- הוסף לסימניות
בכאלה מקרים אני תמיד אומרת שזה נגד עין הרע.(הוא מטריף, מהמם, יפיפה, אבל לי זה מציק...)
בכאלה מקרים אני תמיד אומרת שזה נגד עין הרע.(הוא מטריף, מהמם, יפיפה, אבל לי זה מציק...)
כשהגדול שלי נולד, היו לי סיוטים שתהיה מלחמה כמו השואה ואאבד אותו,צודקת. גם באמת יש לו עור ממש רגיש...
ולמעשה עכשיו זה ממש ממש קטן ולא באמת מפריע כרגע.
אבל אשמח לשמוע עוד מידע .. רק אפילו בשביל להרגיע אותי..
אני לא חושבת שזה המקרה שלי..המנגיומה היא לפעמים פנימית ולפעמים חיצונית, והיא גדלה מהלידה. וגדלה וגדלה.. (כל אחת והגודל שלה)
עד שבאיזה שהוא שלה היא מפסיקה לגדול, ומתחילה להתקטן ולהתבהר.
זה לא מסוכן בדר"כ, אבל תלוי במיקום, לפעמים במיקום בעייתי, כי צריך לעשות על זה יותר מעקב, ואולי לטפל מהר יותר.
המיקום של הבן שלך, הוא ליד העין, זהו מיקום בעייתי, כי אנחנו לא יודעים האם כשהוא יגדל הוא לא ילחץ על כלי הדם של העין.
לכן את חייבת להגיע לרופא שמבין במומים וסקולרים במיוחד כאלו שנמצאים ליד העין. ולא כל רופא עור מבין בזה.
יש טיפול אפשרי שאפשרי לקבל אותו כעת, ולראות האם הוא משפיע לטובה. הוא נקרא טיפול בדרלין, מקבלים בתחילה בבית חולים תחת השגחה ואחרי זה למשך שנה בתרופה בבית.
ובכל מקרה עם הטיפול או בלעדיו את צריכה ללכת למרפאת מומים וסקולרים, שיש אותה במספר בתי חולים בארץ, זו בעצם כינוס של רופאי עור, כירורג פלסטיקה, עינים, ואא"ג. שביחד מאבחנים כל מטופל וכל אחד מביא את הצד שלו לבעיה, וכך את מקבלת את המענה המקצועי הטוב ביותר.
יקרה,
זה נפוץ אבל מעצבן כל פעם מחדש שרופאים רואים אמא עם תופעה בפעם המליון שלהם ומבחינתם הכל בסדר כרגע, אז לא טורחים להסביר לה כלום.
ובנושא הזה נתקלתי במלא מקרים של רופאים שגם לא נתנו טיפול נכון ובזמן.
ככל הנראה (מהאבחון הוירטואלי שלי) יש לבן שלך המנגיומה (תסתכלי גם בדוח ביקור, מה הרופא רשם באנגלית?)
אם אני מבינה נכוןאני לא חושבת שזה המקרה שלי..
זה נראה כמו נמש. בצבע חום בהיר..
הרופא נקרא רופא טוב מאוד!!
בדק לעומק ואמר שהכל בסדר וזה רק כתם לידה...
לא חושבת.וואו יש לך ידע
לקטנה שלי המנגיומה בכף יד
היא בולטת רק בחורף
בינתיים היא בת 1.5, לא מפריע לה כמובן וגם לא לי כ"כ, זה לא מאד בולט , מה גם שזה רק בתקופה של ממש הקור רואים אותו, מאזור פורים , אין לו זכר...
האם חשוב ללכת לרופא מומחה?
www.dr-zamir.co.il
דווקא התאור שלה לא נשמע המנגיומה.יקרה,
זה נפוץ אבל מעצבן כל פעם מחדש שרופאים רואים אמא עם תופעה בפעם המליון שלהם ומבחינתם הכל בסדר כרגע, אז לא טורחים להסביר לה כלום.
ובנושא הזה נתקלתי במלא מקרים של רופאים שגם לא נתנו טיפול נכון ובזמן.
ככל הנראה (מהאבחון הוירטואלי שלי) יש לבן שלך המנגיומה (תסתכלי גם בדוח ביקור, מה הרופא רשם באנגלית?)
המנגיומה היא לפעמים פנימית ולפעמים חיצונית, והיא גדלה מהלידה. וגדלה וגדלה.. (כל אחת והגודל שלה)
עד שבאיזה שהוא שלה היא מפסיקה לגדול, ומתחילה להתקטן ולהתבהר.
זה לא מסוכן בדר"כ, אבל תלוי במיקום, לפעמים במיקום בעייתי, כי צריך לעשות על זה יותר מעקב, ואולי לטפל מהר יותר.
המיקום של הבן שלך, הוא ליד העין, זהו מיקום בעייתי, כי אנחנו לא יודעים האם כשהוא יגדל הוא לא ילחץ על כלי הדם של העין.
לכן את חייבת להגיע לרופא שמבין במומים וסקולרים במיוחד כאלו שנמצאים ליד העין. ולא כל רופא עור מבין בזה.
יש טיפול אפשרי שאפשרי לקבל אותו כעת, ולראות האם הוא משפיע לטובה. הוא נקרא טיפול בדרלין, מקבלים בתחילה בבית חולים תחת השגחה ואחרי זה למשך שנה בתרופה בבית.
ובכל מקרה עם הטיפול או בלעדיו את צריכה ללכת למרפאת מומים וסקולרים, שיש אותה במספר בתי חולים בארץ, זו בעצם כינוס של רופאי עור, כירורג פלסטיקה, עינים, ואא"ג. שביחד מאבחנים כל מטופל וכל אחד מביא את הצד שלו לבעיה, וכך את מקבלת את המענה המקצועי הטוב ביותר.
(כדי להגיע למרפאה, את קובעת תור, וצריכה הפניה מרופא ילדים / עור שמבין ענין שייתן לך הפניה, ותוציאי התחייבות לקוד המיוחד של המרפאה)
---
נתתי לך הרבה מידע, אבל אל תתבלבלי, גגלי על מה שהדגשתי.
אני גם לא חושבת שמה שיש לבן שלך זה המנגיומה וממילא מומחה וסקולרי לא יועיל לך.אני לא חושבת שזה המקרה שלי..
זה נראה כמו נמש. בצבע חום בהיר..
הרופא נקרא רופא טוב מאוד!!
בדק לעומק ואמר שהכל בסדר וזה רק כתם לידה...
נבוס זה נקודת חן.לא יודעת להסביר. אני לא רופאת עוד. נבוס זה כתם חום שיכול להופיע בכל מיני גדלים. מוציאים את זה , כדי שזה לא יגרום ח"ו לבעיות בעתיד. אבל בדרך כלל רואים את זה מיד בלידה,עד כמה שאני יודעת. אם לא ראו את זה בהתחלה, אז אולי זה לא זה
נבוס זה נקודת חן גדולה.
נבוס לא מוציאים בכלל בכלל בכל מצב. רק אם היא חשודה ח"ו או טרום ממאיר.
דווקא לנו אמרו להוציא בגיל לא מדי קטן, כדי לעבור את זה עם ילד גדול שמבין ומשתף פעולה, ולא סתם להפיל טראומה על תינוק שלא יודע מאיפה זה נפל עליו.מידיעה. נבוס שנולדים איתו - כתם לידה חום די כהה שבא בכל מיני גדלים. (אני יודעת על גודל 2.5 ס"מ על 1.5 ס"מ ) כל רופאי העור אמרו שיצטרכו להוציא, מאחר וידוע שבשנים המאוחרות יותר (גילאי 40) לפעמים זה הופך לסרטני לא עלינו.
עדיף להוציא בגיל קטן, כדי שלילד לא תישאר הטראומה של הניתוח.
לגבי ההוצאה, תלוי איפה זה בגוף. במקרה שזה בפנים, זה עניין לפלסטיקאי בכיר, וגם בזה יש כמה וכמה אופציות. מהמקרה שאני מכירה, היה מדובר על 2 ניתוחים.
ידוע לי שיש אפילו עמותה לילדים שנולדים עם נבוס, כי לא עלינו לפעמים זה כתם גדול מאד במקום בולט, וההוצאה של זה גוררת צלקות וכד'.
ב"ה שזה היה הפצפון. אבל זה היה בפנים. בנס גדול ברקה קרוב מאד לקו השיער, כך שהצלקת לא בולטת.מסתבר ש 2.5 ס"מ זה הפצפונים.
טוב.מידיעה. נבוס שנולדים איתו - כתם לידה חום די כהה שבא בכל מיני גדלים. (אני יודעת על גודל 2.5 ס"מ על 1.5 ס"מ ) כל רופאי העור אמרו שיצטרכו להוציא, מאחר וידוע שבשנים המאוחרות יותר (גילאי 40) לפעמים זה הופך לסרטני לא עלינו.
עדיף להוציא בגיל קטן, כדי שלילד לא תישאר הטראומה של הניתוח.
לגבי ההוצאה, תלוי איפה זה בגוף. במקרה שזה בפנים, זה עניין לפלסטיקאי בכיר, וגם בזה יש כמה וכמה אופציות. מהמקרה שאני מכירה, היה מדובר על 2 ניתוחים.
ידוע לי שיש אפילו עמותה לילדים שנולדים עם נבוס, כי לא עלינו לפעמים זה כתם גדול מאד במקום בולט, וההוצאה של זה גוררת צלקות וכד'.
ככה כתבת טוב.@שיר770
מה שהכי חשוב, שתהיה בריאות לכולם.
המקרה שאני מכירה זה כתם לידה שגם נקרא נבוס, ואפילו שבזמן הלידה לא היה חשוד, אמרו להוציא כדי למנוע בעתיד התפתחות סרטנית.
יש כנראה כל מיני סוגים. מולדים ולא מולדים, והיות ואני לא רופאת עור, אז אני לא מכירה.
מדובר בתינוק בן 11 חודשים.האמת... שאני הייתי מחכה לראות מה המצב בעוד כמה שנים. כרגע היא קטנה? לדעתי תחכי עם זה. לא בטוח שיגדל.
ולא כל כך הבנתי מה ההבדל בין מה שתיארת לבין נמש/נקודת חן. מכל ילדי אף אחד לא נולד עם נקודות חן/או שראיתי אחרי כמה חודשים שיש נקודונת. ואז הם גדלו (גם הנקודות וגם הילדים...) וכיום יש להם נקודות חן. וזה בגלל שהם בהירים ויש להם את הגנים של ההורים שלהם...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים