נכתב ע"י *לאה;552933:זה דיון שנדון מראש לכשלון,
כל אחד יודע מה ההכשר המקובל עליו, אז כל אחד שילך לפי דעת רבו,
עדתו והחומרות וההידורים שלקח על עצמו.
אותי זה פשוט מצחיק, כל פעם מחדש...
כשאני נכנסת לסופר ומבקשת מוצר עם הכשר מסויים, תמיד יש את זה שנעלב-
"למה, מה רע בהכשר הזה שיש כאן? זה הכי מהודר" ולך תסביר ותתנצל שכל אחד שומר על הכשרים בהתאם להוראת רבו ומנהג עדתו, ואין כאן שאלה בכלל של מי ההכשר מהודר יותר...
מוטי, בחתונות נוהגים להזמין מנות גלאט לאורחים שאוכלים הכשרים אחרים, תברר, יש גם לנדא וגם בד"ץ י-ם ואם אין אז אוכלים לחמני'ה וסלטים...
מזל טוב!
נכתב ע"י moti!a;553016:גזר הדין !!!
בן דוד שלי אמר לי חד משמעית שהדוסים במשפחה לא יאכלו בשר של עטרה
אבל דגים כן
בנתיים ביררתי אצל המשגיח ומסתבר
שהדגים של האולם הם לפעמים בהכשר חתם סופר
פ''ת ולפעמים העדה החרדית , תלוי בספק של אותו השבוע
התבלינין רובין
הירקות גוש קטיף
והבוקרס..... כואב לי הראש.!!!!!![]()
נכתב ע"י mig;553018:והכלים,
פעם חלבי פעם בשרי תלוי בדרישה...
(במקום כזה לא הייתי אוכלת גם בשר של הרב לנדא, ההכי מהודר מבחינתי...)
נכתב ע"י איצה מאייר;553027:מוטי איך אתה מגדיר את עצמך?
פעם אמרת שלמדת בישיבה!
נכתב ע"י moti!a;553037:אני לא מגדיר
אתה רוצה לנסות אתה מוזמן:
שנתיים בישיבת היישוב החדש בת''א (ישיבת הרב עמיאל למי שמכיר)
שנתיים ישיבת נתיב מאיר בירושליים
5 שנים בישיבת ההסדר "כרם ביבנה"
ו 4 שנים באוניברסיטה
מה יצא לך ?![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים