נכתב ע"י Yafittz;1354557:לדעתי, פשוט לעשות חשבון נפש אישי לא כלפי הגיסה/השכנה/החברה וכו' שהעירה אלא כלפי הקב"ה אם באמת כך היה רוצה שאלבש/אלביש . יום אחד כולנו נגיע לבית דין של מעלה, שם אין תירוצים/ התחמקויות/ הצדקות וכו'. נפגעתי/לא נפגעתי לא יעזור... אלא לחשוב אם הקב"ה היה שואל אותי על הבגדים שלבשתי/הלבשתי מה באמת הייתי עונה. ובנקודה הזאת צריך פשוט אמת פנימית מוחלטת . למה רק כשחלילה מגיעים למצב של חולי וחוסר אונים נזכרים להבין 'כנראה ה' רוצה שאאריך חצאית, אלבש לא צמוד וכן על זה הדרך'. למה לא למנוע מעצמנו להגיע לסימנים כואבים מה' ופשוט להיות אמיתיות 100% עם עצמנו ולחשוב מה המלך מצפה מאיתנו (הערה מאדם זר/קרוב עם כל הקושי והפגיעה יכול להתקבל כאיתות עדין משמים בלי החשבון של אם היה צריך או לא היה צריך להאמר)
(העובדה שנשים רק במצב של כאב נזכרות להבין שה' רוצה שישנו משהו בצניעות שלהן מראה שבתוך תוכנו כל אחת מאיתנו יודעת מה היא לא בסדר אפילו שנהיה סטנדרט כללי מסוים בציבור החרדי והוא נהיה כאילו בסדר כי 'כולן הולכות כך')
לגבי בנות קטנות למיטב ידיעתי מגיל 3 לגברים יש בעיה להסתכל עליהן ממילא ככל שהן יותר צנועות יותר טוב . בנוסף ככל שמרגילים בגיל קטן יותר קל עם הבנות כשהן גדלות.
כאמא לבנים , הנסיון הראה שכשבבית ב"ה יש צניעות הם מעצמם נהיים מאוד רגישים למראות של חוסר צניעות בין אם זה ברחוב ובין אם זה במשפחה המורחבת ומעצמם מדברים על כך ולכן אנו כן מדברים איתם על השתדלות בשמירת עיניים בגבול הנורמה ובמשפחה באופן טבעי יש פחות שמירה לכן אנו מצמצמים את המפגשים ככל האפשר.
כך שיתכן שגם ילדי הגיסה אמרו משהו לאמא והיא הרגישה צורך לנסות לעשות משהו .
ושוב אני מזכירה קודם כל לעצמי ולכולן לזכור תמיד מה שכתוב לעיל ...אמת פנימית כלפי שמיא.
בהצלחה לכולנו עם נסיונות החיים......![]()
נכתב ע"י ליגה;1354605:למרות הגישה המכובדת (כמו שנכתב כנ"ל) שנפתח אשכול זה.
קצת צורם לי עצם הדיון בענין המשפחתי ב'פורום' כזה.
הגיסה המדוברת כ"כ לא תקבל פתאום דשי"ם???
נכתב ע"י יונה יונה;1352931:נראה לי חולי של האמא בכל מקרה,
לדבר עם ילד בן פחות מ-11 על שמירת עיניים.........
אם היא לא מדברת ורק מנסה למנוע מהם לראות אני חושבת שהיא היתה אמורה לדעת למה היא באה.
נכתב ע"י השראה;1352923:אני האמא של הבנות ה"לא צנועות"...
הייתי רוצה שמישהו יציג לי את הצד השני של המטבע כי אני ממש מנסה לדון לכף זכות את האמא של הבנים הללו.
נכתב ע"י תרצה;1353154:למדתי לפני כ- 17 שנה, אצל הרב פוקס, ואמר שילדה מגיל שלוש הלבושה בלבוש קצר, יש בזה בעיה לגברים זרים[כלומר, לאביה אין בעיה, אבל לדודים כן) - לעניין אמירת דברים שבקדושה. (ברכות, תפילות,לימוד תורה)
שמעתי אח"כ ממישהו, שזו דעה אחת, ויש דעות נוספות.
אבל חשוב לדעת שישנה גם דעה זו.
(מאז הקפדתי שילדה בת שלוש ההולכת לבית הכנסת תגרוב גרביון ותהיה לבושה בשרוול ארוך, וכן, בסעודת ליל הסדר/חגים תהיה לבושה כנ"ל עקב נוכחות הדודים/בני דודים)
התפעלתי ממך, השראה, מהמאמצים שלך להרבות שלום במשפחה, ולנסות לדון לזכות ולא לכעוס על מי שהעירה לך.
אם מנסים להכנס לנעליים של הגיסה, ייתכן שהיא יודעת את מה שכתבתי לעיל בשם הרב פוקס, ולכן היה אכפת לה עד כדי צורך להעיר. היא כנראה היתה בטוחה שהדרך שבה בחרה להעיר לך זו הדרך הכי פחות פוגעת - בשקט, בצד - בינך לבינה. וגם עם "התנצלות" - שהיא משתדלת לשמור על עיני הבנים שלה. למה העירה גם על בת השנתיים? - לא עולה בדעתי רעיון. אבל מה שבטוח, היא לא רצתה לפגוע בך.
נכתב ע"י השראה;1353039:נכון.
אבל שם מדובר על הערות ברוח טובה ולפני כולם ולא בגיסה שלוקחת אותך לצד ובמתיקות מסבירה לך שהיא משתדלת לשמור על העיניים של הבנים שלה ולכי תביני לבד מה היא רוצה...
קצת קשה לצחוק לה בפרצוף. לא?
נכתב ע"י GRN;1353748:זה לא המים, זה האלימות.
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1354772:אני קופצת על האשכול ואשמח לשמוע מניסיונכם.
האם הבעיה וההבדלים מתבטאת רק בלבוש? כך שאם היית יותר מקפידה על הלבוש לא היו בעיות?
אני פשוט קראתי את האשכול וניסיתי לחשוב על כל אותם אלו שהציעו להתחשב בשני, והקשתי לעצמי, אם גיסתי היתה מקפידה יותר על הלבוש לידינו וכל הדברים החיצוניים שניתנים לשליטה על ידה, זה היה פותר את הבעיה והיינו יכולים לנפוש יחד?
והגעתי למסקנה שלא, כי מניסיון שלי כשאני בצד השני החזק יותר לעומת הפחות מקפידים.
הבעיה שלי היא לא רק בלבוש שאת זה עוד יותר קל להסביר לילדים שאנחנו לא כמוהם.
לעומת שפה, דקויות במילים ובהתבטאויות, חוצפות קטנות, משחקים שלא מקובלים אצלנו - ועוד דוגמאות שזה יכול להתבטא אצל כל אחד ברמה מסוימת.
דברים שלי מאד צורמים ולא מתאימים ואילו אצלם מקובלים - למרות שניתן לראות שהם מנסים לחנך אותם לא לדבר ככה. אבל זה לא כמו אצלנו שזה פשוט לא בנמצא.
ושפה והתנהגויות הרבה יותר קשה להוציא מהילדים לאחר חופש שבו ראו ושמעו את בני דודיהם מדברים ככה, וזה לא משהו שניתן להתחשב ולהימנע ממנו בחופש.
מקווה בשבילך שזה אכן מתבטא רק בלבוש ויתר השתדלות מצידך תפתור את הבעיה.
כי אצלנו.. זה לא הולך לקרות..![]()
רק נקודה למחשבה: מדוע להתלבש לא צנוע ולהרעיש בקול לא נחשב אצלך לאלימות?נכתב ע"י נחל;1354769:נכון לגמרי.
ואלימות זה אחד הדברים שאנחנו צריכים לא לתת להם מקום בשום אופן. אם זו דרך תגובה שנותנים לה לגיטימציה, אי אפשר לדעת איפה גומרים.
גם אלה שמתיזים אקונומיקה בטוחים מן הסתם שהצדק איתם. הרי הם מתיזים על בגד לא צנוע, אז ממילא מותר להרוס אותו, כדי למנוע מהלובשת לעבור על איסור.
אלימות מכל סוג, צריכה להיות מחוץ לגדר. אין בה שום טוב. היא מזיקה לנפש של עושי מעשי האלימות, הורסת את חינוך הילדים שלהם עצמם, ומרחיקה מיהדות את אלה שמתימרים להשפיע עליהם.
נכתב ע"י עפולה;1354785:רק נקודה למחשבה: מדוע להתלבש לא צנוע ולהרעיש בקול לא נחשב אצלך לאלימות?
נכתב ע"י עפולה;1354785:רק נקודה למחשבה: מדוע להתלבש לא צנוע ולהרעיש בקול לא נחשב אצלך לאלימות?
אלימות אינה מצדיקה אלימות נגדית, אך לא ראיתי אותך מזדעקת על האלימות של אותן נשים שהתלבשו שלא בצניעות והרעישו, ולא זזו גם לאחר שהעירו להם!נכתב ע"י נחל;1354790:להרעיש זה אכן סוג של אלימות במידה מסוימת.
אבל גם אלימות לא מצדיקה אלימות נגדית.
להתלבש לא צנוע, זו פגיעה מסוג אחר. וזו גם פגיעה שנעשית פעמים רבות בלי רצון לפגוע.
נכתב ע"י עפולה;1354796:אלימות אינה מצדיקה אלימות נגדית, אך לא ראיתי אותך מזדעקת על האלימות של אותן נשים שהתלבשו שלא בצניעות והרעישו, ולא זזו גם לאחר שהעירו להם!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים