במוצרים בריאים עתירי ויטמינים ומינרליים - ורק עם סוכר זה ילך - אוסיף לו סוכר.
אם ילד ישתה בקיץ מינימום שבמינימום מים ויסתובב רוב הזמן חצי מיובש, אתן לו שתיה מתוקה.
אם ילד נמצא בסביבה שכולם אוכלים ממתקים, אתן לו מידי פעם ממתק.
אז כמו שרותי כתבה, להימנע מסוכר מיותר.
מודעות ובדיקת המוצרים היא אחד התנאים לזה.
יחד עם זה, לראות את המכלול.

כשיש צורך בממתק, עדיף שוקולד מריר טוב מאשר דברים אחרים.

נערך לאחרונה ב:
טוב, לא התכוונתי לילדים
התכוונתי אלי.
והאמת, כשהילדים שלי רואים שאני נמנעת מסוכר, ואני גם מסבירה להם למה,
יש להם יותר מודעות.
אז למרות שיש לי בבית גם דברים מתוקים, אני רואה שככל שהם מתבגרים
הם מבינים את המשמעות, ובוחרים בהתאם

סוכר הוא בעייתי. אבל לא הייתי מתרכזת רק בו.
כמו בכל דבר, חייבים לראות את המכלול.
יש עוד דברים בעייתיים אפילו יותר, כגון מרגרינה ושאר שומני טראנס.
גם ריבוי נתרן איננו בריא.
ובכלל, אעדיף להתמקד במה כן.
אם ילד לא ייגע במוצרים בריאים עתירי ויטמינים ומינרליים - ורק עם סוכר זה ילך - אוסיף לו סוכר.
אם ילד ישתה בקיץ מינימום שבמינימום מים ויסתובב רוב הזמן חצי מיובש, אתן לו שתיה מתוקה.
אם ילד נמצא בסביבה שכולם אוכלים ממתקים, אתן לו מידי פעם ממתק.
אז כמו שרותי כתבה, להימנע מסוכר מיותר.
מודעות ובדיקת המוצרים היא אחד התנאים לזה.
יחד עם זה, לראות את המכלול.

כשיש צורך בממתק, עדיף שוקולד מריר טוב מאשר דברים אחרים.
צודקת.
השאלה, אם אפשר לעשות מעדן ביתי עם שליטה בכמות הסוכר, זה לא עדיף?
כמו כן, סוכר לבן מזוקק הוא בעיני סוכר שעבר הלבנה באקונומיקה. סוכר דמררה (זהב) הוא טיפה'לה יותר בריא. לטעם מתרגלים מהר (הטעם שלו עשיר יותר)
הלאה.
הגוף יודע לפרק שומנים שמקורם מהחי (כולסטרול, בלע"ז), קל וחומר שומנים יותר 'קלים' ממנו. הם אפילו נחוצים לו. שומנים שעברו עיבוד - שומנים מוקשים ושומני טראנס מעובדים - איתם הגוף מתקשה להתמודד.
נתרן - מלח - שוב. כנ"ל. הגוף זקוק למלחים!

באוכל תעשייתי, יש כמויות הזויות מהתבלינים האלו (שמן, סוכר, מלח), ותוספים שמטשטשים את הטעם. התבלינים ממכרים, אבל כדי שלא ירגישו אותם - צריך להחביא אותם...

מותר ממתק, בגבול.
עדיף מאפה בית על מאפי-חוץ.

וכמובן, מי שיש לו נטיה לסכרת או כולסטרול או שאר מרעין בישין, חובה עליו להקפיד על האוכל שנכנס לפיו.

באוכל תעשייתי, יש כמויות הזויות מהתבלינים האלו (שמן, סוכר, מלח), ותוספים שמטשטשים את הטעם. התבלינים ממכרים, אבל כדי שלא ירגישו אותם - צריך להחביא אותם...

מה באמת הסיבה שהם עושים את זה? הרי זה נשמע חסר היגיון לחלוטין. למה שלא ישימו פחות מכל דבר ואז לא יצטרכו תוספים שמטשטשים את הטעם? האמנם המטרה שלהם במוצהר למכר את האוכלוסיה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....